Ubacim usb, komp se ugasi

poruka: 7
|
čitano: 5.276
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Imam problem već duže vremena, kad na prednjoj strani kučišta ubacim usb (internet, stick...) kompjuter se automatski ugasi. Jednostavno dođe do nekakvog kontakta i gotovo.

Znači to se dešava kad ubacim samo naprijed, dok je iza sve ok.

Ima netko nekakve ideje tj. zna zašto dolazi do toga?

Hvala! {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2012 14:01 (NoOne1).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

loše spojeno ili je sjeban spoj na matičnoj. Možeš se igrati sa time ali ne bih preporučio. ako radi iza, odlično.

ako radiš na matičnoj a ne znaš što radiš, lako je možeš oštetit.

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
protjeran

bilo bi dobro znati naziv, model ploce.

ima ploca koje imaju jumpere (na maticnoj) za USB port hibernaciju, sleep i wake pa bi mozda trebalo pogledati manual u kojem su polozaju.

imao sam slicnih problema s AsRock plocom.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2012 17:52 (Budokai).

1 0 hvala 1
17 godina
odjavljen

Imam sličan problem koji je ostao misterija. Imam onaj "extender" ili kako se to već zove (spoji se na MBO gdje bi inače spojili front panel sa USBima) sa 2 USB porta. Spojim to na jednu prastaru MBO (QDI - ta firma ne postoji već 10ak godina) i radi savršeno. Spojim na relativno noviju Asus, ne radi - neće ni komp da se upali a kamo šta drugo.

Kupim drugi, spojim ga na ovu Asus, sve radi ok. Vratim ovaj stari natrag u QDI ploču, radi. Zašto ne radi na Asusovoj, ne znam...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo što sam napravio, na ploči sam ubacio u onaj drugi USB konektor, probao da li radi taj drugi, vidio da radi i onda sam opet vratio u onaj prvi i sad se ne gasi. 

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Ubacim usb, komp se ugasi
Sum_of_all_fears kaže...

Imam sličan problem koji je ostao misterija. Imam onaj "extender" ili kako se to već zove (spoji se na MBO gdje bi inače spojili front panel sa USBima) sa 2 USB porta. Spojim to na jednu prastaru MBO (QDI - ta firma ne postoji već 10ak godina) i radi savršeno. Spojim na relativno noviju Asus, ne radi - neće ni komp da se upali a kamo šta drugo.

Kupim drugi, spojim ga na ovu Asus, sve radi ok. Vratim ovaj stari natrag u QDI ploču, radi. Zašto ne radi na Asusovoj, ne znam...

.. jer je stari raspored pinova 1-5, 6-10 za USB. Rješenje je presložiti žice u konektoru (ako je konektor u jednom komadu, prije su bile pojedine žice..).

Novi raspored 1-5 je paralelan s 6-10, na starom je bio obrnuti redosljed, uz razliku na 4 i 9 pinu koji se obično preskaće. Ili neki još specifičniji raspored kao neki IBM i sl.. sa posebnim konektorom.

Najkonkretnije bi bilo pronači shemu pinova (MBO), ali dovoljno je i malo logike uz dva-tri pokušaja za pogađanje rasporeda.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 20:03 (ihush).
14 godina
protjeran
Re: Ubacim usb, komp se ugasi
NoOne1 kaže...

Evo što sam napravio, na ploči sam ubacio u onaj drugi USB konektor, probao da li radi taj drugi, vidio da radi i onda sam opet vratio u onaj prvi i sad se ne gasi. 

eh, onda si vjerojatno prvi put krivo okrenuo USB konektor s kucista u "prvi" utor za USB pa si sad drugi put "upiknuo" kako treba.

dolazilo je do nekakvog kratkog spoja.

uglavnom je to tesko promasiti jer uvijek jedna nogica "fali" i jedna rupica na konektoru je prazna pa se tesko zenuti, al ti si ipak "uspio" {#}{#}

bar si rijesio problem, to je OK.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 13:46 (Budokai).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice