Šum u novom računalu..

poruka: 17
|
čitano: 3.587
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Šum u novom računalu..

pozdrav imam jedan problem,neznam dali je mal ili veliki....kad sam kupio djelove za komp sastavljeni su u jedno kućište sa stock coolerom..

medjutim,nabavio sam novo kućište i prebacio djelove u njega i montirao arcting cooling freezer 13 (nije pro)

u radu sam primjetio da nešto krcka u njemu i skinuo stranicu lijevu(suprotno od matične),krckanje se nastavilo...skinuo sam zatim desnu stranicu i krckanje se smanjilo za negdje 95 posto.. taj zvuk ne utječe na rad računala niti slično ali kada ga čujem jednostavno me iritira pošto je komp sastavljen u 6.mjesecu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Šum u novom računalu..

Možda ti žica lagano dodirije lopaticu ventilatora.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Šum u novom računalu..
Vent ti struze po necem, mozda po stranici od kucista. Probaj otpustiti malo bocni vent.
17 godina
neaktivan
Šum u novom računalu..

Pa odspoji ventove i vidi dal će šum i dalje biti prisutan. Ako ga ne bude znaš gdje je problem... jednostavno moraš otkriti izvor tog šuma

The quieter you become, the more you are able to hear...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Šum u novom računalu..

imam bočni ventilator 120 mm koji sam sam stavio on je na stranici kućišta koja je skinuta..sad kad sam skinuo oba poklopca zvuk se čuje puno puno manje..

evo sad sam probao i kad igram nema pojačanja krckanja...samo se nekad pojavi..svi ventilatori imaju čist prostor bez razbacanih žica...

NAPOMINJEM to se počelo oglašavati nakon prebačaja komponenata u drugo kućište i ugradnjom aftermarket coolera i to kada su stranice na njemu...

i još jedno pitanje..na mojoj 6850 toxic primjetio sam da kad guram fan prema unutra ima lufta možda 2 mm....dali je to standardno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Šum u novom računalu..

A možda ti je kučište neki šrot, pa ti stranice vibriraju.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Šum u novom računalu..

i evo sad sam testirao graficku..primjetio sam kad brzo listam slike na facebooku, u grafickoj se cuje zz - zz -zz..točno kad prebacim sliku..

eto isto kao kad autu daš jači gas ..neznam dali bi je slao na reklamaciju..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Šum u novom računalu..

Jesi siguran da ti HD ne krči?

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Šum u novom računalu..

Jesi siguran da ti se ne cuje hdd kada listas slike...ja znam da se meni prije hdd cuo kod listanja slika...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Šum u novom računalu..

a da HD krči krčao bi i u prošlom kućištu..evo možete li mi reći kako ću iskopčati fan npr.od grafičke ako je pod garancijom i nesmijem ju otvarati ili od napajanja....a od procesora mogu ali neznam da li je pametno...

i možete li mi odgovoriti za luft na grafi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Šum u novom računalu..

Zaustavi ga prstom, ne bi se trebalo nista dogoditi na par sekundi, ali ne preporucujem vise puta to raditi..

Pa skini mu stranicu, gledaj unutra i slusaj, valjda bi trebao primjetiti otkud zvuk dolazi, trebao bi znati jel se hdd cuje kad radi (imao problem) ili ti vent greca ili nesto trece..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Šum u novom računalu..

sve sam više siguran u hard disk...posudiću od prijatelja hard pa ću probati listati slike..samo mi nije jasno kako je mogao odjednom početi šumjeti..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Šum u novom računalu..

Imao sam takav, seagate, bas ronda, a ne sumi, u seek time-u..znaci kad je busy, ajme..super pa sam ga uspio i prodati nekome na njuskalu, nekome valjda ne smeta..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Šum u novom računalu..

ako je hard disk dali će to izazvati nekakve probleme ili je samo psihičke prirode?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Šum u novom računalu..

Vjerojatno psihičke, vjerojatno je u depresiji, da ti se nije to počelo događati odkad je škola počela?

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
17 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
Re: Šum u novom računalu..

ispricavam se ali samo sam htio pitati da li je moguce da sum u hardu dovede do neželjenog kvara ili sl. a ne da budem predmet sprdnje..nitko se nije naučen rodio..

15 godina
neaktivan
Šum u novom računalu..

Hehehe, nije naravno, normalno ce raditi, ako ti ne smeta, vozi!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice