Imam problem s laptopom.
S vremena na vrijeme se zamrzava.
Kada se zamrzne, ne reagira na pritisak niti jedne tipke, osim one za gašenje nakon 3 sekunde.
Zamrzavanje se događa bez nekog očitog razloga, ponekad cijeli dan prođe bez problema, a ponekad se zamrzne triput u sat vremena.
Primjetio sam nekoliko čudnih stvari:
1) Kada se zamrzne, ako u tom trenutku neki program zapisuje u neki fajl, ta se datoteka ispuni nulama.
2) Nakon što restartam računalo, samo jedna procesorska jezgra radi kako treba. Druga je potpuno zauzeta nečime što se u resource manageru naziva Interruptovima.
3) Kada se računalo zamrzne, razni USB uređaji (podatkovni i internet stickovi) su prilično vrući. Neki se od njih ionako dosta zagrijavaju, pa ne znam je li to povezano.
4) Čini mi se da je zamrzavanje nešto češće kada je Internet stick u njemu, ali se zamrzava i bez njega.
Skenirao s Avastom i nema virusa. Smrzavanje ne ovisi ni o grafičkoj ni o procesorskoj intenzivnosti pokrenutih aplikacija
Što da radim? Malo je nezgodno kada pokušam spremiti cpp fajl nakon 2h rada, i onda se laptop skrši i ispuni ga nulama.