Problem kod paljenja računala

poruka: 16
|
čitano: 3.514
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav,

Problem je sljedeći: kupio sam novu termalnu pastu arctic cooling mx-4. Zamjenio sam staru postojeću na cpu i gpu nakon 10mj.

Sve sam spojio natrag i kad upalim racunalo , normalno se upali , cuje se zvuk grafe i  hladnjaka na cpu , i onda se ugasi.

Nakon toga gasenja, cekam 10sek i onda se ponovno upali , i nakon abitove stranice, pise cpu is unworkable or ... press f1 to continue or del to enter setup ( i nekaj da bi morao provjeriti neki cpu setup ) . Stisnem f1 normalno sve učita, i kad ulazi u windows se ugasi .. 

E sad , je li moguće da se pregrijava ? Jer imam problem sa coolerom na cpu  ,dosta teško ide dolje i dosta teško se vraća natrag gore  ?

Ili moguće da je problem da nisam dovoljno dobro stisnuo ram pločicu ? Kad sam ga prvi put upalio piskao je , onda sam primjetio da mi ram pločica nije do kraja stisnuta ?

Komponente su pod moje računalo . Hvala na pomoći.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem kod paljenja računala
masterdisaster kaže...

E sad , je li moguće da se pregrijava ? Jer imam problem sa coolerom na cpu  ,dosta teško ide dolje i dosta teško se vraća natrag gore  ?

Moguće da ti nije hladnjak 'sjeo' kako treba, pa to prvo provjeri.

14 godina

OK, provjerit ću . Nego daj mi kazite , je moguce da se upali , pa ugasi i onda opet upali sam od sebe zbog pregrijavanja ?

13 godina
neaktivan
masterdisaster kaže...

OK, provjerit ću . Nego daj mi kazite , je moguce da se upali , pa ugasi i onda opet upali sam od sebe zbog pregrijavanja ?

Vrlo moguće veoma je toplo komp se ugasi,pa se ohladi pa ga opet upališ pa se opet pregrije i ugasi.

No nemoj niti izbaciti napajanje kao krivca.Koji model trenutno imaš.No prilično sam ziher da je cooler labav kad ti bios daje error message povezan sa procesorom.Koji hladnjak imaš onaj koji se treba zašerafiti ili onaj s plastičnim nožicama.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.6.2012 20:02 (Ikarus01).
14 godina

Imam 530w Corsair napajanje.. ne vjerujem da je do njega, skupo me koštalo, a i vjerujem da Corsair drži kak spada..

A cooler... onaj pizd*k sa nožicama.. opet sam ga rašrafio cijeloga i zadnji puta nožice nisu sjele kak spada,zato se i gasi.

U biosu temperatura naraste sa 40 na 86 stupnjeva prakticki u 5sek.

Ima ko kakav savjet kak to čudo staviti gore ?! I zadnji puta kad sam ga stavljao gore sam imao problema sa time , neznam niti sam kak sam uspio .

Još mi samo nije jasno zkj se kod paljenja odma ugasi, pa opet sam upali ?

16 godina
neaktivan
masterdisaster kaže...

Ima ko kakav savjet kak to čudo staviti gore ?! I zadnji puta kad sam ga stavljao gore sam imao problema sa time , neznam niti sam kak sam uspio .

Nije do napajanja. Do hladnjaka je, potraži na youtubeu kako ga staviti ako ne znaš! :)

13 godina
neaktivan
masterdisaster kaže...

Imam 530w Corsair napajanje.. ne vjerujem da je do njega, skupo me koštalo, a i vjerujem da Corsair drži kak spada..

A cooler... onaj pizd*k sa nožicama.. opet sam ga rašrafio cijeloga i zadnji puta nožice nisu sjele kak spada,zato se i gasi.

Prvo zgasi Intel speed step ako to imaš upaljeno,drugo pokušaj preko biosa povećati okretaje(rpm) ventilatora,treće provjeri da te plastične nožice dobro sjedaju i da koja nije strgana ili napukla.Također nadam se da si svjestan činjenice da svaki puta kada makneš cooler sa proca moraš alkoholom obrisati staru i nanijeti novu pastu.Novu pastu naneseš mrvicu manje od zrna riže i samo pustiš da cooler na to sjedne.Negdje ćeš pročitati da neki razmazuju pastu što ne preporučam za ova ljetna vremena jer se time stvaraju mjehurići zraka,a za sad od svega poznatog zrak je najgori vodič topline.Od pasta bih ti preporučio Artic Ceramique 2 u Linksu.

Također ovako se montira stock cooler zanemari da je primjer i3 jer ionako su svi intelovi stock cooleri isti i pljuga.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
16 godina
neaktivan
masterdisaster kaže...

To je onaj coleer s kopćama socket 775? Ako  da ima poseban kopča kojim se ukopću u pločama, ide onda stisni duboko i okret desno to će nogice zategnut i sva nogice moraju zategnuti heatskink. Ako ne zategne nije čudo šo skoči nagla tempererature i moraš što prije napravit dok nije razorio ploču od temperarure.

14 godina

Evo, komp je "up and running". Očito je bio problem kod coolera. Mali pinovi su dosta oštećeni, pa nisu išli unutra kak spada. Intel stvarno mora poraditi na tima 4-pinskim coolerima,mislim da je stari način puno bolji ;) ili jednostavno kupiti one druge sa šerafima .

A i mogu reći da termalka radi super posao , cpu na 29 stupnjeva ;)

1 0 hvala 0
14 godina

Imam arctic cooling mx-4, kupljen u linksu . Znam sve oko nanošenja paste i slično...

Slažem se da su intelovi stock cooleri pljuga, uvijek me za**ebava. Niti se hoće monitirati na matičnu , a niti hoće s matične dolje (facepalm).

Imate kakav prijedlog za aftermarket cooler ? Bitno mi je samo da se lakše montira, jer ovaj kojega sad imam ,sljedeći put kad ide dolje više nikad neće gore! 

13 godina
neaktivan
masterdisaster kaže...

Imate kakav prijedlog za aftermarket cooler ? Bitno mi je samo da se lakše montira, jer ovaj kojega sad imam ,sljedeći put kad ide dolje više nikad neće gore! 

http://www.magazinrs.hr/spire-thermax-ii-univerz-high-end-hlad/spi-univer-thermax

ili

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=8413

13 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
masterdisaster kaže...

http://www.magazinrs.hr/spire-thermax-ii-univerz-high-end-hlad/spi-univer-thermax

ili

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=8413

Ako hoćeš naći ću ti i jeftinije ali imaj na umu da su oba golden na hardware secrets.

15 godina
masterdisaster kaže...

Kolko para mislis izdvojit za hladnjak ?

Music As A Weapon !!
14 godina

Pa eto , mogu cca kakvih 300kn izdvojiti :)

Temp. su na kompu normalne, kaj se tiče cpu-a, međutim temp. na grafulji su malo uznemirujuće ( 65 na idle-u) , tak da

mislim da bi morao prvo kupiti za grafu nekaj :S ... radi se o 8800 gt alpha dog , znam da su inače malo veće temperature na toj grafi , ali inače je bila po 45 na idle-u.

I da , bila je prepečena jednom :D

0 0 hvala 0
15 godina

Spire Thermax II ili CM Hyper 612S koji je nesto tisi u odnosu na Thermax-a ! Samo si provjeri dali ti je kuciste dovoljno siroko za takve hladnjake !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Mislim da bi mogao biti problem kod matične kaj se tiče veličine.. baš oko procesora se nalazi puno kondenzatora {#}

Izgleda da ide opet gore isti stock cooler (facepalm)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice