Problem sa konekcijom na laptopu.

poruka: 4
|
čitano: 2.057
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Problem sa konekcijom na laptopu.

Pozdrav. Nakon isteka ugovora sa pretplatnikom, ponudili su mi novi paket sa boljim internetom i ostalim glupostima, i ja sam pristao na to. Znaci do danas na laptopu sam imao normalnu wifi konekciju uz pomoc TP-LINK rutera, i TP-LINK stika (koji ide u laptop, posto je malo starija tipa laptopa, pa nema ugradjen wi fi u sebi). I danas kad su promjenili ruter, tj stavili neki Cisco modem i ruter zajedno, na mobitelu i tabletu imam konekciju sve normalno, eh na laptopu nemam, tj imam ako ga prikopcam kablom direktno u laptop, a wi fi nema, tj nece da se spoji na njega. Evo slika -  http://i.imgur.com/ZqzQd61.jpg 

Nakon sto kliknem na ovu punu konekciju otvori mi se ovaj prozor http://i.imgur.com/3Hc4U4W.jpg  i to se "puni" tako 1 min  i nista se ne desi na kraju. Cijeliii dan pokusavam da napravim to, molim vas ako znate da pomognete. Ako neko zna kako napraviti, mozemo se cuti preko facebooka, ili da preko TeamViewer to sredimo. 

Izvinjavam se ako sam napravio neku gresku sa otvaranjem ove teme, jer stvarno sam toliko umoran od svega ovoga da nisam uspio da procitam pravila. Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem sa konekcijom na laptopu.

(nisi naveo.. čarobna kugla kaže da je win XP)..

-mora biti SP3 i odgovarjući driver, ako wlan adapter podržava WPA2.. ako ne podržava, promijeni na routeru/modemu postavku u npr WPA(1) ... (obriši stare konekcije, kreiraj nove).

-XP je mrtav.. ili će uskoro. I ovakve stvari očekuj.

-npr ako imaš bilo koji linux live, bootaj, 90% da će raditi OK. (kao test). Nakon tog odluči što dalje, noviji OS.. (ili drugi wlan adapter, žica itd.).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan
ihush kaže...

(nisi naveo.. čarobna kugla kaže da je win XP)..

-mora biti SP3 i odgovarjući driver, ako wlan adapter podržava WPA2.. ako ne podržava, promijeni na routeru/modemu postavku u npr WPA(1) ... (obriši stare konekcije, kreiraj nove).

-XP je mrtav.. ili će uskoro. I ovakve stvari očekuj.

-npr ako imaš bilo koji linux live, bootaj, 90% da će raditi OK. (kao test). Nakon tog odluči što dalje, noviji OS.. (ili drugi wlan adapter, žica itd.).

Da radi se o windows xp sistemu.

Kako da provjerim/promjenim to WPA 1/2?.

A naveo sam drug da je ovo starija tipa PC-a, sad bi ja oborio sistem, to nije problem, ali ja nemam ni jedan jedini drajver vise za njega, pa bi se dobro napatio dok bi sve to sredio.

16 godina

-dok žicom možeš na internet.. neki driver možeš pronaći.

-win XP mora biti sa SP3

-driver mora podržavati WPA2 (starije kartice prije izlaska WPA2 mogu biti problem čak ako i postoji driver.. kao problem koji već imaš).

-drugo rješenje, uđeš u router/modem postavke wlana i podesiš enkripciju (nikako bez ili open, ni WEP jer ga se probije za par minuta.. ali možeš tako testirati), ako adapter podržava WPA (bez broja je prvi-1) može WPA.. i proradit će. Moraš imati pristupne podatke (cisco..) IP-admin..

-ili ako je neki kvar, jer usb uređaji kao wlan nisu posebno trajni/kvare se pa i sam USB port može biti problem.. Zato test s bilo kojim linuxom ili miniPE (jedini uvijet je da prepozna mrežnu karticu..) Ali ni konkretnu karticu ne znaš (chip npr realtek..broj, atheros, itd.). Lako je skinuti npr Ubuntu (optimalnije Xbuntu) i probati kako radi ako radi.. bez potvrde da je ispravno nema smisla ni tražiti drivere i ostala rješenja.

Nešto od tog moraš napraviti da bi mogao dalje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice