Problem kod bootanja Windowsa

poruka: 21
|
čitano: 7.584
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem!!
Problem.Windowsi se bot_aju i sve je u redu do onog trenutka kada treba da se pojavi log on. umjesto screensavera i ikona monitor je bez slike.Vidi se strelica od misa i nakon nekog vremena se pojavi logo windows vista i to je to.Sve normalno sljaka samo nema slike na monitoru i tona.Probao sam clear CMOS,vadio bateriju iz BIOS_a,pokusao bot_at winse u svim mogucim modovima.ali uvijek isto.
Nema slike.Konfa je Mothb.gigabyte ds3,proc duo core e 4400,ati 4670(gigabyt)1gb 128bita,2gb ddr2,
hd maxtor 250gb,napajanje 430w,monitor samsung 20"(zaboravi oznaku).Ima netko kakvu ideju ?
da napomenem da ne radi autorun tako da repair cd ili tak nesto,tesko.Vista je busines 32bit sp2.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Problem!!

mislim da bi trebao rušiti windowse. To bi ti vjerovatno pomoglo. Nisi baš smio vaditi bateriju BIOS-a.

16 godina
neaktivan

A kako da ih rusim ? Vista nema autorun,a sve i da ima monitor je crn.Znaci meni neupotrebljiv trenutno.

16 godina
neaktivan
Ubaci instalacijski disk windowsa , bootaj sa tog diska i nanovo instaliraj windowse.
16 godina
neaktivan

Frende,u Visti je microsoft ukinuo autorun.da bih pokrenuo inst.CD treba mi sucelje(tj monitor),a moj monitor je crn bez screena i ikona samo crn.i strelica od misa se vidi.znaci winsi se boot_ju.sve stima do trenutka kad treba da se pojavi log on i sucelje,ali monitor ostaje crn osim strelice misa. i kasnije logo od windows Vista se pojavi na monitoru.Fali mi sucelje sa ikonama.

15 godina
neaktivan

da al ti trebaš windowse dignuti sa DVD-a. Odeš u BIOSE i staviš na first device - CD/DVD rom. Restartaš komp i staviš winodwse u dvd pogon. Onda će se podići sa DVD i sljediš uputstva.

17 godina
neaktivan
kkl kaže...

Frende,u Visti je microsoft ukinuo autorun.da bih pokrenuo inst.CD treba mi sucelje(tj monitor),a moj monitor je crn bez screena i ikona samo crn.i strelica od misa se vidi.znaci winsi se boot_ju.sve stima do trenutka kad treba da se pojavi log on i sucelje,ali monitor ostaje crn osim strelice misa. i kasnije logo od windows Vista se pojavi na monitoru.Fali mi sucelje sa ikonama.

Frende ne radi se to iz windowsa tako da li ima autorun ili nema potpuno je nebitno. Kao sto ti kolega rece restarti pokreni repair sa dvda.

16 godina
neaktivan

pa toliki noob nisam :).pokusao.postavio u bios_u da se boot_a sa cd_a,save i komp se sam  restarta,ali boot_a winse normalno.

uopce mi ne ponudi opciju reinstalacije winsa.

17 godina
neaktivan

NEsto ne radis dobro. Mora bootati sa CD-a ili DVD-a.

16 godina
neaktivan

Jesi li probao da udjes u Safe Mode?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a misa mu odem u bios postavim first boot device:cd rom. f10 y enter.restarta se komp ubacim cd i nista.digne winse normalno

bez reinstalacije.

16 godina
neaktivan
RE: Problem kod bootanja Windowsa

da.probao sam sve zive modove i solucije..nije problem u boot_anju winsa.nego u tome sto kad treba da se pojavi log on screen meni monitor

ostane crn,vidi se samo strelica od misa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 20:36 (kkl).
17 godina
neaktivan

ugasi comp,istekaj kabel iz napajanja,uzemlji se dobro da ispraznis elektricitet,povadi sve iz pci,pci-ex,ram utora i sve sata/ide kanale oslobodi.Sada clear CMOS i upali comp.Ako imas display na ploci sa error codovima potrazi manual od ploce i na zadnjim stranicama obicno ima tabela kodova.U slucaju da nemas vrati jedan ram modul i upali komp,sacekaj da ucita BIOS pa ga ugasi.Sad vrati graficku i upali comp i spoji na D-SUB (VGA)monitor.Javi dal imas sliku

dasHHa
16 godina
neaktivan
kkl kaže...

a misa mu odem u bios postavim first boot device:cd rom. f10 y enter.restarta se komp ubacim cd i nista.digne winse normalno

bez reinstalacije.

Mozda ti disk nevalja tj. nije butabilan. Probaj neki drugi ako imas.

Trebalo bi da dobijes poruku Press any key to boot from CD....

Dali se cd rom cuje, dali vrti disk?

15 godina
neaktivan

Vidi ja sam imao slican problem i grafa je bila u pitanju,tj nesta u rezoluciji!

No,meni je radilo u safe modu!

Probaj grafu zamjeniti!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Takvi simptomi se dogadaju u slucaju kada je na HDD-u "master boot record" ostecen i zato bi ti najbolje bilo probati boot sa Windows instalacijskim CD/DVD-om i isprobas to poraviti kroz Recovery Console sa FIXMBR naredbom ili probaj sa hirens-om.

Ako ne zeli pokrenuti instalacijski CD probaj ponovno snimiti windowse na novi CD/DVD ako imas mogucnosti ili isprobaj CD/DVD kod susjeda tako da iskljucis gresku sa medijem.

No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dasHHa kaže...

ugasi comp,istekaj kabel iz napajanja,uzemlji se dobro da ispraznis elektricitet,povadi sve iz pci,pci-ex,ram utora i sve sata/ide kanale oslobodi.Sada clear CMOS i upali comp.Ako imas display na ploci sa error codovima potrazi manual od ploce i na zadnjim stranicama obicno ima tabela kodova.U slucaju da nemas vrati jedan ram modul i upali komp,sacekaj da ucita BIOS pa ga ugasi.Sad vrati graficku i upali comp i spoji na D-SUB (VGA)monitor.Javi dal imas sliku

sve,osim uzemljenja,sam napravio.sve van ciscenje i opet nista,za d-sub hm vidis nisam se sjetio.

hvala svima na sugestijama,komp je poslan na popravak.javim kad saznam sto je bio uzrok.

15 godina
neaktivan

Imao sam isti problem....probaj repair funkciju...ali ako si malo napredniji korisnik mogao bi probati da popravis stanjesa alatom UBCD4win....

http://www.ubcd4win.com/downloads.htm

evo ti link pa probaj...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem kod bootanja Windowsa

Probao sam sa expres recovery ,problem sto ne mogu naci cd sa os_om nego sam pokusao instalirati w7,ali njet nije islo sa tri razlicita cd.vjerovatno je problem na hdd kao sto rece frend prije i jos par stvarcica se poslozilo na to.na ja,uglavnom budem testirao taj program i to kad komp dodje sa popravka.

16 godina
neaktivan

izgleda da su se winsi zblesirali nakon update moguce je i da je  prekid procesa defragmentacije drive takodjer

bio uzrok.ostalo majstor skriva ko zmija noge :).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Poštovanje. Evo da ne otvaran nou temu, rodijak mi je danas dobia konfu iz AMD-a a u konfi se nalazi sljedeće:

Asrock890gx Extreme 4

Amd phenom 1090T

Corsair dominator 4gb

hx750w corsair

e i sada, sve smo mi to smontirali al nema šanse da pokrenemo windows instalaciju, nekada izbaci odma, nekada dodje u loading screen pa izbaci, nekad se komp niti neće da upali. Stavili smo u biosu mode na AHCI i još uvik ništa.

Upravo sada mi šalje rodijak poruku da mu sa jednon pločicon rama se zblesi pri istalaciji a kad stavi drugu da se uopće ne pali. Help!

Sry šta je ovako sve nabrzinu napisano al na poslu san pa mi ljudi nadiru sa pitanjima na sto strana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice