Točkice i izobličene boje

poruka: 14
|
čitano: 3.349
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Prilikom igranja jedne igre izbacilo me je iz nje te mi se po ekranu stvorile točkice i izobličene boje. Te točkice su nalik na mali kvadratić promjera manji od 0,5 cm i u njemu se vide pikseli. Razmak između tih kvadratića je između 2-3 cm. Monitor mi se zatim sam gasi-pali svakih 15-ak sekundi i raspored tih točkica bude drugačiji. Računalo mi se zamrzne ako pokušam npr ctrl-alt-del jer na ekranu zapravo ne vidim ništa. Pretpostavljam da je u grafičkoj problem, (monitor nije problem jer sam provjerio) no zanima me dal može takve probleme zadavati prašina da je jednostavno očistim i da moji problemi budu riješeni ;) .

0 0 hvala 0
15 godina

O kojoj grafickoj se radi ? Reinstaliraj postojece ili instaliraj druge drivere !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ati radeon hd 4800 1gb. driveri su up to date.

0 0 hvala 0
15 godina

Provjeri temp. s GPU-Z u stanju mirovanja i pod opterecenjem !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

u stanju mirovanja temp je 85-92. Pod opterećenjem nisam mogao vidjet jer mi se računalo zablokira prikazujući točke i crte po ekranu.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Točkice i izobličene boje
flips kaže...

u stanju mirovanja temp je 85-92. Pod opterećenjem nisam mogao vidjet jer mi se računalo zablokira prikazujući točke i crte po ekranu.

To ti je previsoka temp. zato ti i zablokira !  Ispusi i ocisti grafu od prasine , po potrebi stavi novu termalnu pastu !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan

sad sam resetirao komp i temp mi stoji između 60-68 u stanju mirovanja. Kad sam pokrenuo nekoliko igara slika izgleda kao da se objekti u igri prelijevaju, kao da gledam u razbijeno staklo, neznam kako bi to opisao. Igro sam samo 5 min da vidim temp na grafičkoj i možda se povećala za nekih 5 stupnjeva.

16 godina
neaktivan

najvjerojatnije se moš pozdraviti sa grafom jer ti je zbog pregrijavanja ošla.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako imaš i dalje artefakte, grafičku u pećnicu!
Nakon toga dobro očisti ventove i stavi neku dobru pastu gore (nemoj onu najjeftiniju neće ti puno pomoći)..

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

neznam...recimo manager i civ 5 rade bez problema, dok se kod skyrim, fifa 13, gw2 događaju problemi.

14 godina

Ja sam imao 8600 GT i desavalo mi se isto to.Promijenio sam pastu i sve ocistio ali isto.Isprobao original drivere, najnovije, najstarije, sve....ali nista...temperatura mi nije bila pretjerano velika, ali nakon nekoliko minuta koristenja pocinje trokirati i moram resetirati PC...sada je u smecu :(

0 0 hvala 0
12 godina
coso9288 kaže...

Ja sam imao 8600 GT i desavalo mi se isto to.Promijenio sam pastu i sve ocistio ali isto.Isprobao original drivere, najnovije, najstarije, sve....ali nista...temperatura mi nije bila pretjerano velika, ali nakon nekoliko minuta koristenja pocinje trokirati i moram resetirati PC...sada je u smecu :(

...zerocool12 je dao dobar prijedlog

imao sam 9600gso i slične probleme dok jednom nije crkla do kraja, zeleni ekran i neke crte ili su bile zelene crtem, nebitno - nula bodova, stajala na tavanu dvije godine jer sam je zamijenio s gtx 550ti i prije par mjeseci vidio temu roštiljanja u pećnici i pokušao

puf...grafa radi sve u 16, temperatura pala na normalu, nema artefakata, radila mjesec dana bez greške jer sam pržio neku nezahtjevnu igru i kad sam je završio vratio 550ti, ova služi za rezervu ili kad unaprijedim konfu sljedeće godine spojim je s ovim starim komponentama i dam klincima da mi daju mira...

12 godina
neaktivan

Dakle, grafička mi nije u redu i ne želim se s njom više gnjavit. 

Koje su grafičke kompatibilne na moju  P5B Deluxe matičnu. Dakle, imao sam Asus ATI Radeon HD 4800 1 gb. Htio bi istu takvu (gdje bi je mogao kupit) jer ionako za koji mjesec kupujem kompletno novu makinu, pa ne želim uložit mnogo....cca 500kn max :)

0 0 hvala 0
14 godina

Imas obicni PCIe utor...pogledaj si to ovdje na forumu  http://www.bug.hr/malioglasi/kateg/graficke-kartice/gpu.aspx?tip=ponuda

ili na njuskalu  http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice