evo jučer sam kupi novi komp...popis komponenti je u potpisu...Složio sam sve, spojio, uključio napajanje i kad sam stisnuo gumb Power uopće nije reagirao, nije se htio upaliti...kao da nema struje(a ima)...jel to možda do napajanja?
Problem s novim kompom
- poruka: 23
- |
- čitano: 5.502
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
hmmm.. jedino što te mogu pitat: jesi dobro spoji prekidač za palit na matičnoj??
budem provjerio pa javim
da sve je spojeno
ali ne kužim zašt nece...kad stisnem power ko da ništ nisam stisnuo?!
jesi dobro gleda one + i - spojeve??
EDIT: vidim da ti napajanje ima 1 x 4-pin za CPU, a matična za cpu ima 1 x 8-pin ATX 12V power connector
http://i36.tinypic.com/11j6ohc.jpg
hmmm....super ideja...pogledat ću
Da napajnje ima 1x4 pin ... ali ima i 2 x 8 pin za PCI expres ... pa sam taj jedan spojio na taj dio. A grafičku s produžnima ... Hm?Izgleda da to ne ide tak... što bi trebao novo napajanje? ...
izgleda da tria novo napajanje.. ali nisam siguran.
za 8pin
EDIT: googlao sam malo, i izgleda da ti triba novo napajanje, jer 4pin-a nemogu dati dovoljno struje
Ovaj neman bolji savjet od prošlog ali ipak savjetujem da ne uštekaješ stvari po zdravom razumu jer "svi znamo da to tako ne ide"....
Ako si umjesto 5 v na neki dio doveo 12 v slucajno ni novo napajnje ti možda neće pomoć.....
evo slika od toga šta mi je ispalo pri montiranju matične...
Nosi na servis!!!!!!!
Hitno i po mogučnosti odlipi ih jer ako si petlja nečeš dobit novu.....
To su kondezatori i trebao bi ih zalemit jer ne će ti radit (najvjerovatnije jedino ako imaš sriče) ako ih zalipiš!!!!
E i jesi ti zaminio teme?
joj jesam...pardon
Ako ti u servisu to zamjene,onda se moraš zahvaliti svim živima.nikad nesmaš iti ništ lijepiti po matičnoj ak imaš garanciju,ak ti u servisu vide da si nekaj ljepil najvjerojatnije ti neće priznati garanciju.
Stvarno neznam kak ti je palo na pamet da ideš ljepiti nekaj po matičnoj,kaj imaš 5 godina?!
ma znam...baš sam idiot
Ako ti u servisu to zamjene,onda se moraš zahvaliti svim živima.nikad nesmaš iti ništ lijepiti po matičnoj ak imaš garanciju,ak ti u servisu vide da si nekaj ljepil najvjerojatnije ti neće priznati garanciju.
Stvarno neznam kak ti je palo na pamet da ideš ljepiti nekaj po matičnoj,kaj imaš 5 godina?!
Odlipiš i onda rečeš istinu (naravno izostaviš dio s lipljenjem) ,nisi ti kriv šta su ispali?
Ako jesi kriv odnesi tamo i laži ih.....i kad dobiješ novu matičnu onda se odi ispovidit hh!
pci-e napajanje ne smiješ spajati na matičnu ploču jer ti neće raditi.
jesi ukopčo u struju???
hehe
ak jesi nosi na reklamaciju, garanciju imaš, 100% problem sa napajanjem, pošto si reko da ti neće ni wau
evo ovako da ne otvaram drugu temu imam jedan problem sa kompom.
Prilikom igranja (nakon nekog vremena) na monitoru mi se pokazu razno razne boje, zatim cjepanje slike, kada stisnem ctr+alt+del i izadem iz igre na kratko i ponovo udem igrati slika bude normalna neko vrijeme. Zatim opet ista spika.
Pa mi je dop* vise izlaziti i ulaziti u igru kako bi mogao neko vrijeme normalno igrati. I da jos nesta sta mi se zna desiti je da prilikom gledanja filma mi se jednostavno zamrzne slika i prisiljen sam resetirati komp jer nista drugo nemogu napraviti.
Graficka je u redu, probao sam na drugom kompu i sljaka za 10, temperature su u odlicne kada mi se to desi
(hw monitor:
od procesora: core0 :61,50,62
core1:61,50,62
core2:59,45,62
core4:58,43,59
Graficka: 59,55,61
HDD:28,28,28)
Mislim da mi prestavljaju problem rami ali nisam siguran pa molim vase misljenje u cemu bi mogao biti problem.
Konfiguracija:
Procesor: Intel core 2 quad Q9450 box, 4x2.66 GHz,1333Mhz,775-pin,12MB
HDD: Samsung HD642JJ 640 GB SATA-300 7200rpm 16MB
Graficka: Zotac GF9800 gtx+,512mb ddr3,amp edition,DVI-audio,TV-out,DVI
Napajanje: OCZ power supply GameXStream 600W,eps,4x12V
Maticna: MB Gigabyte EP45-DS3P,s775,iP45,ddr2,sata2,raid,fw,glan
Rami: ddr2 2gb pc8500 (1066MHZ), Buffalo FireStix
mozda je napajanje neispravno - to je kod mene znao biti cest problem
evo ovako da ne otvaram drugu temu imam jedan problem sa kompom.
Prilikom igranja (nakon nekog vremena) na monitoru mi se pokazu razno razne boje, zatim cjepanje slike, kada stisnem ctr+alt+del i izadem iz igre na kratko i ponovo udem igrati slika bude normalna neko vrijeme. Zatim opet ista spika.
Pa mi je dop* vise izlaziti i ulaziti u igru kako bi mogao neko vrijeme normalno igrati. I da jos nesta sta mi se zna desiti je da prilikom gledanja filma mi se jednostavno zamrzne slika i prisiljen sam resetirati komp jer nista drugo nemogu napraviti.
Graficka je u redu, probao sam na drugom kompu i sljaka za 10, temperature su u odlicne kada mi se to desi
(hw monitor:
od procesora: core0 :61,50,62
core1:61,50,62
core2:59,45,62
core4:58,43,59
Graficka: 59,55,61
HDD:28,28,28)
Mislim da mi prestavljaju problem rami ali nisam siguran pa molim vase misljenje u cemu bi mogao biti problem.
Konfiguracija:
Procesor: Intel core 2 quad Q9450 box, 4x2.66 GHz,1333Mhz,775-pin,12MB
HDD: Samsung HD642JJ 640 GB SATA-300 7200rpm 16MB
Graficka: Zotac GF9800 gtx+,512mb ddr3,amp edition,DVI-audio,TV-out,DVI
Napajanje: OCZ power supply GameXStream 600W,eps,4x12V
Maticna: MB Gigabyte EP45-DS3P,s775,iP45,ddr2,sata2,raid,fw,glan
Rami: ddr2 2gb pc8500 (1066MHZ), Buffalo FireStix
da je napajanje u pitanju onda bi mi se resetirao komp, znam to posto sam na starom kompu imao slabo napajanje i pri nekim zahtjevnijim igricama jednostavno se resetira. Tako da napajanje nije 100% u pitanju