Ovako, kupio sam si prijenosnik sa instaliranom sedmicom. Htio sam se prebaciti na linux i napravio ogromno, blago rečeno sranje. Kad sam instalirao linux (mint 9) ali tako da sam "izbrisao" windowse. Kada pokrenem računalo, dobijem crni ekran. Tada sam opet išao instalirati windowse (čistu instalaciju) dobijem problem da nemogu instalirati sustav na disk koji nije formatiran kao ntfs te da loadam neke drivere za hard drive. Može pomoć :(
Problem s HDD-om prilikom instalacije sustava
- poruka: 13
- |
- čitano: 2.867
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako je disk sata u biosu imas opciju za to (nez. koju) ali mora biti postavljeno na AHCI...............
Može malo više informacja noob sam što se toga tiče... barem sugestija kako da googlam
Mogu ti reci jedino da formatiras cijeli disk, ako imas nekih vaznih podataka tu ti ne mogu pomoci.............
Nemogu ni formatirati (osim ako ima neka opcija u biosu...) kod instalacije mi je format zatamnjen tj. nije clickable
Ok......... znaci potrazi u bisu opciju koja nudi pod opciju AHCI..............
Hm... nema toga (ili ja tražim na krivom mjestu... ) našao sam nešto Disk Sintezer i izabrao nekakvu opciju da postavim disk na optimum fast loseless (itd...) izabrao sam optimum i ponudio mi je opciju da će uništiti podatke s diska (iako ih nema) ja sam potvrdio...
[SOLVED]
U BIOSU našao opciju reset to faktori defolts i ispalo je dobro... hvala bogu
zdravo svima! imam zanimljiv problem s hark diskom,naime imam tri diska svi su pod win xp radili normalno i sve je bilo u redu.medjutim na jednom od njih je bila instalacija win xp i kad sam instalirao win7 instaliram na drugi disk.kad je instalacija zavrseno i sve oki bude pogledam u my computer kad nema mi jednog diska i to onoga na kojem je bila instalacija xp disk je SATA 1.sta bi mogao biti problem?jel mora znaciti da je crko ili je nesto drugo?hvala unaprijed!
u device manageru je vidljiv i on i ostali al na my computer ga nema!!!
A da li u Device Manageru/ Disk Manageru ima slovo particije. Ako nema dodjeli
nije bilo dodjeljeno slovo particije sad sam to uradio sve je oki.HVALA VAM PUNOOOOO!