Ehm... dakle: sistem koji koristim je q6600 OC na 3.15 GHz, 4 GB 800 MHz RAM, 500 GB disk, ATI Radeon HT 3600, Win XP PRO 64-bit. Avast stalno aktivan rezidentno i promptno :-), kao i 2 Mbit ADSL link.
Sistem vrti program (nazovimo ga THE program) koji 24/7 stabilno i bez ikakvih problema mjesecima koristi 100% sva 4 procesora, te oko 1.5 GB RAM-a (moj mali hobi). Istovremeno, bez ikakvih problema sam mogao surfati (5-6 tabova IE otvoreno), imati otvoren Outlook, gledati .avi datoteku preko GOM playera, pržiti DVD, itd., kako bi čovjek i očekivao od ovakve zvijeri.
I, nedavno instaliram upgrade THE programa, koji izgleda puno bolje i nosi nove funkcionalnosti. Nikad nikome u bijelom svijetu nije zabilježeno da je to stvorilo ikakve probleme. A meni i te kakve!
Dakle, The program v.2 radi normalno, ali sve ostalo ajme majko. Sustav je postao skoro neupotrebljiv. Sliči jako kao da mu je nestalo RAM-a, ili kao da Avast stalno radi upgrade, ili neznam ..., sve trza, neresponsivno je, čekam i do 30 sekundi da se nešto dogodi nakon klika (otvaranje linka u IE, otvaranje Excela, itd.). Filmovi zatajkivaju svakih par sekundi, itd. Nema dodatnih disk aktivnosti (lampica), taskmgr ne pokazuje nikakve zbunjoze, itd. sve je normalno, House Call Trendmicro i svi ostali ništa ne nalaze. Posebno je neupotrebljiv postao IE, gdje je gotovo nemoguće izvesti desni klik pa Open in New Tab. Ponekad cijeli screen ima problema sa osvježavanjem??
Moje pitanje glasi: da li netko zna kakvim alatom je moguće potražiti uzrok problema? Ovdje je očito da imam dobar sistem, ali je ova instalacija i kasniji rad programa očito dovela do nekog konflikta ili pogrešnog korištenja resursa (memorije, procesora, ...). Dakle negdje je neka konfuzija. Nema šanse da se vraćam na staru verziju THE programa, to su godine razvoja i truda uložene. Kao da idem nazad na Win 3.1. Neki su mi savjetovali Proces Explorer. Smiješno. Jer imam ga i on također ne pokazuje ništa neobično (u okviru onoga koliko se ja kužim u to sve). Ajmo, molim lijepo, jedan pametan savjet, čime istražiti ovakve simptome??? Hvala milijun unaprijed!