Imam problem, mislim u vezi rama, drugo nista mi nije palo na pamet.
PC radi besprijekorno, ali kada uđem u neku igricu, slika mi se zamrzne na cca 10 sekundi, i tako svake 2-3 minute.
Unaprijed hvala.
PC radi besprijekorno, ali kada uđem u neku igricu, slika mi se zamrzne na cca 10 sekundi, i tako svake 2-3 minute.
Unaprijed hvala.
Unaprijed hvala.
E pa to nije do rama ja pretpostavljam da je to do opterećenja procesora!
Kako da ga "rasteretim"?... Može li biti do drivera?
Napisi koju konfiguraciju imas, mozda je problem u slabom napajanju
Konfiguracija? :D
Maticna, procesor, koji RAM, napajanje i graficka
Procesor: AMD Athlon 7750 Dual-Core Processor, MMX, 3DNow(2 CPUs), ~2.7GHz
Graficka: ATI Radeon HD 4800 Series
3.5GB RAM-a
To sam iskopo na EVEREST-u. Za maticnu plocu mi javlja : Nepoznato.
EDIT: Kako napajanje moze biti slabo/jace... Svi imamo istu struju :D
Da, svi imamo istu struju samo je bitno kolko koje napajanje crpi snagu iz te struje!
Pa jesi sam birao komponente ili si napajanje dobio sa kucistem?
4800 je neodredjeno, trebao bi znati koju točno graficku imas, 4870/4850/ili neku drugu 48XX???
Moguce je da je napajanje od starog PC-a, jer sam samo zamijenio kutije...
Graficka: ATI Radeon HD 4850 (RV770)
da, napajanje je vjerovatno neko noname i jos velis da je staro. nabavi neko kvalitetnije
Jos jedno zadnje pitanje(do sljedeceg problema : P) : Napajanja mogu nabaviti u svakom PC shopu?
Hvala jos jednom!
Jos jedno zadnje pitanje(do sljedeceg problema : P) : Napajanja mogu nabaviti u svakom PC shopu?
Hvala jos jednom!
U svim većim shopovima s imformatičkom opremom. Samo pazi da kupuješ od provjerenih proizvođača Chieftec,Fortron....
heh Fortron je u protisu cak 6kn skuplji
Ugl preporuka onda Corsair CX 400W
Trebam i ventilator kupovat? : o
Ventilator za napajanje? Ne.
Možete lockat topic.
Hvala još jednom svima koji su utrošili svoje vrijeme(vjerujem, dragocjeno) za pomoć meni.
Sad bi bilo fora ono do napajanja nije hajd kupi proc ono nije do proca i nakraju sastavi novi komp
Sad bi bilo fora ono do napajanja nije hajd kupi proc ono nije do proca i nakraju sastavi novi komp
Neznam baš koliko bi to "fora" bilo : )
Neznam baš koliko bi to "fora" bilo : )
Mislim nebi tebi bilo al nama bi! ja bi se opalio smijat
Unaprijed hvala.
Probaj i prašinu obrisat s kompa...ali temeljjito..
Unaprijed hvala.
Probaj i prašinu obrisat s kompa...ali temeljjito..
Nek uzme kompresor ili ako nema a susjed ima traktor nek odnese komp kod njega i nek ispiri komp ali nek povadi sve komponente van i hladnjak od proca to ja radim kad nečistim komp 2 mjeseca i stavim novu pastu sve osim proca nek izvadi iz kutije nek ostanu matićna procesor i prže i i ostalo s prjeda i hard nek ostane ostalo sve ispirit poštenski i onda fino temperature idu dolje a bolje će radit tak ja napravim a novu pastu stavljam s kojom mi stari lemi i radi ona bolje neg one kupovne po 40-50 kuna...
Ma skoro skoro 100% je napajanje. Ima neko staro noname koje je dobio s kucistem a ima 4850 koja bas i ne trosi malo.
Ajd jos zadnja stvar: skini program Prime95, pokreni ga i stavi da ti vrti blend test. Taj test ti opterecuje procesor i RAM i ako ti se resetira znaci da nema dovoljno soka :P (pretpostavljam da nisi overclockao)
I jos skin program Furmark i pokreni stress test. to ti opterecuje graficku.
Ta 2 testa vrti jedan po jedan. S malo (ne)sreće kod oba 2 testa ti ce se komp resetirati sto je onda 100% do napajanja. Male su sanse da su ti proc, RAM i graficka zajedno otisli kvragu
Evo jos jedan test samo za RAM. Taj file ti je .iso image, trebas ga ucitati u virtual drive i zatim pomocu Nero-a ili nekog drugog programa "copy disc" na pravi cd.
Taj cd zatim ubacis u cd/dvd rom i resetiraj kompjuter i sad neznam da li trebas stisnuti nesto da ti boota cd?
Ugl bootaj CD i pocet ce ti test. Ako nece naci nikakve greske onda RAM nije problem. (Gledaj dok ti ne zavrsi 100% jer ako sam ne prekines on ti taj test vrti do vjecnosti)
Uzeo sam napajanje od starog PC-a, igro sat vremena bez ikakvih problema.
Hvala na pomoci! Ako se problem vrati budem probao taj RAM-test.