Procesor - problem

poruka: 9
|
čitano: 1.820
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Procesor - problem

Pozdrav..imam problem sa kompom prvo sam indetificirao kvar na matičnoj pa kad je dosla nova..kad smo se fino spojili opet ista stvar...naime sad sam doso do zakljucka da je problem dosao i do  procesora.Moje pitanje je sada dali da ga saljem u servis ili se ovo moze popraviti nekim mehanickim putem..Kompjuter je star 20 dana novi,a vec 2 kvara imam.I kad komplet izvadim cijeli procesor ventilatori se ne vrte.

Stavio sam i sliku uglavnom kada je kopča od procesora otkačena vrte se svi ventilatori a kada je spuštena kako i treba biti onda se  vrte ventilatori. LP :) hvala

procesor procesor
luka
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.2.2015 18:52 (lukavk1993).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Procesor - problem

Kad izvadim procesor...vrte se svi ventilatori ::ISPRAVAK:::

luka
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Procesor - problem

Kao prvo i osnovno, pasta za hlađenje je stavljena... očajno. Kao drugo, jesi siguran da si sve spojio kako treba. Napajanje za procesor?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Procesor - problem

Mislim da je sve spojeno kako treba. Komp je novi kupljen i radio je nekih 15-ak dana, nakon toga nije vise radio, kada ga upalim zavrte se svi ventilatori na 2-3 sekunde i potom stanu. Pokusao sam staviti drugo napajanje, rame, al uvijek isto bude. Pa sam pomislio da je maticna, poslao sam u servis jer imam garanciju i oni su mi poslali novu maticnu. Nakon toga sam opet spojio sve i pojavio se isti problem, znaci sa novom maticnom,  sumnjam da bi mi poslali novu da je ona stara valjala. I tek sad sam vidio da kad izvadim procesr da rade svi ventilatori, kad je on tu ne rade...

luka
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.2.2015 19:54 (lukavk1993).
13 godina
neaktivan
Procesor - problem

Slao si mbo sa procom ili bez,tko je stavljao proc? Jesu li sve nožice na procu ispravne(ravne,ne savinute),dali dobro sjeda?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
lukabo kaže...

Slao si mbo sa procom ili bez,tko je stavljao proc? Jesu li sve nožice na procu ispravne(ravne,ne savinute),dali dobro sjeda?

ovo je neki socket 1150 cpu, nema nožica.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.2.2015 20:15 (Checola).
11 godina
neaktivan
lukabo kaže...

Slao sam bez procesora, oni u trgovini su stavljali... Cini se sve u redu sto se toga tice...

luka
11 godina
neaktivan
Procesor - problem

Problem riješen :) bila je neka prljavština,tj mrvica izmedu pinova od procesora..

luka
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Procesor - problem

radi se o LGA ploči...pinoni su u socketu za proc...pripazi kad vadiš/stavljaš procesor te mjenjanje paste...voli i pasta da ostane na prstu i završi među pinovima,eto zla onda.

M
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice