Problem sa matičnom možda?

poruka: 17
|
čitano: 3.675
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

konfiguracija:

lanparty 790 fx

proc phenom 9500

grafa g force 8800 gt

maxtor 500gb

sistem se uzasno sporo diže.na logon screan stoji po nekolko minuta i cijeli sistem šteka.sve je užasno sporo.napravljen format prije nekolko dana.

to se u zadnje vrijeme često dešava a nekad zna raditi i normalno(bude sve savršeno brzo)

što napraviti?

pc je kupljen u hgspot.

što bi moglo biti u kvaru?

napravio bios update prije 4dana.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

zaboravio sam reći da bi nekad znao zaštekati skroz pa kad bi ga resetirao zaplavio bi se monitor pa bi ga ja resetirao jedno 10ak puta i uspio bi se podignut.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

moguce je i da je do hard diska, al cekaj jos misljenje strucnjaka... to ti ja samo vak kazem, kod mene se nesto slicno desavalo a riknio mi sata ulaz na hdd-u

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nevjerovatno kolko se sporo diže.kad je sve ok onda na logon screan oni vrag proleti jedno 6 puta a kad nije u redu vrti se po 5 min  i jedva udje u win.

znalo bi nekad samo stajati na screan od maticne prije boot.ma katastrofa.

palo mi je na pamet da mi mogao biti hdd ali ako je netko do sad imao takvih iskustava sigurno ću problem riješit.

nije to ništa koje sam sve još probleme imao.uffffff temp proca je prije šizila pa sam morao ugraditi vulcano2 sa potenciometrom i morao sam također mijenjati hladnjak na grafi.grafa je od bfg.stavio sam prvi put zalmana i to je bilo opet smeće.temp je bila oko 65 u load.čitao malo i našao acelero s1 sa turbo modom i to stavio.super rješenje,svaka im čast,sad u load ide mak 48.čovječe prije se mrznula od vrućine a sad je super.ugradio na kućište još malih hladnjaka da se dobro ventilira i sad je sve ok osim ovog sporog podizanja,štekanja

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

jesil cito max temperature za procesor i grafu... 65 u load za grafu i nije tak strasno... naprimjer HD 4850 ide u load na 90... dok je u load do nekih 70-75 stupnjeva uredu je jos, al ak prelazi vec treba pogledat u cemu je fora

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koji OS, koja maticna i koliko rama imas? Dali si uredno instalirao sve drivere?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

os je xp,rama imam 4gb sve uredno instalirano,maticna je dfi lanparty dk 790 fx.

prilikom zadnjeg formatiranja malo su zezali driveri od zvucne(nije se htjela instalirat)ali ipak uspjelo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2008 21:40 (cain).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pokusaj deinstalirati sve drivere, resetiraj komp i nanovo ih instaliraj ovim redom:

-chipset (reset)

-zvuk, ako nije instaliran s driverima za chipset (reset)

-grafika (reset)...

Nemam iskustva s tom plocom ali DFI ima obicaj oboriti takt mem u BIOS-u...

Pokusaj "load defaul settings" i onda pogledaj taktove mem i ako je potrebno postimaj ih kako treba...

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2008 21:51 (brainiac).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imao sam (imam) sličnu situaciju kao Amrapheus samo što nije otišao SATA konektor nego cijeli disk, komp je povremeno nešto sporiji, nekad nepravilno/nestabilno radio, plavi ekran,blokiranje i slično, a ponekad ok... uglavnom hard sam vjerojatno zeznuo fizički - udarci i vibracije (ne znam koliko može utjecati loša instalacija drivera?)....

s ovim problemom sam imao temu "problem s matičnom/HDD/driverima"

Komp mi je iz 2004.odine: matična Epox 8KDA3J, NForce 3 250 GB, 512 DDR400, Seagate Barracuda SATA 120 GB 7200.7 (pokvareni)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

čuo sam za taj problem.nije to gledao sam.ovo jedna od boljih dfi ploča a i upucan je novi bios

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa matičnom možda?

pomislio sam na pokvaren hdd kad mi se prikazao plavi ekran (nije se uspjelo viditi što piše) i krene u restart pa pita safe mod.

pa nekolko puta tako pa bi sam proradio.ČUDNO skrozzzzz.

17 godina
neaktivan

Pogledaj sliku... Ugasi automatski restart i sljedeci put kad ti se pojavi BSOD vidi sta pise i postaj...

Testiraj memoriju, neznam koliko plocica imas pa pokusaj izvaditi ih van sve i vracaj jednu po jednu...

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2008 22:37 (brainiac).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ok podesio sam sve pa cu probat!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ako tise sporo dize xp onda je do operativnog sistem koji ces moratiopet instalirati i formatuj disk a ako se bios sporo dize onda je do matine(30%),procesor(30%) ili ram memorija(40%)

16 godina
neaktivan

to sam već bio napravio i radilo je jedno 4-5 dana ok.nakon što sam ga ugasio i poslije ponovo upalio opet isti simptomi,sporo podizanje i ostalo.i programi mi loše rade(treba mi po minut da mi otvori fire fox i sl)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

skini si hirens boot sa neta, istestiraj disk, ak je disk u redu, istestiraj i rame, nevjerujem da je do os-a problem

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Molim za vaše mišljenje.
Konfiguracija je slijedeća:
Procesor: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2164 MHz (10.5 x 206)
Naziv matične ploče: Gigabyte GA-M52S-S3P v1 (4 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Chipset na matičnoj ploči nVIDIA nForce 6100-430, AMD Hammer
RAM:
DIMM1: Kingmax KLDD48F-A8KB5  
DIMM1: Kingmax KLDD48F-A8KB5
PCI Express 1.0 x16: XFX GeForce 7900 GS
Kod paljenja računala, ponekad se desi da mi neće pokrenuti windowse (niti Vistu, niti XP), nego jednostavno napiše da je cpu clockan ( mada nije) i da mu spustim takt, te da restartam računalo.
Bios je stavljen novi međutim stvar je potpuno identična. 
Molim za savjete, unaprijed hvala.

E da HDD je WD 160Gb 2 komada, i nisu u RAID polju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.8.2008 9:09 (kruška).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice