Dakle imam veliki problema s internetom, ovako: internet mi rijetko kada radi tj kad upalim komp radi nekih 10min i kasnije ništa, zvao sam T-com nekoliko puta i uvijek kažu da je kod njih sve uredu, također su router testirali i kažu da radi bez greške, ja sam stavio friške windowse (Windows 7, i nove draivere od mrežne) no problem i dalje postoji, jedino sam primjeto da kada računalo isključim iz struje i onda ponovno uključim i upalim ga internet radi, sve pet, ali samo nekih 10-15min i onda jednostavo neće? Hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dakle imam veliki problema s internetom, ovako: internet mi rijetko kada radi tj kad upalim komp radi nekih 10min i kasnije ništa, zvao sam T-com nekoliko puta i uvijek kažu da je kod njih sve uredu, također su router testirali i kažu da radi bez greške, ja sam stavio friške windowse (Windows 7, i nove draivere od mrežne) no problem i dalje postoji, jedino sam primjeto da kada računalo isključim iz struje i onda ponovno uključim i upalim ga internet radi, sve pet, ali samo nekih 10-15min i onda jednostavo neće? Hvala
koji antivirus imas?
-bootaj s liveCDa (linux kao ubuntu ili miniPE..) i vid dali je isto.. ako radi OK tad je neki tvoj soft problem, ako ne radi, hardware ili linija. U tom slučaju provjeri i sve žice, spliter itd..
ja mislim da je do antivirusa.. dok sam imo comodo antivirus svakih 5-10 min mi je pucala veza i nisam imo internet po pola sata,,sat vremena.. -.- stavio sam avasta i sve radi normalno
Nemam ni jedan antivirus, jer sam tek stavio windowse, sve sam provjerio nekoliko puta
Nemam ni jedan antivirus, jer sam tek stavio windowse, sve sam provjerio nekoliko puta
prijeti im da ćeš ih tužit.. ima jedan lik na forumu.. sada nisam siguran je li na ovom.. svaki dan ih je zvao da dodu vidjet kaj je s netom.. i nisu nijednom došli... :)pa je poludio te im prijetio da će i prijavit.. sljedeči dan su bili odma kod njega :) 
A dali je moguće da mrežna kartica stvara problem?
-pitaš kao da je nemoguće? .. svaka komponenta može biti pokvarena ili problematičan driver itd.
Ipak, mrežni problem koji se pojavljuje nakon 10tak minuta, po tomu nije mrežna, nego nešto drugo.
Da bi internet radio, potrebano je:
-ispravna linija i ADSL modem (to je ISPovo, to se reklamira).
-instalacije, od splitera nadalje, nema petljanja žica i sl. (to je tvoje)
-PC-hardware, naravno ako je neispravan neće raditi
-software (počevši od OSa i drivera, .. OS je normalan? driveri?..
-zadnje dvije stavke eliminiraš ili potvrdiš LiveCDom ili zaključiš da je kvar u prvom dijelu.
Što si od tog napravio osim (re)installa?