Ryzen 5 1600x - problem sa jezgrama

poruka: 12
|
čitano: 1.890
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Pozdrav,

Ovako, imam šugavi AMD Ryzen 1600x, i primjetio sam kako mi unazad par mjeseci osjetno sporije radi računalo. Da bi se sad odlučio instalirati AMD Ryzen Master i skužim kako mi svih 6 jezgri rade na 0.6 GHz, a ne na 3.6 GHz kako bi trebale raditi. Pokušao sam i u BIOS ući na manual narediti da rade na 3600 MHz, ali nije uspjelo. Nemam ideja, što napraviti, pomagajte. 

Evo slike u prilogu da vidite kako to otprilike kod mene izgleda, kad stavim u Creator Mode i stisnem na Apply i dalje isti Peak Speed stoji na 0.6 GHZ i tako se "zaglavi", eventualno tu i tamo skoči na 2.2 GHz, ali ubrzo opet padne. Tipa čak zna skočit na 3.4 GHz, ali čim uđem u PUBG odmah pada na 0.6 GHz. Čak sam i reinstalirao windowse, ali nije pomoglo, bar mi se čini iako mogu pokušati ponovno. 

EDIT: Matična koja je u pitanju je ASRock B350M

Hvala unaprijed na pomoći, lp. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.12.2018 15:28 (dino95cpn).

0 0 hvala 0
6 godina

A imas ti i 90 stupnjeva temperature na tih 600 MHz. Kao da nemas cooler na procesoru.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Ryzen 5 1600x - problem sa jezgrama

Izgleda da ti procesor throttla uslijed temperature jer ti na slikama piše skoro 90 C.

Provjeri da li hladnjak dobro stoji na procesoru, promijeni pastu i dobro postavi hladnjak za svaki slučaj. 

Yippee ki-yay, motherfucker! :)
11 godina
neaktivan

Problem je taj što sam kupio komp kao prebuilt u Hangar18 trgovini, čiji je servis u Koprivnici, a ja ga ne smijem otvarati jer gubim prava na garanciju automatski skidanjem naljepnice, a sad kad bi ga slao na servis neće stići do KC do idućeg četvrtka, a još najmanje tjedan dana bi čekao da se vrati nazad, zbog praznika i svega ostalog. 

Temperatura kad komp "miruje" je konstantnih 75.00 C, čak evo sad skoči na 2.5 GHz pa padne nazad

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.12.2018 16:04 (dino95cpn).

0 0 hvala 0
6 godina

To sto ti "skakuce" moze biti izmedju ostalog i do power plana, ali temperature su ti daleko od normalnih.

75 stupnjeva u idle preko zime sa tko zna kojim coolerom ?!?!? Toliko bi eventualno moglo biti preko ljeta u full loadu na stock cooleru.

0 0 hvala 0
15 godina
dino95cpn kaže...

Problem je taj što sam kupio komp kao prebuilt u Hangar18 trgovini, čiji je servis u Koprivnici, a ja ga ne smijem otvarati jer gubim prava na garanciju automatski skidanjem naljepnice, a sad kad bi ga slao na servis neće stići do KC do idućeg četvrtka, a još najmanje tjedan dana bi čekao da se vrati nazad, zbog praznika i svega ostalog. 

Temperatura kad komp "miruje" je konstantnih 75.00 C, čak evo sad skoči na 2.5 GHz pa padne nazad

onda ga ti otvori jer svakako mu je sudjeno da rikne

AMD AntiBoy
10 godina

Može biti i da je senzor na matičnoj riknul pa zato prikazuje tolike temp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nije "riknio" senzor jer nebi se mjenjala temperatura već bi stalno pokazivala isto.

Senzor uostalom nema nikakvo opterećenje da bi pri radu "riknio" .

Servis ili gubitak garancije je jedini izbor koji ima.

15 godina

Ma servis nemoj se igrati sa otvaranjem.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina

99% hladnjak nije dobro postavljen.

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Pa ti kupuj u hangaru ...

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Imaš garanciju i ako otvoriš kućište. Jedino što možeš potencijalno izgubiti je besplatna dijagnostika.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

4 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice