Problem s vanjskim USB diskom

poruka: 9
|
čitano: 4.187
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Već godinu dana posjedujem vanjski USB disk marke ExcelStor sa Fujitsu MHY2169BH 160GB diskom. Disk priključujem isključivo s originalnim kabelom koji sam dobio uz njega (sa dva USB konektora). Iz početka je sve bilo OK, bez obzira da li sam ga priključivao na stražnje ili prednje USB utičnice na kućištu. Međutim, odnedavno mi se prilikom uključivanja pojavljuje poruka "This device can perform faster if you connect it to hi-speed USB port" (XPx64) ili se ne pojavljuje ništa (XP), ali mi se u oba slučaja podaci na disk i sa njega prebacuju ubitačno sporo (4 GB za oko 80 min!). U slučaju XPx64 problem relativno jednostavno riješavam da nakon otprilike 5 min disk ponovno spojim na USB port. Međutim, na običnim XP to moram raditi nekoliko puta, što zna biti prilično iritantno, tim više što disk spajam uglavnom na stražnje portove.

Preformatirao sam disk na NTFS, ali je problem i dalje prisutan.

Molim za pomoć, ili bar nekakav savjet.

Unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Malo 'Googlanja'? Poruka daje naslutiti da si spojio eksterni hard disk na usb 1.1 hub. Pogledaj u BIOS je li 2.0 enabled. Također, probaj sa kablom za 2.0, na kojem, po mogućnosti piše 'Hi-speed' ili slično. Također, probaj uninstalirati uređaj iz Device Managera, pa pokušati ponovno sa instalacijom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2009 21:07 (Random.).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo jos jedan link :))

LINK 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem s vanjskim USB diskom
autorov komentar
Random. kaže...

Malo 'Googlanja'? Poruka daje naslutiti da si spojio eksterni hard disk na usb 1.1 hub. Pogledaj u BIOS je li 2.0 enabled. Također, probaj sa kablom za 2.0, na kojem, po mogućnosti piše 'Hi-speed' ili slično. Također, probaj uninstalirati uređaj iz Device Managera, pa pokušati ponovno sa instalacijom.

Googlanje mi je bilo polazna stanica pri rješavanju problema, ali mi ništa nije pomoglo.

Sigurno sam spojen na USB 2.0 hub, jer nakon nekoliko "uštekavanja i ištekavanja" disk, sam od sebe, proradi u USB 2.0 modu. Kao da mu treba neko vrijeme da se "zagrije" za rad. Problem se manifestira na svim USB utičnicama, i prednjim i stražnjim. Također, nema razlike da li u računalo spajam samo jednu ili obje USB utičnice.

Reinstalirao sam uređaj, ali niti to nije pomoglo.

Kada disk prvi puta spajam na neko računalo (kod frenda ili na poslu), sve je OK. Računalo ga uredno prepozna i instalira, te otprve proradi u USB 2.0 modu.
16 godina
neaktivan

Probaj reinstalirati USB kontrolere....

17 godina
neaktivan
vjerojatno je do ploce,probaj sa reinstalacijom mbo drivera(skini najnovije) ak ne pomaze ja bi probo na novo winse(jer nemam vaznih podataka i nije mi ih problem reinstalat) a ako ni to ne pomogne onda je najvjerojatnije hardware ploce
eXtreme overclocker
16 godina

imao sam slican problem, radio mi je g. dana i onda je prestao, al mi se uopce nije htio upaliti na kompu(vjerojatno jer sam imao 32bit XP, a ti si rekao da se u tom slucaju nis ne desava), onda sam probao spojiti i napajanje, al nista,dosao sam kod frenda njemu je sve radilo, na kraju sam kupio malo bolji USB kabel i sve je normalno radilo, otkrio sam da je vremenom USB kabel postao neispravn, ako ti to ne pomogne onda probaj updateat firmware na tvojoj ploci.....

16 godina

također se slažem da je do hardwera ploće. ja sam imao problem da mi uopće USB priključi nisu radili. očistio sam koliko sam mogao alkoholom hardwer, zamijenio win i opet nije radilo. nakon nekog vremena samo od sebe je proradio i dan danas mi USB priključći rade 100%

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
ch33ta kaže...

Evo jos jedan link :))

LINK 

ajde jos jednom daj ovako bezobrazan post, dobices crveni kao i ja prije nekih 20-30 dana (drugi account)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice