Problemi sa grafičkom

poruka: 15
|
čitano: 1.957
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
odapela grafička bojim se

Pozdrav,
danas mi je stigla rabljena GeForce 6600GT 128mb sa njuškala i sve super, ugradim ja nju i sve radi, igram na njoj 2 sata igre.. na WinXp-u sve radi.
Kako imam dualboot na tom kompu odem ja nakon toga u Win98 da vidim kako će ju 98-mica prepoznat.. i sve super.. win98 nađe drivere za nju (jer sam prije na tom kompu imao 7600GT) i ponudi mi da restartam komp. ja restartam i nakon restarta ništa.. ekran crn.. čuje se onaj beep error (1 dugi i 2 kratka - što označava problem sa grafičkom)..
izvadim grafičku, obrišem suhom krpom pinove na njoj, vratim ju i slika se vrati i uđe mi automatski u BIOS.. izađem iz BIOSa restarta se i opet crn ekran i beepovi.. probao sam tako par puta.. slika proradi, otvori se bios, ali nakon izlaska iz biosa nema slike i čuju se beep-ovi..
pa se pitam.. budući da je grafa radila odlično 2 sata u igrama dali je moguće da ju je uništila Win98-mica? dali je stvarno moguće da je krepala nakon pokretanja 98mice? šta bi se još moglo probati?

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2016 22:30 (5ar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: odapela grafička bojim se
5ar kaže...

Pozdrav,

pa se pitam.. budući da je grafa radila odlično 2 sata u igrama dali je moguće da ju je uništila Win98-mica? dali je stvarno moguće da je krepala nakon pokretanja 98mice? šta bi se još moglo probati?

Operacijski sustav ne može uništiti grafičku. Da ti nije neki problem sa driverima?

16 godina
neaktivan
Re: odapela grafička bojim se

problem je taj da već pri samom paljenju kompa se čuju beep error... kao da je skroz otišlo.. umeđuvremenu sam vratio prijašnju grafičku i na njoj sve radi super na xpu..

16 godina
neaktivan
Problemi sa grafičkom

Dali je moguće da nekakav krivi driver može tako nepovratno uništit grafičku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problemi sa grafičkom

Mislim da ti nije grafička uništena, probaj u nekom drugom računalu ili live usb ubuntu.

16 godina
neaktivan
Problemi sa grafičkom

budem ju probao staviti kod prijatelja koji ima agp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
5ar kaže...

budem ju probao staviti kod prijatelja koji ima agp.

Ne moraš se brinuti, os ni driver ti ne može spaliti grafičku. Može neispravno napajanje.

16 godina
neaktivan
Problemi sa grafičkom

ej sad sam malo gledao.. izgleda da je grafička neispravna.. pogotovo kad se uzme u obzir da sam ju kupio za samo 50kn (6600gt)..

pronašao sam da je neki lik na jednom forumu imao isti problem sa grafom.. ponekad bi mu radila a ponekad bi se čuli beep error kodovi (1 dugi pa 2 kratka)... idem ju probat opet staviti ali 99,9% sam siguran da je kupljena pokvarena (malo radi pa ne radi kvar)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
5ar kaže...

ej sad sam malo gledao.. izgleda da je grafička neispravna.. pogotovo kad se uzme u obzir da sam ju kupio za samo 50kn (6600gt)..

pronašao sam da je neki lik na jednom forumu imao isti problem sa grafom.. ponekad bi mu radila a ponekad bi se čuli beep error kodovi (1 dugi pa 2 kratka)... idem ju probat opet staviti ali 99,9% sam siguran da je kupljena pokvarena (malo radi pa ne radi kvar)

Da je kupljena pokvarena ne bi ti nikad ni radila, a tebi je radila 2 h dok nisi drivere mijenjao i nešto poremetio. Probaj staviti u drugo računalo i vidi jer su jako male šanse za ovo što si naveo, sama od sebe crkla nakon 2 h.

16 godina
neaktivan
Probao opet i neradi.. Mislim da cu je ritualno spalit. Dobro probat cu jos kod frenda dal ce radit ali nevjerujem... nekuzim kako je radila tih dva sata
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Razmisljam dali je mozda moguce da se je zeznuo video bios na grafickoj onog trenutka kad je win98 restartirao komp nakon instalacije drivera za grafu? Hm volio bi probati flashat videobios ako se moze
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
5ar kaže...
Probao opet i neradi.. Mislim da cu je ritualno spalit. Dobro probat cu jos kod frenda dal ce radit ali nevjerujem... nekuzim kako je radila tih dva sata

nemoj ritualno, imaš na forumu temu kako ispeći grafičku u pećnici

ja sam oživio svoju staru 9600gso (još radi, ali je na tavanu) i gtx 570 od prijatelja koja je kod njega nakon toga skoro godinu dana trpjela gejming torture po desetak sati dnevno, a sad veselo kucka kod mene već par mjeseci

16 godina
neaktivan
Problemi sa grafičkom
Znam, čuo sam da je pećnica posebno efikasna kod problema sa artefakatima.
Inače, primjetio sam da mi se grafička upali samo dok je hladna.. npr. danas ujutro čim sam se dignuo kresnem u prolazu komp tek tako.. i komp se upali.. gledam ja šta je to sad.. kako sad opet radi wtf?! i odigram jedno pola sata gta3, sve radi odlično mislim si ajd super jučer mu valjda nije bio dan.. i odem na restart.. kad ono opet ništa -.- probam ga restartat par puta.. ništa (crn ekran, čuju se beepovi).. grrr ..ništa, odem sa kompa, gasim komp.. vratih se za jedno sat vremena probam opet i pali isprve.. xD
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
5ar kaže...
Znam, čuo sam da je pećnica posebno efikasna kod problema sa artefakatima.
Inače, primjetio sam da mi se grafička upali samo dok je hladna.. npr. danas ujutro čim sam se dignuo kresnem u prolazu komp tek tako.. i komp se upali.. gledam ja šta je to sad.. kako sad opet radi wtf?! i odigram jedno pola sata gta3, sve radi odlično mislim si ajd super jučer mu valjda nije bio dan.. i odem na restart.. kad ono opet ništa -.- probam ga restartat par puta.. ništa (crn ekran, čuju se beepovi).. grrr ..ništa, odem sa kompa, gasim komp.. vratih se za jedno sat vremena probam opet i pali isprve.. xD

Ima "hladan spoj". Ispeci.

13 godina
neaktivan
Problemi sa grafičkom

-- obrisano --

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2016 18:11 (Stux).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice