Problem sa wps pin-om i passwordom

poruka: 7
|
čitano: 3.051
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Poštovanje ekipa, 

Naime problem je sljedeći.. znam wps pin routera i lozinku za wifi mrežu, lozinka je točna pošto mi se uspio iz prve spojiti sa smartphoneom (note 2) ali kada tu istu upisujem na laptopu (win7, 64bit)

javlja "the key or passphrase is incorrect". Probao sam i ručno unijeti ime mreže i lozinku tj. napraviti profil ali onda u pregledu wifi mreža stoji crveni "x" i ispod objašnjenje da se ne poklapaju postavke.

Unaprijed zahvaljujem na vašim odgovorima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 16:48 (c0ldplay).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem sa wps pin-om i passwordom

pass i pin su dvije različite stvari.

unosiš pogrešno, pogrešno podešavaš.. poruke koje ti javi sistem su korisne.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

Postoji mogućnost da laptop ne podržava postavke bežične mreže ili profil nije ispravno postavljen? driveri wifi modula vjerojatno su instalirani (ako se lap spaja na druge mreže...). Pogledaj u postavkama routera postavke wifi mreže i prema istima kreiraj profil.

Svakako na mrežu možeš i putem WPS-a no predlažem ti kreiranje profila.

Ukoliko neki od uređaja (ovdje laptop) ne podržava određeni standard, prilagodi router tako da bude podržan od strane svih potencijalnih uređaja koji se spajaju na mrežu!

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2015 2:59 (Hardwhelper!!!).
11 godina
neaktivan

ihush, kao prvo nisam neko dijete koje nezna o čemu piše i naravno znam razliku između pass-a i pin-a... da si pročitao još jednom sa shvaćanjem prilično sam siguran da bi primjetio negdje da piše da je lozinka točna pošto sam se uspio spojiti sa smartphoneom.. i ne nisam unosio pogrešno FYI... poruka koju mi je sistem javio je beskorisna kao i ovaj tvoj komentar pošto mi ništa ne pomaže. Lp

11 godina
neaktivan

Ali da ne duljim problem je riješen još sljedeći dan od dana objave posta tako da sam pokrenuo win update pa je pronašao još neki mali update veličine 1mb i nakon toga je laptop ispravno vidio vrstu security typea koja je bila WPA2 a ne WEP, stoga može lock na temu ili što već ide.

0 0 hvala 0
17 godina

obriši profil, ponovo spoji, ovisno o (istoj) prouci znat ćeš što dalje.

npr WPA2 ne podržavaju stari uređaji (stvar drivera), može pomoći npr WPA(1) ili mix.

malware može biti problem, antivirus, bilo što soft pa postoji bezbroj kombinacija.

npr možda u safemod with networking.. ili liveboot pa vidš da nije HW problem, smetnje.. (smetnje za vrijeme spajanja daju sličan rezultat).

a to bi eliminiralo i npr postavku routera ako je npr blokiran MAC .. čak i pogled na routerovu wlan diodicu može pomoći, npr dali je zeleno-žuto-crveno i sl.

i dalje, pin nije pass, poruke sistema nešto znače a dal si dijete je sporedno. Tj ja ne mogu znati dali unosiš ispravan pass, eliminiraj npr notepadom, natipkaš text i copy-pasteom si 100% siguran, sve ostalo može biti (banalno) tipkovnica-shift.. problem.

edit: eto vidiš..

edit2: post se pojavi u međuvremenu, dok tipkam.. pa i edit, kao odgovor na prethodni/idući post. (koji nisam u međuvremenu vidio). Nevažno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.1.2015 18:57 (ihush).
11 godina
neaktivan

meni ovaj post izgleda potpuno isto sa savjetima koje daješ kao u prijašnji tj. ništa konkretno..probavao sam i sa brisanjem profila.  i dalje, znam da pin nije pass.. router je tražio pass ja sam ga upisivao i svejedno javljao je da je incorrect.. e sad se stvarno pitam jel ti uopće čitaš što sam maloprije napisao, problem je riješen idemo dalje... ili ne.. ovisi ;-)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice