Problem s paljenjem računala

poruka: 3
|
čitano: 775
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Problem s paljenjem računala

Ovako, situacija je slijedeća. Kolega je uzeo novu matičnu Asrock M3N78D. Komponente su Amd athlon II x4 645, Napajanje Raptoxx 400W Pro, Sapphire HD 5670,  DDR3 2048MB ( 2GB ) Kingmax (x2).

Radi se o tome da je on mene zvao da mu dođem sastaviti. Sastavim ja sve, pokušam upaliti i jedino što se dogodi je lagani okret svi ventilatora (procesor, grafička i napajanje) i nakon 1 sekunde i oni stanu. 

Gdje je problem nemam pojma, bio sam kod jednog kolege, ne zna ni on. Zanimljivo je da je na matičnoj 8 pin ulaz za napajanje (uz onaj 24 pin). Kad priključim samo onaj 4-pin (što svi kažu da mora raditi, a slažem se jer sam već spajao tako na drugim računalima) dogodi se ono što sam opisao. Mislio sam eventualno naručiti ovo pa pokušati na taj način spojiti 8-pin, ali nisam sigurno hoće li pomoći. 

Dobri ljudi, molim Vas ako sam nešto propustio usmjerite me i pomozite {#}

Why so serious?
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 13:00 (Cordas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem s paljenjem računala
Cordas kaže...

pokušam upaliti i jedino što se dogodi je lagani okret svi ventilatora (procesor, grafička i napajanje) i nakon 1 sekunde i oni stanu. 

Vrlo vjerojatno dolazi do kratkog spoja (jesi odvojio matičnu od kućišta sa odstojnicima?) 

Ako nisi napravi to. :)

14 godina
Re: Problem s paljenjem računala
mario1990 kaže...

Vrlo vjerojatno dolazi do kratkog spoja (jesi odvojio matičnu od kućišta sa odstojnicima?) 

Ako nisi napravi to. :)

Odvojena je bila, ali zaboravio sam ({#}) posebno odvojiti tako da je moguće, pokušat ću. 

Why so serious?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice