Problem sa HDD ili -matičnom?

poruka: 5
|
čitano: 808
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav raja, e ovako, imam sljedeći problem, rastavljao sam kuci jedan malo stariji komp i čistio ga od prašine (radio sam to i prije i nisam imao problema nekih), kasnije sve vratio i pokopčao i kad ga krenem paliti pojavi mi se početni zaslon od matične kad krene da boot-a windows dobijam poruku "sata 1 device not found" i komp se ugasi, pokušam ponovno, desi se opet isto, samo sto ovaj put radi još kraće prije nego se ugasi i tako sve kraće i kraće dok ga ne ostavim malo....

Uglavnom probao sam sljedeće:
-Pokreniti drugi disk na toj matičnoj opet nije išlo samo sto se ovaj put komp nije ugasio, a kasnije mi je taj disk pravio probleme na drugom kompu nije htio normalno startati
-Probao sam njegov disk prebaciti u drugi komp nije htio opet pokrenuti se
-Provjeravao sam napajanje uredno je radilo tj. pokrenulo drugu konfiguraciju

-Probao sam s drugim kablovima za HDD i opet ništa

Stvarno nemam više ideja sta da radim, ljudi pomozite ://

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2014 18:15 (VeselkoPl).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problem sa HDD ili -matičnom?

promijeni kabel i probaj izvaditi bateriju na 10s i vartiti ( ako imas vise utora probaj u neki drugi i provjeri u biosu da li je sve namjesteno i da li ti uopce ocitava hdd)

16 godina
neaktivan

pogledaj da ti nisu možda kondenzatori na matičnoj napuhani jer to može biti jedan od razloga što ti se gasi ako jesu onda ih moraš zamjeniti.

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Probao sam sa baterijom, i sa kablovima nema velikog napredka, sada hoće da boota windows i krene da ga pokrene i ugasi se komp....?

A nisam vidio da je neki od konzdenzatora napuhnut, ima li iko ideju sta bi moglo biti, zašto se gasi?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

A kad prikopčam ispravan HDD na ovaj komp opet mi se gasi komp nakon nekog vremena, ne stigne pokreniti windows...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice