Procesor se pregrijava. Help!

poruka: 7
|
čitano: 2.708
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Znam da ovakvih tema ima milijun ali nisam našao odgovor niti u jednoj. Naime:

Gasi mi se komp za vrijeme igranja igrica kao npr Stalker. Mislio sam da je stvar u pregrijavanju proca pa sam kupio Katanu 3. Međutim problem je i dalje tu. Naravno prašinu sam brisao svako malo, pastu mijenjao više puta(trenutno je orginal Scythe-ova koja je došla uz Katanu3), probao okretati hladnjak u drugačije položaje i ništa nije pomoglo. Sigurnosnu postavku u biosu za kritičnu temperaturu sam isključio jer bi mi se malo malo gasio, ovako barem duže radi. Mislio sam da mi je slabo napajanje pa sam od frenda posudio Corsair 600W ali stvar je ista, temperatura ode u nebesa... Dakle, sve školske solucije su propale (nov hladnjak, nova pasta, bez prašine, jače napajanje).

Temperature sam mjerio s CPUID HWMonitor i sa Core Temp s istim rezultatima, probao sam i OCCT ali on pokazuje samo 4°C u idle-u pa sam odustao od njega, probao sam Prime95 te dobio isto kao da igram igrice. Kritična točka gašenja (čitaj crkne) je oko 120-130°C jedne jezgre, druga ima malo manje. Evo i slike 

edit: slika

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.1.2011 0:17 (forumas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
RE: Procesor se pregrijava. Help!

nema slike :)

možda ti hladnjak ne sjeda dobro na procesor

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
17 godina
neaktivan

Male su šanse da ga nisam svaki puta dobro stavio, ipak sam ga vadio i stavljao nazad barem 10 puta, i zaboravio sam reci ono čudno kod toga svega je da je hladnjak na dodir ruke mlak, topliji je HDD... ali ako bi očitanja senzora bila kriva zašto bi se komp gasio?

15 godina
neaktivan

Nije ti dobro sjeo to ti ej najvjerovatnije!

Zato ti je mlak a nije vruc

Athlon II x3 435 OverClock Help
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
forumas kaže...

Male su šanse da ga nisam svaki puta dobro stavio, ipak sam ga vadio i stavljao nazad barem 10 puta, i zaboravio sam reci ono čudno kod toga svega je da je hladnjak na dodir ruke mlak, topliji je HDD... ali ako bi očitanja senzora bila kriva zašto bi se komp gasio?

ako ti je dok igraš hladniji od hdd najvjerojatnije ne sjeda dobro jer bi morao bit na barem 50 stupnjeva dok je pod opterećenjem...

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.1.2011 1:19 (XXX-Man).
15 godina
vjerojatno nisi bio dobro stavio pastu ili ti hladnjak nije dobro legao! Kada jednom stavis pastu i hladnjak, hladnjak vise nije pozeljno skidati i stavljati na istu pastu!
Tko se zadnji smije, nije skužio!
17 godina
neaktivan

Nisam neki noob, naravno da sam svaki put kad sam skidao hladnjak OBRISAO staru pastu i stavio novu! 

Hvala svima na istom prijedlogu ali ja bi neki drugi ako imate jer: kao što rekoh skidao sam ga barem 10 puta ne zato jer mi se skidao nego zato da provjerim da nije slučajno krivo sjeo, probao sam i okretati ga. Sa 2 različita hladnjaka isti problem, dakle NIJE krivo nasjeo.

Nadalje, ako pogledate sliku iz prvog posta vidjet će te da je temperatura u idlu 25-30°C kao i u trenutku mog trenutnog pisanja, stoga da je krivo nasjeo sad bi temperatura bila barem 50°C. 

Primjetio sam još da su kondenzatori na matičnoj smješteni tik uz procesor jako vreli te rami također, ako to išta pomaže. Probati ću poslijepodne izmjeriti sa multimetrom pa javim kolike su.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice