Problem sa zamrzavanjem slike kod igranja

poruka: 19
|
čitano: 5.311
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Molim pomoć

Pozdrav,

Evo ovako,kupio sam kompjuter prije 3 tjedna,znaci nov,kao gejmerski sim tam,e sad problem je u ovome,kada pokrenem igricu bilo koju nakon nekog perioda igranja cca 15-20 minuta zamrzne mi se slika,pa se zacrni slika na par sec i onda me vrati u igru,i nisam shvacao koji k je sad to,pa kad sam jednom prilikom alt-tabo igru vidim da mi je dosao oblacic sa upozorenjem : Display driver stopped responding and has recovered  

eh ja sam njima vracao 3-4 puta komp i govorio im o tom problemu i oni su testirali komponente i sve i kazu da sve stima,na kraju sam poludio i trazio novce nazad i rekli su da nije to do njih,posto sam vidio da oni ne znaju u cem je problem poceo sam sam surfat i trazio rijesenja,i vecinom sam nasao da je za update driverima i pokusao sam sve i svasta i dalje mi se pojavljuje taj problem,vise stvarno ne znam sta da radim,pomalo sam vec lud jer sam dao prevelike novce za "gejmerski" komp na kojem ne mogu igrat ni jednu igru normalno a da mi se ne dogodi ovaj problem,molim Vas ako ste se susreli s takvim problemom i uspjeli rijesit dali bi mi mogli onda pomoć oko toga i reci u cemu je problem,unaprijed zahvaljujem,i ostavljam vam svoju konfiguraciju 

Procesor: Intel Core i3 3210 3,2 GHz 
Matična ploča: 1155, DDR3 
Grafika: SAPPHIRE HD 7750 2GB GDDR3

Memorija: 8 GB DDR3 1600 MHz
Hard disk: 1000 GB SATA3 
Optički uređaj: DVD-RW 
Kućište: midi tower 650W

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2013 12:06 (pugy7).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Molim pomoć

Prvo si prati temp. s HW Monitorom ili GPU-Z programcicima ( prije pokretanja igre iz pokreni i samo ostavi da ti rade u pozadini , zabiljezit ce ti najvise temp )

Drugo , dali si prije instaliravanja novih drivera za graficku , deinstalirao stare drivere ?

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
pratio sam temperaturu i sve stima,testirane su komponenti svi i rade,jesam unistall sve drivere kompletni zadnje instalirane i opet isti problem,pricao sam sa frendom kaj studira tu elektrotehniku il kaj vec i on mi govori da je moguce da je to kod tih 3d kartica da se treba podesit,tj pojacat voltagu na grafickoj,a nebih to volio sam dirat,a koliko vidim po hw monitoru voltage mi je 0.95 a citao sam po netu da bi trebala bit negdje tj da su je mnogi podesavali na 1.3
13 godina
protjeran
Instaliraj starije drivere(da su stariji od 13.4) i uvjeren sam da ces se rijesiti problema...lp
||| Intel Core™ i7 inside |||
14 godina
neaktivan
pokusao sam vec par puta,jedino ako imas savjet koje starije drivere
12 godina
neaktivan
Molim pomoć

Surfajući internetom računalo mi se zaledilo.Nije odgovaralo na ništa pa čak ni na naredbu Ctrl+Alt+Del.Nakon toga pošto sam ga resetirao monitor je crn kao da je comp ugašen ,ništa se ne dešava,iako se čuje zvuk ventilatora.Računalo nemogu ugasiti već moram isključiti dovod struje.Kad ga hoću upaliti pali se čim gurnem utičnicu u struju a ne na klasičan način pomoću tipke na računalu.Monitor je i dalje crn bez ikakvih znakova očitavanj Biosa.Provjerio sam sa monitorom je sve uredu.Unaprjed zahvaljujem.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Molim pomoć

@Haf932 takav sam ja problem imao na gtx 650 kad sam vama objasnjavao, na kraju se ispostavilo da su artefakti ili kako se vec to kaze :D :) 
 @pugy7 lijepo graficku u ruku ( naravno sa racunom i ostalim stvarima ) i u trgovinu, zamijeni i gotovo :)  

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
tikiviki kaže...

Surfajući internetom računalo mi se zaledilo.Nije odgovaralo na ništa pa čak ni na naredbu Ctrl+Alt+Del.Nakon toga pošto sam ga resetirao monitor je crn kao da je comp ugašen ,ništa se ne dešava,iako se čuje zvuk ventilatora.Računalo nemogu ugasiti već moram isključiti dovod struje.Kad ga hoću upaliti pali se čim gurnem utičnicu u struju a ne na klasičan način pomoću tipke na računalu.Monitor je i dalje crn bez ikakvih znakova očitavanj Biosa.Provjerio sam sa monitorom je sve uredu.Unaprjed zahvaljujem.

napjanje/matična

Nema 'leba bez motike,okopavam narkotike :)///Svi smo mi Mentalist///
12 godina
neaktivan

@tikiviki

moguce je da ti je otisla baterija na biosu, meni se desilo jednom,odnio pc do servisa pa rekli da je baterija na biosu otisla, poslje nikakvih problema :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.9.2013 22:07 (apphole).
14 godina
neaktivan
a izgleda da ce tako i bit,trazit cu novu,jer stvarno nista ne pomaze,pokusao sam sa driverima i nista i dalje mi se to dogadja jos nisam rijesio problem...
14 godina
neaktivan
Nasao sam na netu da je ovaj moj problem ovako rijesen

Open CCC and switch to ATI Overdrive
Unlock and enable Overdrive
Go to Options/Profiles/Profile Manager and create a new profile called, let's say, STABLE.
Save the new profile. But DO NOT ACTIVATE the profile.
Now go to C:\Users\{YourUserName}\AppData\Local\ATI\ACE\Profiles folder ( I assume C: is your system drive )
Note: You should have " show hidden files " turned on to see the folder.
Open the .xml file named STABLE with notepad.
Change the values of the idle Core clock and Memory clock speeds below

Feature name="CoreClockTarget_0"
Property name="Want_0" value="40000" note: previous value should be "15700"

Feature name="MemoryClockTarget_0"
Property name="Want_0" value="90000" note: previous value should be "30000"
Save the file and close it.
Go back to CCC and activate the profile. This will make the card idle at 400 MHz core clock and 900 MHz memory clock.

The speed change is immediate. You can see the speeds onder CCC Overdrive section.

Please note this change increases graphic card temperature by 6 to 7 degrees C at idle.

Those having issues under load,such as gaming, should not need this workaround.

Hope above helps.

Regards

e sad je problem sto ja ne mogu nac u ccc Options/Profiles/Profile Manager,dali mozda zna tko,ajde molim vas za pomoc sigurno ovdje ima netko ko je strucan u tome
14 godina
neaktivan
Mislim da sam rijesio problem,evo za one ako im se ikad to dogode kao meni rijesenje je da sam otisao na CCC (Catalyst Control Center) - Perfomence - AMD OverDrive i stavio ovako

High Perfomance GPU clock settings : 400 MHz

High Perfomance memory clock settings : 900 MHz

Enable manual fan control : 75 %

Power control settings: 10%

nakon toliko jeb..... s tim danas evo vec igram sve i svasta i zad sad mi se vise ne ponavlja ovaj problem,nadam se da ni nece,ako se pojavi znat ce te,hvala svima jos jednom na pomoci

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Problem sa zamrzavanjem slike kod igranja
pugy7 kaže...
Mislim da sam rijesio problem,evo za one ako im se ikad to dogode kao meni rijesenje je da sam otisao na CCC (Catalyst Control Center) - Perfomence - AMD OverDrive i stavio ovako

nakon toliko jeb..... s tim danas evo vec igram sve i svasta i zad sad mi se vise ne ponavlja ovaj problem,nadam se da ni nece,ako se pojavi znat ce te,hvala svima jos jednom na pomoci

pa nije nikako u redu i nisi nista rijesio ako moras pomicati power limit na grafi da bi radila normalno, i dalje imas problem...LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
pugy7 kaže...

pa nije nikako u redu i nisi nista rijesio ako moras pomicati power limit na grafi da bi radila normalno, i dalje imas problem...LP

power limit sam maknuo i radi i dalje sve normalno

12 godina
neaktivan

Pozdrav! Imam problem kod igranja. Kada krenem igrat bilo koju igru napocetku sve ide glatko ali nakon par minuta pocne lagano trzati...dali dali je problem u grafickoj kartici ili u necem drugom?

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Provjeri temp. graficke i procesora tokom igranja ( s npr. HW Monitor-om , GPU-Z ) !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan

Ok. A koja bi temeratura trebala biti ako je sve u redu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Meni je tokom igranja max se penje do 40,ali u prosjeku 37-38,a koliko sam citao to je normalna temperatura
15 godina
dexxa86 kaže...

Ok. A koja bi temeratura trebala biti ako je sve u redu?

Za grafu do nekih 75 - 80 C , za proc do nekih 65 C !

Music As A Weapon !!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice