Problemi s laptopom (Lenovo )

poruka: 6
|
čitano: 2.147
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problemi s laptopom (Lenovo G565)

Imam problem s laptopom.

S vremena na vrijeme se zamrzava.

Kada se zamrzne, ne reagira na pritisak niti jedne tipke, osim one za gašenje nakon 3 sekunde.

Zamrzavanje se događa bez nekog očitog razloga, ponekad cijeli dan prođe bez problema, a ponekad se zamrzne triput u sat vremena.

Primjetio sam nekoliko čudnih stvari:

1) Kada se zamrzne, ako u tom trenutku neki program zapisuje u neki fajl, ta se datoteka ispuni nulama.

2) Nakon što restartam računalo, samo jedna procesorska jezgra radi kako treba. Druga je potpuno zauzeta nečime što se u resource manageru naziva Interruptovima.

3) Kada se računalo zamrzne, razni USB uređaji (podatkovni i internet stickovi) su prilično vrući. Neki se od njih ionako dosta zagrijavaju, pa ne znam je li to povezano.

4) Čini mi se da je zamrzavanje nešto češće kada je Internet stick u njemu, ali se zamrzava i bez njega.

Skenirao s Avastom i nema virusa. Smrzavanje ne ovisi ni o grafičkoj ni o procesorskoj intenzivnosti pokrenutih aplikacija

Što da radim? Malo je nezgodno kada pokušam spremiti cpp fajl nakon 2h rada, i onda se laptop skrši i ispuni ga nulama.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Provjeri temperature, sa HW monitorom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Odvrti mbam

Ne žalim što su drugi pokrali moje ideje. Žalim što nemaju svoje; Čovjek je rođen da radi, da trpi i da se bori; tko tako ne čini, mora propasti; Ljudska je zadaća odreći se nasilja. Nikola Tesla
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problemi s laptopom (Lenovo )

Hvala na savjetima!

Temperature su pod HWmonitorom sasvim u redu. Pri idleu su blizu 50, kada pokrenem OCCT ne dižu se iznad 75 celzija.

MBAM je u quick scanu našao PUP.OfferBundler.ST, ali to je obični adware. Sumnjam da je to uzrok zamrzavanja.

Ako još netko ima koji savjet, bio bih zahvalan.

17 godina

Provjeri tvrdi disk putem HD Tune ili Hard Disk Sentinela.

Provjeri ispravnost memorije Memtest86+-om.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problemi s laptopom (Lenovo )

Memest 86+ prošao bez problema.

Pri testu s HD Tuneom se hard zagrijao na 55 celzija, ali nema bad sectora. SMART podaci su svi Ok.

Stvarno sam zbunjen...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice