No signal (problem s monitorom)
- poruka: 19
- |
- čitano: 27.734
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Pozdrav,
krenuo si u dobro smjeru sa mjenjanjem kompnenti, ja bi na tvom mjestu probao još drugi monitor, makar neki stariji.
Kako čitam više puta tvoj post počinjem mislit da možda napajanje nije dovoljno jako, zato se i vrti "u prazno", dakle ona radi ali nema dovoljno juice-a za sliku.
Dakle monitor, pa napajanje, onda nakraju možeš odnjeti na servis da provjere grafičku karticu.
Sretno i javi rezultate!
A koja ti je matična? Da li se sistem podiže kad nema signala na monitoru? Moguće da je grafulja rikavela, ali možda ti taj adapter isto probleme radi. I kak misliš da monitor ima samo izlaz VGA, ulaz misliš valjda. Ti adapteri nisu u oba smjera, imaš VGA to DVI i obrnuto, možda imaš krivi.

Ako je to ta grafa, pazi da ste spojili adapter na pravi priključak jer gornji je DVI-D (digital only) a donji je DVI-I (analogni i digitalni). Kako je VGA analogni signal, adapter mora biti spojen na donji DVI priključak (ovaj sa "križem") jer u protivnom, ništa od signala.
Ako je to ta grafa, pazi da ste spojili adapter na pravi priključak jer gornji je DVI-D (digital only) a donji je DVI-I (analogni i digitalni). Kako je VGA analogni signal, adapter mora biti spojen na donji DVI priključak (ovaj sa "križem") jer u protivnom, ništa od signala.
Upravo to i sam sam imao istih problema.
A može bit i do kabla koji spaja monitor s grafičkom.
Ili probaj i adapter zamjenit
Da, ima nekih čudnih adaptera koji se mogu spojiti na DVI-I pa se onda svi čude zašto na VGA nema slike
[edit] - u najboljoj maniri ISKa, jedna žrtva je ostala bez 150kn nakon što sam shvatio da je adapter krivo spojen. 50 minuta bezveznog lupanja po BIOSu i elegantna zamjena adaptera na kraju. Klijent sretan, ja sretan. "Eto, proradilo"... Ne možeš naplatiti 5min posla pa si napraviš posla
a sumnjam da nije probao spojiti i na drugi DVI izlaz :) ja mislim da je adapter problem, jer znam da kad sam ga ja kupovao da sam morao napomenuti da želim DVItoVGA, a ne obrnuto. A jesi pogledao na monitoru, možeš birati negdje source, input ili što već.. slično kao na telki, probaj se poigrati i s time.

a ima li tvoja ploča internu grafičku?
a ima li tvoja ploča internu grafičku?
Ima, ali monitor ima samo vga

ne razumijem.. imaš li na matičnoj integriranu grafičku? si probo spojiti monitor na nju? Ako imaš tu integriranu, u BIOS-u se podešava koja je primarna, externa (PCIe) ili ili interna integrirana. Znam jednom kad sam stavljao novu grafičku na PCIe, a prije sam koristio integriranu, da sam imao problema sličnih sve dok nisam to u biosu namjestio. To ti je alternativa ako ti kažu da je grafička ispravna :)
ne razumijem.. imaš li na matičnoj integriranu grafičku? si probo spojiti monitor na nju? Ako imaš tu integriranu, u BIOS-u se podešava koja je primarna, externa (PCIe) ili ili interna integrirana. Znam jednom kad sam stavljao novu grafičku na PCIe, a prije sam koristio integriranu, da sam imao problema sličnih sve dok nisam to u biosu namjestio. To ti je alternativa ako ti kažu da je grafička ispravna :)
Ne nisam uopce koristio integriranu samo diskretnu. Ona radi ali sad nisam mogao provjerit jer monitor podrzava vga a maticna ima samo hdmi. Mislim da je u biosu sve ok, jer kada se grafe zamjene odjednom sve proradi. Bum vidio za koji dan sta kazu iz protisa.

Aha... matična ima samo HDMI?? A nema DVI? Ćudno, mada su to isti standardi samo su konektori drugačiji. Ništ, javi kad ti vrate grafu :)
HDMI i DVI baš i nisu isti standardi.
koliko ja znam, prenose isti signal, jedino što HDMI može prenositi i zvuk.
Pozdrav imam problem mislim da je hardverskog tipa znaci monitor nekad hoce nekad nece da se upali, mislim da nije do monitora vec do hard diska posto sam vec imao problema sa hard diskom. evo slika monitora.(http://www.techspot.com/images/products/monitors/org/336589615_464398910_o.jpg)
Znaci da razjasnim, ponekad ali samo ponekad ne uvijek mi se desi da, upalim racunar podigne sistem itd. ali monitor nece da se upali, gori crvena lampica, treba da prebaci na plavu ali nece pise no signal i moram zato rr racunar nekoliko puta dok se ne upali. Provjerio sam kablove i mislim da su uredu, e sad moze pomoc, sta da radim, dal da ga gasim skroz iz struje(posto ga obicno gasim) ili da ga ne gasim nikako mozda mu treba da se ugrije, dali da stavim automatsko gasenje, da mjenjam neku komponentu, posto mislim da je hardverski problem, a ako je neki drugi problem neka neko pomogne ko je imao isti ili slican problem, evo testirao sam graficku, moze li se ista zakljuciti ,
slika evo: https://www.sendspace.com/file/1nsb6n
Evo sta mi pise kad napokon podigne sistem "AMD Data Change...Update New Data to DMI!" zna neko ima li neko ikakvo rjesenje? hvala unaprijed, mislim da sam pisao na ovu temu i od prije davno, problem se nije ponavljao ali evo opet sada.