Problem sam hdd komunikacija i host

poruka: 3
|
čitano: 933
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Problem sam hdd komunikacija i host
U zadnje vrijeme mi program hard disk sentinel često javlja grešku Problems occurred between the communication of the disk and the host 122 times. itd...

Promijenio sam sve kablove, jedino me zanima da li može biti uzrok stara 775 ploča. Napajanje je faktički novo, a od tri diska koja su spojena na ploču wd blue star skoro 10 god nema nikakvih grešaka, dok ova druga dva hdd-a toshiba stara cca 3-4god mi imaju te greške. Kablove sam nove zamijenio, napajanje godinu dana staro, do čega bi mogao biti problem.. Uzeo bi novi disk, ako problem stvara matična onda rađe ne bi, no to ne znam kako bi otkrio. Svaki savjet dobro došao, hvala
Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem sam hdd komunikacija i host
sage kaže...
U zadnje vrijeme mi program hard disk sentinel često javlja grešku Problems occurred between the communication of the disk and the host 122 times. itd...

Promijenio sam sve kablove, jedino me zanima da li može biti uzrok stara 775 ploča. Napajanje je faktički novo, a od tri diska koja su spojena na ploču wd blue star skoro 10 god nema nikakvih grešaka, dok ova druga dva hdd-a toshiba stara cca 3-4god mi imaju te greške. Kablove sam nove zamijenio, napajanje godinu dana staro, do čega bi mogao biti problem.. Uzeo bi novi disk, ako problem stvara matična onda rađe ne bi, no to ne znam kako bi otkrio. Svaki savjet dobro došao, hvala

Teško za otkriti..jer ako si već promijenio sata kabel, i spojio disk na drugi molex onda može biti i disk i ploča i napajanje. Ako probaš sa drugim diskom provjeriš kakav je situacija u sentinelu i držiš disk neko vrijeme u kompu i pratiš da li se taj problem pojavljuje. Ako ne, nakon nekog dužeg vremena, onda je bilo do diska...ali to i nije baš pouzdano jer ako je do napajanja ili ploče, ne mora se na disku to odmah prkazati. Nego tek s vremenom.

U svakom slučaju dosta zaguljen problem za detekciju stvarnog krivca.

Inačće nailazio sam na slučajeve gdje je sentinel pokazivao i po par tisuća timesa zaistu grešku a komp i disk i dalje radili bez ikakvih problema.

Međutim ono što uvijek treba reći, i prije nego disk počinje priavljivati probleme - radi si backup svega što je imalo bitno.

Tebi važne podatke prepoznaješ po tome što ih imaš negdje backupirane. Ono što nemaš u backupu smatraš nevažnim podacima.

17 godina
Re: Problem sam hdd komunikacija i host
Staviti ću novi disk na tu ploču, ne mislim još mijenjati konfiguraciju, napajanje je staro oko godinu i pol. Novi disk ću koristiti 2tb, a ova ostala tri neka budu za backup, al ću ih isključiti s napajanja. Čudno je, wd blue na toj ploči, star oko deset godina u hd sentinelu sve perfektno, jedino te dvije toshibe su imale taj problem gubitka komunikacije, a nijedna nije starija od 4-5god. Ok one i dalje rade, al nije dobro da se dešava taj problem. Onda nastaje corrupt data šta već, pa windows vrti provjere diska itd. Iako sam ručno pregledao sve diskove preko naredbe chkdsk, nema zasad gresaka. Kupit ću novi disk od 2tb, bolje išta nego ništa.
https://www.ekupi.hr/SEAGATE-Barracuda-Guardian-2TB-ST2000DM008-tvrdi-disk-1316419.aspx
Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.11.2018 15:32 (sage).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice