da ušla je skroz
da ušla je skroz
u koji si slot ugurao grafu?
trebala bi biti u plavom
da na plavom pci x16 slotu
neznam ja sam imao isti taj problem,isto sam mislio da je nova grafa ili nova ploča neispravna i nakon 1 h provjeravanja konektora kad sam ga restrtao oko 30 puta slika se je sama pojavila
neznam ja sam imao isti taj problem,isto sam mislio da je nova grafa ili nova ploča neispravna i nakon 1 h provjeravanja konektora kad sam ga restrtao oko 30 puta slika se je sama pojavila
to se isto i meni dogadalo i sa par puta restartom se rijesilo,probaj ak vec nisi...
OK probavat ću
Svi ignoriraju proklete lampice na kartici...
ignoriram zato što ne može bit pregrijana kad se tek upali
D1601 - Red LED On, shows critical temperature fault
D1602 - Red LED On, shows External power connector A was removed
D1603 - Red LED On, shows External power connector B was removed
D601 - Red LED On, shows critical Core power fault
To nisi vidio, a? I može se odma pregrijati, ako nema dobrog kontakta između hladnjaka i čipa. Koja od navedenih lampica svijetli?
nijedna od tih svjetli CTF
to sto svijetli lampica ctf ,može svetliti zato sto senzor nezna kako da očita temperaturu kad nije instalirana.probaj još ovo:
ugasi komp i iizvadi bateriju biosa sa ploče i vrati je nazad tako češ bios staviti na deff,javi kad napraviš
imaš 4 ledice. Koja od njih svijetli (koja po redu, gledano od PCI-X konektora)? Jesi pogledao onaj link?
EDIT:
to sto svijetli lampica ctf ,može svetliti zato sto senzor nezna kako da očita temperaturu kad nije instalirana.probaj još ovo:
ugasi komp i iizvadi bateriju biosa sa ploče i vrati je nazad tako češ bios staviti na deff
Ajme majko . Što si sad bubnuo...
imaš 4 ledice. Koja od njih svijetli (koja po redu, gledano od PCI-X konektora)? Jesi pogledao onaj link?
EDIT:
ugasi komp i iizvadi bateriju biosa sa ploče i vrati je nazad tako češ bios staviti na deff
Ajme majko . Što si sad bubnuo...
da bi grafa radila mora biti instalirana u bios
imam tri i svjetli treča
da bi grafa radila mora biti instalirana u bios
Nije problem ovo što si rekao za BIOS, to je ok, dobro si mu reko, nek resetira BIOS za svaki slučaj, Al ovo, prije toga, za LEDicu....
namogu je instalirati kad naman slike na ekranu a još nije ni instaliran bios
I ti bubneš ko iz bunara.... Aj sačekajte obadvojca 5min, čekam odgovor od ATIja oko tih lampica.
Modovi, ja se ispričavam na duplom postu al morao sam...
to sto svijetli lampica ctf ,može svetliti zato sto senzor nezna kako da očita temperaturu kad nije instalirana....
Te lampice služe za POST grafičke kartice (Power On Self test). Prije nego što ti uopće staviš drivere, ona mora sama sebe provjerit jel sve ok. Tako da joj NE TREBAJU driveri za temp senzor. Senzor nema veze sa driverima i on mora raditi bez drivera kako bi se odma prilikom paljenja moglo utvrditi što se događa sa karticom (jel se pregrijava ili nije napajanje dobro spojeno).
uf. BIOS se ne instalira, on je unaprijed zapisan na matičnoj i kod paljenja kompa, on se automatski učitava, napravi POST (i ako ima novog hardvera, doda ga tj. dodjeli mu IRQeve i sl.) i onda učita boot sector, tj. sam OS.
E sad lampice. Sa ATIjevog foruma.
HD4850 LEDs
D1601 - Over temp protection enabled
D1602 - EXT 12V fault
At BOOT/POST, the card's fan will spin @ 100% for a short while, the LEDs will light up for a brief period and then go out. This is NORMAL behaviour as the card is performing it's own type of POST test.
HD4870 LEDs
D1601 - Red LED On, shows critical temperature fault
D1602 - Red LED On, shows External power connector A was removed
D1603 - Red LED On, shows External power connector B was removed
D601 - Red LED On, shows critical Core power fault
At BOOT/POST, the card's fan will spin @ 100% for a short while and 3 of the 4 LEDs will light up for a brief period and then go out ( D601 should remain unlit ). This is NORMAL behaviour as the card is performing it's own type of POST test.
HD4870X2 LEDs
D14 (R753) 6 Pin power unplugged
D13 (R724) 8 Pin power unplugged
D15 (R819) Overheating (Thermal issue)
D5 (R323) GPU-1 (Master) No power
D7 (R570) GPU-2 (Slave) No power
At BOOT/POST, the card's fan will spin @ 100% for a short while, the LEDs will light up for a brief period and then go out. This is NORMAL behaviour as the card is performing it's own type of POST test.
HD4850X2 LEDs
D1601 : ASIC CTF Enable (GPU overheat protection)
D29 : 8 pin external connector no power
D30 : 6 pin external connector no power
D25 : Boot up fault LED (Re-plug the VGA board or D1601,D29,D30 all failed)
D1250~D1252 : Turn on with normal behavior in the left ASIC
D1253~D1255 : Turn on with normal behavior in the right ASIC
Green LEDs lit mean the VGA card is working normally. A RED LED will show on D1250~D1252 / D1253~D1255 to show normal operation.
HD3870x2
D25 : ASIC Thermal fail / Overheat
D32 : VDDC_G1 power fail / Master ASIC VDDC fail
D34 : VDDC_G2 power fail / Slave ASIC VDDC fail
D28 : External A power fail / 8 pin External power fail
D31 : External B power fail / 6 pin External power fail
HD4890 card
D601: VDDC_FAULT
D1601: critical temperature fault
D1602: AUX Hot Plug/Unplug Fault (upper connector)
D1603: AUX Hot Plug/Unplug Fault (lower connector)
At BOOT/POST, the card's fan will spin @ 100% for a short while and LEDs will light up for a brief period and then go out. This is NORMAL behaviour as the card is performing it's own type of POST test.
Post je malo duži al tu su objašnjena sva značenja LEDica. Ti kažeš da imaš samo 3. A HD4890 ima 4. Aj ti uslikaj tu svoju graf i daj nam slike....
evo slika
a zašto sam dobio ona dvd uz matičnu ako je bios več instaliran
puska te ubila, pa tamo su svi driveri od maticne... kaj ce ti dvd od maticne prilikom prvog bootanja osima ak ne trebas driver za RAID ili sl.
evo sad sam ubacio win 7 rc isnstalacijski dvd ali monitor još uvijek ne reagira
misliš da grafa može raditi samostalno bez biosa?
ne mislim pod instalaciju ,instalaciju sa driverima iz winsa
kako god ja bar nam o čemu pričam :D
moja preporuka kad se vec svi skupa zezamo - razmontiraj komp i sve ispocetka sklapaj - polagano
polako kakav win 7 dvd
ti to mene pitas, neznam od kuda si to zakljucio i ne zanima me, jer je to predebilno za raspravljat
OK sve ću razmontirati i opet montirati
ali sutra
pa skinia san onu probnu verziju koja traje do trvnja i spržia je na dvd
preporuka:daj nekom da ti to složi
još nisi ni grafiku natjero da ti radi , nemaš slike i več guraš instalacijski paket OS-a,ja sam ga instalirao valjda milju puta ali na sljepo nebi mogao
ti to mene pitas, neznam od kuda si to zakljucio i ne zanima me, jer je to predebilno za raspravljat
ne,ne pitam tebe