Problem jako cudan...

poruka: 10
|
čitano: 1.828
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem jako cudan...

Lijep pozdrav...  danas se dogodilo nesto neobicno.. nestalo je struje  i kad je dosla nesto je kao puklo u kucistu.. nakon par sati opet se culo pucanje isto takvo.. da napomenem komp je bio ugasen al spojen u struju... kad sam ga htio upaliti nista se ne desava niti led niti vemtilatori... ajd ok.. uzmem napajanje sto radi isprobam ista stvar... gori na maticnoj zelena lampica da ima napon i sve al nece da se upali niti ikakvi znakovi zivota kad stisnem power.. nista se ne desava.. ima li tko kakvu ideju?!? 

hvala.. LP

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem jako cudan...

Čulo se pucanje... očito napajanje (kojeg tipa?) - ima li vidljivo oštećenih (nagorenih) dijelova na matičnoj ploči?

Ako nema, probaj s provjereno ispravnim napajanjem, ali prije napravi reset CMOS-a (jumperom na ploči ili vađenjem baterije), možda je samo 'zblesirana' zbog kakvog prenapona.

Ako ne pomogne, bojim se da ti je napajanje sredilo i matičnu ploču...

KaeR
15 godina
neaktivan
je*ajiga,udaraj se nogom u guzicu ako ti je samo napajanje riknulo
Bolje živjeti sto godina kao bogataš nego jedan dan u bjedi
17 godina
protjeran
Problem jako cudan...

Vidite ljudi da je covjek zamjenio napajanje i da mu i dalje cedi.

Moj zakljucak da je maticna otisla u nebo

born to be gamer
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jež ga nečitahu do kraja svedno kako bilo da bilo popali ga u servis pa šta bude bude možda je ostalo nešto da radi

edit:probaj tražit odštetu od hep-a (neš dobit al svedno možda se zaje*u pa ti daju nešto)

Bolje živjeti sto godina kao bogataš nego jedan dan u bjedi
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.9.2011 19:31 (teodosije).
17 godina
protjeran
Problem jako cudan...

Mozda mu je ona tipka za paljenje samo osla.

Ali to je jako mala vjerojatnost

born to be gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dalibor1986 kaže...

Lijep pozdrav...  danas se dogodilo nesto neobicno.. nestalo je struje  i kad je dosla nesto je kao puklo u kucistu.. nakon par sati opet se culo pucanje isto takvo.. da napomenem komp je bio ugasen al spojen u struju... kad sam ga htio upaliti nista se ne desava niti led niti vemtilatori... ajd ok.. uzmem napajanje sto radi isprobam ista stvar... gori na maticnoj zelena lampica da ima napon i sve al nece da se upali niti ikakvi znakovi zivota kad stisnem power.. nista se ne desava.. ima li tko kakvu ideju?!? 

hvala.. LP

Imas li kakvu dodatnu PCI karticu ugradjenu (mreznu, modem, zvucnu  neki kontroler i slicno)?

Probaj ih sve povaditi i upali. Cesto se zna dogoditi i da jedna od tih kartica rikne pa slusira ostatak kompa

14 godina
neaktivan
Problem jako cudan...

ma to se dogodilo mojoj prijateljici.. ne meni... donio sam napajanje koje radi i jos sam ga testirao naknadno spojio zeleni izlaz preko zicice sa crnim i vrtilo se sve... ne razumijem sta se moze dogoditi.. jednostavno da bar pokaze na sekundu da se upale lampice ili zavrti ventilatore.. nista od toga... nema i nema... aaaaaa... 

0 0 hvala 0
17 godina

Vjerojatno je ploča stradala, ali kao što je rečeno, izvadi sve PCI kartice, resetiraj CMOS, i ako ni tada ne bude znakova života, onda znaš da je ploča u pitanju.

KaeR
14 godina
neaktivan
Problem jako cudan...

eto danas sam uhvatio malo vremena i malo se igrao.. da obavjestim sve ljude dobre volje koji su htjeli pomoc mom problemu.. maticna je riknula.. danas je to dokazano... hvala jos jednom svima i cujemo se nekom drugom prilikom...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice