pozdrav svima:)
Rijeć je o sljedećem problemu, ugl, ima više simptoma :)
Ovako, računalo se smrzne odnosno na monitoru se smrzne slika, ponekad se ekran jednostavno zacrni a ponekad se pojavi bijeli ekran, znaju se pojaviti i pruge sivo bjele; nakon toga resetriram računalo ali ništa odnosno računalo se ne može rebootati, procesor radi vrlo bućno kao kad je pod velikim opterečenjem. Zatim ugasim računalo u potpunosti i ponovni ga upalim ali također neće bootati nego se ponavlja onaj ubrzani rad ventilatora na početku (barem kod mene prilikom svakog bootanja) i to traje neko vrijeme, ponekad se pokrene ali nema onoga beep na početku i sistem se ne digene. Desi se ida da se pojavi onaj prvi ekran ali ne prepoznaje komponenete dalje od procesora a ponekad niti ne ispoše taj prvi red.
Također se zna desiti da jednostavno prestane s radom (ugasi se crnevna lampica) prilikom učitavanje windowsa ili prilikom učitavanja nekih aplikacija koje imam na startup-u. Također mu ponekad treba vječnost da poktene aplikaciju, npr google crome.
A s druge strane ima dana kada radi sasvim normalno.
U početku su se ovi problemi jako rijetko pojavljivali ali u zadnje vrijeme sve češće i češće. Da zaboravio sam reći da se zna desiti i da se restartuje sam od sebe, i pri tome sam poprilićno siguran da nije rijeć o pregrijavanju pošto nije pod gotovo nikakvim opterečenjem.
Eto to je ukratko to, ako se sjetim još nečega napišem ali mislim da sam sve rekao:)
Konfiguracija je sljedeća:
MB: gygabit neki stariji model pošto ne znam točno, mATX je, mislim da je 3+1 fazno napajanje (zapravo relativno sam siguran) :)
Procesor: AMD Atlon 450
Memorija: 4 gb (2x2) dd3 1333
GPU: AMD XFX Radeon HD 6950 1 gb
Napajanje: XFX pro 550W easy reatail
Monitor je stari crt 17 inch spojen preko vga adaptera, ako išta znaći :)
eto to je to, zahvaljujem na svakom odgovoru :)