Novi sam kao clan foruma ali se vec poduze znam zavrsiti po njemu kada imam neki problem koji nemogu rijesiti sam. No, sad nisam uspio naci temu koja odgovara mom problemu pa sam odlucio pokusati dobiti odgovor ovim putem. Nego, da pređem na stvar.
Kako su mi windowsi bili stari cca 3 godine. I samo njihovo podizanje je trajalo 5min. Ucinila mi se dobra prilika ovih dana da ih reinstaliram. Pa prvo, namjestio sam prioritet pokretanja sa dvd-a, stavio win 7 i on normalno zapocne svoje. Dođe do svog loga, malo svjetluca, zatim se pojavio plavkasti ekrat, znaci od 7. Potom miš, i tu je stao. Nije iskocio nikakav prozorcic za daljunju instalaciju. To se ponovilo svaki put. Tako da sam odlucio instalirati win dok su oni aktivni. To je prošlo više manje dobro, do jedne točke. Rekao bi da je to 5. točka. Kompletiranje instalacije. Kada se je na toj točki restartirao. Više se nije mogao podići i nastaviti. Več mi je izbacivao :
Verfying DMI Pool Data ......
TFGH is compressed
Pres Ctrl+Alt+Del to reset
No, imam dva HDD-a, jedan na kojima sam imao stare win( i to je stara verzija hard diska, ata.) I na koji sam instalirao nove win( to je sata) Kada sam isključio stari hard, i ostavio samo novi, na kojima bi trebali biti win, mrtva točka. Jednostavno nakon provjere hardvera nejde dalje. Kako više nisam mogao instalirati niti formatirati disk. Otišao sam sa hardom do frenda pa mi je on podigao 7.
Sad, samo taj HDD spojim sa kompom. Pokaže se logo win i na pola stotinke se pojavi plavi ekran smrti. Onak, nemam pojma što je. Dobro, ponudi on meni na idućem podizanju da proba popraviti problem. Popravlja on to kao, i nakon cca 5min izbaci da je problem prevelik te nije moguče riješiti problem. Win7 je taj problem klasificirao kao problem zbog mjenjanja hardverskih komponenti. Što je točno al nije mi bilo jasno zašto plavi ekran, jer i bez dobrig drivera bi trebao podignuti sustav.
No dobro, imam još uvijek stari xp kojeg nepate takvi problemi, i opet do frenda, instalira on, sve radi. Te opet na mom kompu, čim prođe logo od win plavi ekran. Kada ja pokušam instalirat win xp, i ako prije toga matična detektira HDD, xp ih nevidi i izbaci nešto tipa da hard disk nije pronađen itd.
Dali je moguće da je na matičnoj otišao i sata priključak i meni krepao ata disk? Znam da je to odvojeno ali možda me ide. Ili je to čisto do matične. Samo što BIOS radi. Zbilja neznam što bi pomislio. Ima neki pametni savje? Ili odgovor...