Problem sa kompom upomoc da ga rijesimo

poruka: 32
|
čitano: 7.925
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovako sin je donio od kolege komp da mu probamo instalirati windowse,ali naisli smo na probleme.

komp kad se upali nemoze se pokrenuti ni iz safe moda,gasi se poslije par minuta rada.

usli smo u setup i tamo pronasli u    Advanced settings :

WARNING: setting wrong values in below sections may cause system to malfunction.

processor je AMD Athlon(tm)64 3000+  (64bit supported)

Molim Vas za pomoc od kud poceti,na nasem kompu smo vise puta rusili windowse ali nismo imali nikakvih problema,a sad neznamo od kud poceti

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Uđi  u boot menu i stavi da boota prvo sa cd/dvd-a i instaliraj windows.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel stigneš namjestiti u BIOS-u da se prvo pokreće pogon?

Jel upoće krene instalacija Windowsa, do kojeg koraka dođe?

Eto ako možeš (zasada) odgovoriti na ta dva pitanja jer ovako čitajući tvoj tekst nije mi baš sve najjasnije, no prema ovim tvojim simptomima moguće je da je matična ploča riknula.

www.prisonbreaker.bloger.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa kompom upomoc da ga rijesimo
Prison Breaker kaže...

Jel stigneš namjestiti u BIOS-u da se prvo pokreće pogon?

Jel upoće krene instalacija Windowsa, do kojeg koraka dođe?

Eto ako možeš (zasada) odgovoriti na ta dva pitanja jer ovako čitajući tvoj tekst nije mi baš sve najjasnije, no prema ovim tvojim simptomima moguće je da je matična ploča riknula.

prvo smo namjestili da se boota sa cd/dvd-a,pokrene instalaciju windowsa ali poslije  par minuta jednostavno se ugasi,

16 godina
neaktivan

Onda bi mogla bit matična,a koja matična je u kompu?

EDIT:jel se ugasi komp ili instalacija win-a?

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2009 21:54 (big_guy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
big_guy kaže...

Onda bi mogla bit matična,a koja matična je u kompu?

EDIT:jel se ugasi komp ili instalacija win-a?

neznam koja je maticna.moze li se to vidjeti u setup-u jer jedino tamo mozemo uci u komp

ugasi se komp

sad sam kontaktirala klinca ciji je komp,kaze da kad su pokusali sami dizati windowse da im je izbacio obavjest da ima virus.

i jedno banalno pitanje vjerojatno smjesno,za taj njegov procesor moraju li biti 64bit-ni windowsi

15 godina
neaktivan

ulgvnom,uđi u bios i loadiraj defaultne postavke.po meni to je jedino potrebno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Znači hardwerski problem...Računalo se gasi nakon nekoliko minuta rada... Možda dolazi do pregrijavanja neke od komponenti (procesor, grafička kartica). Možda je problem u napajanju...

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mile_st kaže...

ulgvnom,uđi u bios i loadiraj defaultne postavke.po meni to je jedino potrebno...

moze malo detaljnije bas"neplivam" puno u tim izrazima,sto tocno trebam napraviti

16 godina
neaktivan

Pa udjes u bios i ides na load default settings oda stisnes f10 pa y pa enter.Probaj pre toga ako imas neki drugi cd sa windowsima.Nemora 64 bitni os.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako se usred instalacije Windowsa komp sam resetira onda je vjerojatno matična ploča riknula. Jer i ja sam imao isti slučaj. Htio sam instalirati Windowse, ali odmah na samom početku instalacije komp bi se sam resetirao. Kada mi je došao ovaj iz servisa, odmah je znao da je matična ploča riknula, a kasnije su u servisu to i potvrdili.

Tako da ako se komp sam resetira odmah negdje pri početku instalacije Windowsa, velika je vjerojatnost da je matična neispravna.

www.prisonbreaker.bloger.hr
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran

probaj ovo pa češ sve vidjeti i znati ovako hdd prebaci u svoj komp i probaj instalirat windows i ako uspiješ onda je hdd čitav onda izvadi grafičku i stavi svoju ako je sve isto ko i prije onda nije ni do grafičke idemo dalje zamjeni procesor al sve se podrazumjeva da imaš i ti takve djelove mislim da njegova matična može očitat!! i ako opet isto onda nije do procesora al probaj izvadit ramove i bateriju i sačekaj par minuta i vrati jel zna biti i do toga!!

Mato_Lukic
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

hvala vam svima puno na pomoci,problem sam uspjela rijesiti,u biosu sam isla na onaj load defaults F9,da li je to pomoglo nemam pojma,jos se par puta gasio ali sam uspjela pokrenuti windowse i poslije duze"borbe" uspjela ih dignuti ponovo.sad mu sredujem komp,stavljam nove drajvere,cistim antivirus je svasta tu nasao.

al ce klinac ujutro bit sretan,haha

jos jednom hvala na pomoci

0 0 hvala 0
15 godina
Problem - bijeli dim

Jesam li ja prvi kojemu se ovo dogodilo?!

Imam laptop hp 6735s te mi se u stand by modu rada iz gornjeg lijevog kuta pojavio bijeli dim.

Nakon toga sam ga isključio.. Što da radim?

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

odnesi ga na servis...možda ti se protok prema hladnjaku prigušio ili tako nešto...u svakom slučaju, nije dobro.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

laptop se ne gasi do kraja-vizualno i zvučno sve odradi ali u pozadini ostane crno,molim pomoć...

0 0 hvala 0
17 godina

Malo smanji postove zaredom.....ako je iz njega izišao bijeli dim, znači da je izabran novi papa Smijeh

Ajde malo ozbiljnosti...nosi taj laptop u servis, ovdje ti nakon white smoka niko ne bude pomogao!

Potpis :P
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
trebam pomoć
17 godina

odi doktoru....

Potpis :P
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo da Vam se i ja malo umješam... samo ja imam drugi problem...

Imam jedan problem vezan uz dizanje sustava...
Kupio sam novi hdd od 160gb i napravio particiju od 40gb za windows SP2 a ostalih 120gb sam odbacijo i instaliro sustav
 (slučajno odbacio, zaboravio napravit drugu particiju)... i sad da napravim tu drugu particiju ja opet ubacim cd za
dizanje sustava i napravim tu drugu particiju te hoću da prekinem instalaciju windowsa ali mi to ne da... i onda sam morao
 instalirat još jedne windowse (na tu drugu particiju) i instaliro sam...  i pokreno sam sam kompjuter sa prvim sustavom a
drugi sam sustav izbriso formatiranjem hdd (u moje računalo) jer mi ne treba ... e sad mi se pojavio problem kad palim kompjuter... obriso
sam te druge windowse ali kad mi se pali kompjuter i dalje mi nudi da li ću da pokrenem sustav s jednim ili drugim
widowsima... kako ću da te druge widowse izbrišem da mi se više ne pojavljivaju...

Molio ko zna da mi se javi...please Cool

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TNT kaže...

kako ću da te druge widowse izbrišem da mi se više ne pojavljivaju...

Molio ko zna da mi se javi...please Cool

otiđi u system u control panelu. odaberi tab advanced - startup and recovery - settings.

nakon toga klikni na edit i u notpadu što ti se otvori pisat će ti oba windowsa koja se podižu pri paljenju. sad je samo problem koji je koji, kada ustavnoviš to, izbriši cijelu liniju koda gdje se spominje taj windows (vjerojatno zadnja linija)

16 godina
neaktivan

e, dobro je to... nepiše mi više taj drugi sustav kad palim ali i dalje nemože sam da se upali... odbrojava mi 30 sekundi ako unutar 30 sekundi ne odaberem restartira se kompjuter...sad piše nešto ovako

MICROSOFT PROFESSIONAL

Windows (default)

i ovo mi piše u tome šta si reko.... ja sam jedan dio izbriso...

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

16 godina
neaktivan

...mislim da bi bilo najbolje ponovo instalirati windowse i ispravno odrediti particije...previše je toga zbrljano...Nevinašce

...kaos...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TNT kaže...

e, dobro je to... nepiše mi više taj drugi sustav kad palim ali i dalje nemože sam da se upali... odbrojava mi 30 sekundi ako unutar 30 sekundi ne odaberem restartira se kompjuter...sad piše nešto ovako

MICROSOFT PROFESSIONAL

Windows (default)

i ovo mi piše u tome šta si reko.... ja sam jedan dio izbriso...

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

vidim 3 problema...pod timeout ti piše 30 sekundi, to bi bilo dobro staviti na 1 ili čak na 0. pod partition gore piše 2 a dolje 1. stavi gore unutar zagrada 1 -> default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

nadam se na nisam falio...

16 godina

Problem mozes rijesiti i sa ovim programom EasyBCD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

reset cmos

grgo
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

onda, jesi li uspio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hihi, jesam, nisam imo više živaca... zabrljo ja isključio to odbojavanje (0) i kompjuter se stalno palio i restartiro i ja srušio sustav i sve nanovo... hvala svejedno ;)

15 godina
neaktivan
TNT kaže...

Hihi, jesam, nisam imo više živaca... zabrljo ja isključio to odbojavanje (0) i kompjuter se stalno palio i restartiro i ja srušio sustav i sve nanovo... hvala svejedno ;)

hehe izgleda da nema do format c: kad se izgube živciNamigiva

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice