Spajanje kompa i tv-a

poruka: 62
|
čitano: 32.688
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Spajanje kompa i tv-a

dakle ovako:htio bih spojiti komp i tv ali tako da sa kompa dobijem sliku na tv-u koji ima samo scart priključak na sebi i to tako da natv-u imam jednu sliku ,a na kompu radim nešto drugo,grafička je MSI ati radeon 3850 OC,256MB,256BIT ono što sam uspio do sada napraviti je to da sam uspio spojiti komp sa tv-om preko s-videa na grafičkoj i dobio sam sliku na tv-u ali bez boje(kabal je scart-s video)e sad kako dobiti boju na tv-u i kako podesiti u ccc-u da mi tv radi nezavisno od kompa,recimo na tv-u (monitor 2)gleda klinac film a na kompu normalno surfam i skidam filesove sa neta dakle što mi je uraditi da to proradi

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Spajanje kompa i tv-a

-odaberi u CCCu, theater mod za TV, full screen. Pošto si sliku već dobio, samo treba poslati composite signal na TV (sad šalje S-video), možda moraš priključiti i adapter (s-video/chinc, obično dobiven s VGA)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Spajanje kompa i tv-a

Da ne otvaram novu temu,možete li mi reči kako da spojim računalo s TV-om? Nemam S-video kabel,ali imam PS3 spojeni na tv. Mogu li komp spojiti s PS3-om preko LAN kabela,tako da LAN kabel prenosi sliku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ManDark kaže...

Da ne otvaram novu temu,možete li mi reči kako da spojim računalo s TV-om? Nemam S-video kabel,ali imam PS3 spojeni na tv. Mogu li komp spojiti s PS3-om preko LAN kabela,tako da LAN kabel prenosi sliku?

Ako imaš "noviji" LCD spoji ga sa HDMI kablom.

2 metra košta 30-40kn i daje najbolju sliku.

16 godina
Spajanje kompa i tv-a

Imam CRT TV..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Spajanje kompa i tv-a

Bok svima-trebam malu pomoc.

Spojio sam nekako LED tv sa kompom HDMI kabelom i nekako sam to jedva uspio namjestiti da rezolucija valja i htio bi gledati filmove ali problem je jer nema zvuka na TV-u i zanima me jel postoji nacin da dobijem zvuk bez posebnog kabela za zvuk(udaljenost od kompa do TV-a je 10m).

Graficka je ATI Radeon HD4850(serija 4800)

TV je ovaj Samsung:       http://www.samsungcenter.net/detalji_proizvoda.9a931500b6cc4ee6a95867fe020404c4.ue40c5000_led_tv_samsung.aspx

BTW:moze li se nekako ako gledam film preko USB sticka napraviti da imam i titlove na TV-u?

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.1.2011 8:22 (bruzi).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jaooooooooooooooooo

Procitajte opis ovo tv-a

Ovoliko gluposti i gresaka jos nisam vidio ;)

LED tehnlogija                    LED TV

Kontrast                             mega kontrast

Tuneri                                 analogni i digitalni i to dvb-t i dvb-c a ispod toga

Broj tunera                         1 ;)

ukljucena oprema               tanak kabel 1 dio ma sta to bilo i 1 sastav takodje nemam blage sta bi to moglo biti plus ostala "oprema"

Korosnicko sucelje               jedan osjecaj UI (ovo mi je najbolje) inace pod mogucnosti je kino zivo neda mi se prekucavati sve ;)

Boja kucista                         crna ruza (to postoji uopste?)

Jos poznat kao                   tanak ;););)

EDIT: Zaboravih napoemnuti da je i TTX mega ;)

SVe mega ;)

:)
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.1.2011 8:34 (logic).
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Jaooooooooooooooooo

Procitajte opis ovo tv-a

Ovoliko gluposti i gresaka jos nisam vidio ;)

LED tehnlogija                    LED TV

Kontrast                             mega kontrast

Tuneri                                 analogni i digitalni i to dvb-t i dvb-c a ispod toga

Broj tunera                         1 ;)

ukljucena oprema               tanak kabel 1 dio ma sta to bilo i 1 sastav takodje nemam blage sta bi to moglo biti plus ostala "oprema"

Korosnicko sucelje               jedan osjecaj UI (ovo mi je najbolje) inace pod mogucnosti je kino zivo neda mi se prekucavati sve ;)

Boja kucista                         crna ruza (to postoji uopste?)

Jos poznat kao                   tanak ;););)

EDIT: Zaboravih napoemnuti da je i TTX mega ;)

SVe mega ;)

MAJKO MILA, OVO SAM I JA PROČITAL...NE MOGU VJEROVATI DA SE TAK napravi opis tv-a... ko da prodaje vodicu za rast kose, 100% djelotvornu i sva je ultra i mega.... ne bih od ovih kupil tv taman da je i LED ultra i da je na mega sniženju... dalje neću ništ više napisati jer bi ostatak komentara bio o uračunljivosti autora dotične stranice a i onog tko mu je  platil taj uradak ... jedino ak se Hamdija iz nekadašnjeg big bradera nije ubacil na tržište kućne elektronike pa je to njegova web trgovina ... onda mogu shvatiti...

17 godina
neaktivan
Spajanje kompa i tv-a

{#} ahaha, kako jak opis , mega, tanak, crna ruža, ajoj, morao sam lupiti prine screen na ovome, samo fali kansas city little big mickey blue eyes :-)

no na temu: zvuk preko hdmi-ja, dole na volume controlu (na desktopu), pod playback devices provjeri da li imaš high definition audio device. Ako imaš, super. Enableaj ga i sve će ti raditi (možda ćeš morati ručno prebaciti između zvučnika kompa i TV-a). Ako ne nađeš taj high def audio device, downloadaj nove drivere zvučne i grafičke.

iddqd

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Spajanje kompa i tv-a

Provjerit cu nemam sada vremena radim ali malo kasnije.

Btw. ima bolji link original od Samsunga valjda i tamo je bolja ta recenzija ali nisam to odma nasao pa sam stavio ovaj link.

Device/Speakers i ima dvije opcije:

-Speakers(Realtek High Definition Audio)

- Realtek Digital Output(Realtek High Definition Audio)

Sada je na prvoj postavljeno-(jel trebam staviti na drugu  i to bi bilo to ili???).

Dobro Logic hebe mi se za tu recenziju kako je napisana mene zanima ako mozes dati savjet kako ukljuciti zvuk.{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.1.2011 12:08 (bruzi).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nemoj se odmah uzrujavati :-) Ovaj smijeh oko opisa tv-a nije uopće bio usmjeren tebi jer si ga postao, već onom tko je to napisao i pustio da mu na siteu stoji takvo što. Logic je vjerojatno krenuo pisati savjet, ali ga je link malo smeo. Svakom se desi pa i njemu. (Inače, zna šta priča.)

Edit: tek sad vidim da sam i se i ja oko crne ruže zapetljao: dakle tv: u CCC- omogućiš tv preko hdmi-ja (to si već napravio), a onda u playback devices pronađeš i prebaciš na ATI HDMI output. Ako ti ga ne pokazuje, desni klik pa omogući show disabled devices.

iddqd
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.1.2011 14:31 (badmad).
17 godina
neaktivan

Ma jesam krenuo da pomognem tj. barem pokusam i zuato sam i pogledao link da vidim kakav tv je u pitanju kad ono ... ;)

Valjao sam se od smijeha ;)

P ai cigani na pijaci tacnije reklamiraju robu ;)

Naravno da je smijeh upucen web stranici a ne forumasu.

16 godina
neaktivan
Spajanje kompa i tv-a

Uspio sam jedino sto mi sve nestane kad stavim na disable ove ostale i ukljucim ATI HDMI(ne mogu drukcije ukljuciti).

Imam win7 i kad sam ugasio TV detektirao mi je problem i vratio sve kak je bilo.

Sad sve radi opet ok;;,,,-jel to normalna procedura?

Logic-ma nisam mislio da mene sprdas samo gledam pises 10 recenica a ni rijec kako da napravim to.NP{#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Spajanje kompa i tv-a

Da i ja pitam nešto.

Je li moguć 'theatre mode' na nvidiji?

Odnosno da ja prčkam normalno po kompjuteru a da na tv-u ide film?

Kadir beneath Mo Moteh
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.1.2011 19:13 (blacko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-theatre je ATIjev naziv (možda i ©®™...) još od RAGE TV-chipova, svejedno kako se naziva, postoje single, dual, clone... kao i hydra, multi ....

theatre se podrazumijeva kao opcija playera (ne samog prikaza na ekranu koji i dalje može bit npr clone).

No pošto su to samo nazivi, ponekad ih izmjene, prema PRovskim savjetima...

I odgovor je da (jer je sve to isto-slično) i ne jer se ne zove tako i postoje sitne razlike.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.1.2011 19:38 (ihush).
15 godina
neaktivan

E hvala na odgovoru, naveo me na rješavanje problema.

Dakle, bilo je toliko očito i jednostavno da ne mogu vjerovati  {#}

Sve što je trebalo napraviti je Extend desktop na drugi Display i odvući player na taj drugi display i tamo ga maximizirati.

Kadir beneath Mo Moteh
16 godina

-.. svaki ozbiljan player treba nuditi nešto kao theater mod, tj. fullscreen, overlay, skrivanje kontrola itd..

Recimo standardna opcija, u normal modu je na ekranu gdje si ga ostavio, npr. primarni, dok prebacivanjem u full prebacuje sliku na sec. monitor.

dok opcije prikaza, single-dual-extended... se odnose na prikaz desktopa i nebi trebali imati veze s playerom nego su opcije drivera.

- da se lakše snađu ljudi dok traže i gdje da traže željenu kombinaciju...

-kao i 'problem' kod atija.. opcije su 'skrivene' (ovisno o verziji) tj. treba kliknuti sličicu monitora u driver opcijama, desni klik ... i gledati ikonice kako mjenjaju oznake ili zamjena 1<->2 monitora, prevlačenjem miša... -Nije komplicirano ali nije ni očigledno.

14 godina
neaktivan
Spajanje kompa i tv-a

Pozdrav ljudi, novorođenče sam na forumu ( uglavnom sam čitao :))

pa evo pitanja (ako ima slučajno već negdje to opisano možete me uputiti..)

Sastavljao sam komp, stavio sam matičnu ASROCK M3A770DE (bez integrirane grafe) i grafičku HD5670.

Sad, problem je što trebam komp spojit na TV (ima svakakvih priključaka na njemu(scart, s-video, hdmi, usb, i one u boji) ali na matičnoj nemam integriranu grafičku i problem je što sada pri prvom paljenju računala nemogu spojit komp na tv da instaliram windowse i sve ostalo i na kraju grafičku koja na sebi ima HDMI preko kojeg ću dalje gledat sve na TV-u.

Evo link za matičnu šta ima iza na ploči:  http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=M3A770DE

i evo url slike zadnje ploče http://www.asrock.com/mb/photo/IO/M3A770DE(m).jpg

Ako netko zna molio bih da pomogne.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

TI hoces da tv koristis kao monitor i tako instaliras os na komp? To moze samo ako tv ima DVI ili VGA.

14 godina
neaktivan

imam na tv-u dvi, ali nemam na matičnoj ploči već samo na grafi, koju ne mogu instalirat dok ne stavim windowse

imao bi isti problem i da koristim monitor kad nemam dvi na matičnoj ploči.

14 godina
neaktivan
Beckinho kaže...

imam na tv-u dvi, ali nemam na matičnoj ploči već samo na grafi, koju ne mogu instalirat dok ne stavim windowse

imao bi isti problem i da koristim monitor kad nemam dvi na matičnoj ploči.

zapravo mislim da imam samo VGA na tv-u, na poslu sam pa sad više nisam siguran

14 godina
neaktivan
Spajanje kompa i tv-a

Dobro, ne mora na tv, kako da onda komp spojim na monitor kad nemam DVI, VGA, HDMI izlaz na matičnoj, a grafička ne funkcionira jer prvi put palim komp nakon sastavljanja i nemam još instaliranu grafičku

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Beckinho kaže...

Dobro, ne mora na tv, kako da onda komp spojim na monitor kad nemam DVI, VGA, HDMI izlaz na matičnoj, a grafička ne funkcionira jer prvi put palim komp nakon sastavljanja i nemam još instaliranu grafičku

pa trebala bi radit... tj trebala bi bacat sliku na monitor ne vezano jel si instalirao drivere ili ne

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
14 godina
neaktivan

ok, kad upalim komp vidim da sve radi, ali ne baca sliku na tv

moram onda provjerit sve još jednom da nisam negdje zeznio

16 godina
odjavljen
Beckinho kaže...

ok, kad upalim komp vidim da sve radi, ali ne baca sliku na tv

moram onda provjerit sve još jednom da nisam negdje zeznio

vjerovatno nisi nista zeznuo... kad instaliras drivere za grafu onda se poigraj sa spajanjem na tv. kako si spojio na tv? na koji ulaz?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
14 godina
neaktivan
Spajanje kompa i tv-a

spojio sam preko hdmi na grafičkoj, ali ne daje signal na TV-u, baš ništa

problem je taj što sad prvi put palim komp nakon sastavljanja, i ne mogu windowse instalirati kad nema slike na TV-u

nagađam da je problem u grafičkoj (koja je nova), ili mora biti neki drugi način za prikazivanje slike bar dok ne instaliram windowse i grafičku

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Moras u biosu iskljuciti integrisanu grafiku ili podesiti da prvo gledan na PCIe pa onda integrisanu. Mora ti raditi dodatna VGA odmah pri paljenju. Jednostavno mora.

14 godina
neaktivan
Ma DVI, HDMi i DisplayPort mi se nalaze na grafi, na matičnoj nemam ništa od tog, pa ni VGA
Znači slika može jedino ići preko grafičke, a zbog nekog razloga ne baca sliku
a u bios ne mogu jer mi za to treba slika na TV-u :D
16 godina
odjavljen
Spajanje kompa i tv-a

monitor nemas?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nemam, al mogu ga nabavit, mada ne znam jel u tome problem
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice