Problem pri paljenju racunala

poruka: 12
|
čitano: 4.572
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Imam jedno staro racunalo.Problem je u tome sto kada ga houcu upaliti, on krene da se upali, pa se onda ugasi. Znaci cije sxe kada se pokrene i kada ide da upali monitor, on se ugasi. Nakon par minuta stajanja. Pokušam opet i opet ista stvar, ostavim ga opet par minuta i onda se hoce upaliti. Nekada nece nikako. Kada se upali onda se ne ugasi vise dok ga ja ne ugasim. Da li mi može neko da kaže kakav je problem. Napajanje je u redu. Jer sam probao drugo napajanje. i nece da se pokrene sa drugim napajanjem kada ga pokusavam upaliti.

Ovo je konfiguracija.

MBO; MATSONIC 1861C

CPU: AMD ATHLON XP 2000+

VGA: ATI RADEON 9200SE

MEM: 512MB DDR

NAPAJANJE: 350W

HDD: 160GB

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem pri paljenju racunala

napajanje moze bit uzrok toga ali i brzo zagrijavanje...

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Kako mislis brzo zagrijavanje. Jel procesora. Ako je procesora, kako to riješiti. Napajanje je oko godinu dana staro. napominjem da kada se nije htjelo upaliti, probao sam drugo napajanje, i nije radilo, a ovo napajanje sam probao u drugo racunalo pa je radilo bez problema.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možda je problem u kapacitatorima/kondenzatorima na matičnoj ploči. Otvori kučište i provjeri ih, Na slici možeš vidjeti kako NE BI trebali izgledati. U slučaju da su ti ovako nagriženi, ili primjetiš napuhnuća, matična je u banani...

Često viđeno na Matsonicovim matičnim pločama...

Oštećeni kondenzatori Oštećeni kondenzatori
I find your lack of faith disturbing!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Hvala na odgovoru, provjerit ću. I ja sumnjam da je maticna u pitanju. Ipak to je racunalo staro oko 6 godina, ali je prije radilo 24/7, kada sam prijavio adsl.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imao matičnu sa veoma sličnim simptomima i kvar je bio upravo u pokvarenim kondenzatorima (2 vrste kondenzatora i to njih desetak).

Stvar sam riješio nabavkom novih kondenzatora i lemilicom. Matična isto stara (i845). To je bilo prije 1,5 godinu i koliko znam taj PC i danas šljaka.

Intel Core i7 Procesor I7-920 2,66 GHz, ATI HD4870 X2 DDR5 2 GB, Kingmax Mars DIMM 2GB DDR-3 1333MHz x 3
16 godina
neaktivan

da matična ili procesor... mozda je cak vjerojatnije da je procesor... kompjuter se automatski gasi ako se procesor previse zagrije da nebi eksplodiralo i sj... ostatak...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Kako rijesiti to sa procesorom

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

provaj uzet termostatsku pastu ze stavi malo na procesor... ona ti smanjuje zagrijavanje...ili novi ventilator (valjda ti je ovaj cist) to ti je vise manje jedini način da zaustavis pregrijavanje.. provaj pasta ti kosta 10-ak kuna. ako je neznas stavit reci pa cu ti detaljno objasnit

16 godina
neaktivan

sory sto mozda upadam u temu ali dali postoji program s kojim bi se vidio uvid u potrošnju napajanja neznam kak bi to drukčije pitao ali htio bi znati koliko je napajanje opterečeno u %

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ctodorov kaže...

Kako rijesiti to sa procesorom

Imas video na BugTv-u u kojem montiraju matičn(mozda pomogne). KLIK!
bte: znam da je tema stara...
GameReport: http://max.tportal.hr/channel.aspx?channelId=23
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2009 13:27 (F!cho*).
16 godina
neaktivan

Ajde provjeri gumb od kućišta, što je bilo uzrok na mom računalu i još nekoliko njih koji su ih donesli na servis. Od masnoće prstiju, prašine i vlage skupi ti se između gumba i kučišta sloj toga svega i gumb se ne vrati na početno mjesto nego ostane pritisnut i odmah se ugasi. Probaj pa javi.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice