USB problem

poruka: 28
|
čitano: 9.219
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pomoć-USB problem

Evo od jucer mi usb ne radi. Kada ga ukljucim windowsi ga prepoznaju ali se u disk ne moze uci, pise mi da nema usb-a (please insert a disk into drive), a kada ga idem formatirati ne zeli vec isto tako pise  da nema diska.

Molim vas pomoć ako se moze ista vise napravit.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 20:17 (Nic).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Pomoć-USB problem
Nic kaže...

Evo od jucer mi usb ne radi. Kada ga ukljucim windowsi ga prepoznaju ali se u disk ne moze uci, pise mi da nema usb-a (please insert a disk into drive), a kada ga idem formatirati ne zeli vec isto tako pise  da nema diska.

Molim vas pomoć ako se moze ista vise napravit.

Hvala

Da pogodim...USB  ti je od 8 ili 16 Gb!

Google is your friend!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 21:52 (passat).
16 godina
neaktivan

nije vec je PQi-ev od 4Gb

16 godina
neaktivan

Jesi probao usb kod svog prijatelja dal radi ispravno i dal se da pristupati podacima ako je da onda pokušaj taj usb zausput kod

prijatelja i formatirati, to uvjek pomogne i u najtežim slučajevima  jel nakon formatiranja usb mora bit čist ko suza, možda čak i na

računalu imaš instaliranu staru verziju windowsa ili su oštećeni na neki način driveri usb u windowsu pokušaj ih pronaći ukloniti te probaj izbacit pa ponovno ubacit usb te pričekaj u windowsima novo prepoznavanje novog usb hardvera, neznam ti drugog rješenja.Hm??

17 godina
neaktivan

Bojim se da ti je registry baza u win oštećena i najbolje će biti da preinstaliraš windoze.

Nemoj ići na popravak winsa jer tu nema sreće, obično winsi ne prepoznaju grešku pa dobiješ isto.

Samo format C: i sve ispočetka. (Ako stavljaš XP, gledaj da imaš one sa servis pakom 3).

16 godina
neaktivan

Čovjek je u pravu podržavam ga najbolje učini kako ti je i napisano ili probaj još uvjek moju metodu prije neg se odlučiš sve pobrisati.

16 godina
neaktivan

prova sam kod sebe na  laptopu i na stolnom pc-u (na oba xp sa sp3) i opet isto, provao sam i sa nekim programima ali ne ide, izgleda da je gotov :(

17 godina
neaktivan
CUNO kaže...

Bojim se da ti je registry baza u win oštećena i najbolje će biti da preinstaliraš windoze.

Nemoj ići na popravak winsa jer tu nema sreće, obično winsi ne prepoznaju grešku pa dobiješ isto.

Samo format C: i sve ispočetka. (Ako stavljaš XP, gledaj da imaš one sa servis pakom 3).

Ma da. Nece stick odmah format c:

Pa lakse mu kupiti novi stick.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.4.2010 16:07 (logic).
16 godina
neaktivan

cuno, mislim da nisi u pravu, pa ako mu taj njegov usb stick ne radi, dakle usb stick (a provjerio je i na drugim računalima) onda je najbolje rješenje kupovina novog sticka, a ne reinstalacija widowsa. da ne prepoznaje niti jedan stick u njegovom pc-ju, to je nešto drugo..a ovako i ja smatram da je zamjena sticka najbolje rješenje. barem su danas ti stickovi jeftini i dostupni na svakom koraku.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.4.2010 17:35 (robisierra92).

3 0 hvala 0
17 godina
USB problem

-žalosno, odrasli se prepucavaju čiji je (savjet) veći.

Prvo treba otkriti uzrok, dali je problem soft ili hard.. tek tad se može savjetovati rješenje.

Dakle, instalacija windoza, kupnja novog diska ili samo prikopčati žicu na pravi pin.

Pošto je već isprobano na drugom PCju, vjerojatno je disk crko... ipak se može provjeriti.

Ubaciš liveCD (MiniPE ili Ubuntu..) i vidiš dali radi, ako USB ne radi onda nije do OSa/drivera. -eliminacija.

-nemaš liveCD?, internet...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: USB problem

Probano je sa windowsima 7, xp, sa live knoppixom i ne radi.

Hvala svima na pomoći.

17 godina
neaktivan
CUNO kaže...
logic kaže...
CUNO kaže...

Ma da. Nece stick odmah format c:

Pa lakse mu kupiti novi stick.

Znaš "Logic" nik ti je totalna suprotnost tvom biću.

Ako si toliko pametan, što ne kažeš čovjeku što mu je činiti.

"Logično" bi mu ti predložio da kupi novi komp i stik i sigurno će riješiti problem?

Pun mi je takvih žvalonja kao što si ti, zato te molim da ne dozivaš moj nik uzalud.

A tebi je logicno da ako ubaci stick i on ne radi da mu prvi korak bude reinstalacija windowsa? Genijalac. Covjek je lijepo rekao da je probao na vise kompova i ne radi. Ajd ti ukljuci logiku sta mu je ciniti. Reinstalirati sve kompove na kojima ne radi?

P.S. Nick ti je odgovarajuci ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 0:22 (logic).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako nisi primjetio tek poslije tih postova je probao na drugim kompovima taj stik.

Mislio sam da je to već urađeno i da samo na njegovom ne radi, pa sam zato predložio preinstalaciju.

No nema veze. Nije potrebito prepucavanje. Radimo na istoj strani, želimo pomoći ako možemo, glupo je od mene bilo što se palim. Ispričavam se.

15 godina
USB problem

ovak i ja problem na usb-u a ne znam zasto...

uglavnom kod kuce na kompu mogu stavljati na usb i na komp datoteke vece od 5.5gb(imam usb apacer od 8gb) a kad dodem u skolu i hocu staviti nesto sa kompa u ksoli na usb pokaze mi da nemam mjesta na usb a ovak je stanje:ta datoteka je velika 5.6gba na usb-u imam slobodno 7.4gb i kad idem to kopirat pokaze mi da nemam dovoljno mjesta na usb-u

sad jel problem u tome sto je usb fat32 ili je nest u kompu krivo ili nest sasvim drugo??molio bi vas ako mozete na napisite sta da ucinim jer mi stvarno vazna ta datoteka da je imam na usb-u

hvala unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 15:45 (mustang995).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CUNO kaže...

Ako nisi primjetio tek poslije tih postova je probao na drugim kompovima taj stik.

Mislio sam da je to već urađeno i da samo na njegovom ne radi, pa sam zato predložio preinstalaciju.

No nema veze. Nije potrebito prepucavanje. Radimo na istoj strani, želimo pomoći ako možemo, glupo je od mene bilo što se palim. Ispričavam se.

Ma nema frke. Nisam ja to shvatio kkao vrijedjanje mada si bio preostar al ne palim se ja tako lako. U svakom slucaju reinstalacija je zadnje a ne prvo rjesenje vrlo je malo problema za koje je potreban reinstalacija.

15 godina
mustang995 kaže...

ovak i ja imam problem na usb-u a ne znam zasto...

uglavnom kod kuce na kompu mogu stavljati na usb i na komp datoteke vece od 5.5gb(imam usb apacer od 8gb) a kad dodem u skolu i hocu staviti nesto sa kompa u ksoli na usb pokaze mi da nemam mjesta na usb a ovak je stanje:ta datoteka je velika 5.6gba na usb-u imam slobodno 7.4gb i kad idem to kopirat pokaze mi da nemam dovoljno mjesta na usb-u

sad jel problem u tome sto je usb fat32 ili je nest u kompu krivo ili nest sasvim drugo??molio bi vas ako mozete na napisite sta da ucinim jer mi stvarno vazna ta datoteka da je imam na usb-u

hvala unaprijed

itko??da usb formatiram u ntfs, jel ce se s tim nest dogodit onda(mislim lose)???

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 19:41 (mustang995).
17 godina
neaktivan

Ako kod kuce mozes na usb stavljati fileove vece od 4 GB onda ti sigurno nije fat32 na usb sticku. Ako sam dobro razumio. A po ovom sto ti govoris da ti javlja onda imas fat32 na usb stcku i zato ti javlja da nemas mjesta al ond ami nije jasno ovo da kod kuce mozes stavljati vece datoteke.

15 godina
logic kaže...

Ako kod kuce mozes na usb stavljati fileove vece od 4 GB onda ti sigurno nije fat32 na usb sticku. Ako sam dobro razumio. A po ovom sto ti govoris da ti javlja onda imas fat32 na usb stcku i zato ti javlja da nemas mjesta al ond ami nije jasno ovo da kod kuce mozes stavljati vece datoteke.

kod kuce mogu i igrice i filmove stavit tako da ga cijelog napunim,a i kod prijatelja sam probao i sto sve radi--na usb-u mi je fat32 100% to je bilo sto sam gledao dok mi se pojavio problem

a ako formatiram usb u ntfs jel se njemu bude nest dogodilo npr. da ga komp nece prepoznat ili tak nesto?

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.4.2010 8:40 (mustang995).
17 godina
neaktivan

Nece ga prepoznati samo ako na kompu imas win98. Svi noviji uredno rade sa ntfs i onda ces moci staviti datoteke cvece od 4 gb. Nije bitno koliko ga mozes napuniti kuci vec da li kuci mozes stavljati datoteke vece od 4 gb. Znaci jedna datoteka veca od 4 gb a ne mozes sigurno jer mas fat32.

15 godina
logic kaže...

Nece ga prepoznati samo ako na kompu imas win98. Svi noviji uredno rade sa ntfs i onda ces moci staviti datoteke cvece od 4 gb. Nije bitno koliko ga mozes napuniti kuci vec da li kuci mozes stavljati datoteke vece od 4 gb. Znaci jedna datoteka veca od 4 gb a ne mozes sigurno jer mas fat32.

hvala...imam xp jos za sad dok ne dobijem novi za win7...budem ga formatiro u ntfs pa ce onda valjda htjet

17 godina

-nedaju se svi ''USB-stickovi'' formatirati u NTFS, default je FAT32 (koji ima ograničenja 4GB-file).

-novije rješenje je exFAT, ali na starijim OSovima je potreban update da bi ga podržavali. Za XP-SP2/SP3.. Update for Windows XP (KB955704). (noviji imaju integrirano)

-tad ostaje problem dali je na drugom računalu isntalirana podrška, pa se ipak ako je moguće koristi NTFS.

ako se neki stick neda formatirati u željeni format, može se pokušati s HP USB Disk Storage Format Tool, jedna od namjena mu je izrada bootabilnih stickova, može poslužiti za 'popravak' zablokiranog diska... -ali nisu sve verzije jednake, ako neće proći formatiranje, treba probati sa starijom verzijom.

-zbog univerzalnosti i pouzdanosti, treba se pridržavati KISS-a, tj. ako se može izbjeći 'specijalne' alate. Ovo su samo moguće opcije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.4.2010 11:57 (ihush).
17 godina
ihush kaže...

-nedaju se svi ''USB-stickovi'' formatirati u NTFS, default je FAT32 (koji ima ograničenja 4GB-file).

-novije rješenje je exFAT, ali na starijim OSovima je potreban update da bi ga podržavali. Za XP-SP2/SP3.. Update for Windows XP (KB955704). (noviji imaju integrirano)

-tad ostaje problem dali je na drugom računalu isntalirana podrška, pa se ipak ako je moguće koristi NTFS.

ako se neki stick neda formatirati u željeni format, može se pokušati s HP USB Disk Storage Format Tool, jedna od namjena mu je izrada bootabilnih stickova, može poslužiti za 'popravak' zablokiranog diska... -ali nisu sve verzije jednake, ako neće proći formatiranje, treba probati sa starijom verzijom.

-zbog univerzalnosti i pouzdanosti, treba se pridržavati KISS-a, tj. ako se može izbjeći 'specijalne' alate. Ovo su samo moguće opcije.

Neznanja li... U NTFS se jednostavno može formatirat

metodom.

P.S. Uploadao sam na youtube samo za Bug Forum :)

Nikad ne učini danas ako možeš ostaviti za sutra.
17 godina
felonterx kaže...
ihush kaže...

-nedaju se svi ''USB-stickovi'' formatirati u NTFS 

-zbog univerzalnosti i pouzdanosti, treba se pridržavati KISS-a

Namigiva .. sve pet. Ali ja 'govorim' za one kojima to ne radi..

-a KISS je ''desni klik / format''.

15 godina
USB problem

formatiro sam ga u ntfs i sad hoce prebacivat

hvala svima

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
mustang995 kaže...

hvala svima

Jesi probao moju metodu?

Nikad ne učini danas ako možeš ostaviti za sutra.
16 godina
USB problem

Nije potrebno raditi sve iz onog videa kad moze i ovako bez formatiranja prebacit stik u NTFS:

Otvorite CMD

(

start

Run

Upisite CMD

)

Upisite sljedece: convert X:/FS:NTFS

X: je oznaka pogona kojeg zelite prebaciti na NTFS

Na ovaj nacin je USB prebacen na NTFS FileSystem bez formatiranja i podaci ostaju netaknuti.

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Meni je jedna flešica radia tako probleme. ubacim je na bilo kojem kompu očitaju ali kada hoću pristupiti neda traži format. Probao sam i HP USB format disk i na brzi i na spori način formatiranja ali ništa. I jednom prilikom sam tražio program za brisanje podataka s programa i našao sam Active Kill Disk (imate bespatnu i komercijalnu verziju). I reko da probam s njime. Uzeo sam jednu od ponuđenih metoda brisanja i prebrisao s njome flešicu formatirao je i na kraju radi ;)

15 godina
felonterx kaže...
mustang995 kaže...

hvala svima

Jesi probao moju metodu?

da s njom sam i uspio zato sam ti i stavio hvala na onom postu gdje je link

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: