Problem s gašenjem kompjutera

poruka: 4
|
čitano: 1.812
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Evo već mi se neko vrijeme kompjutor gasi kad npr. igram igre. Dobro je očišćen, ali se nastavlja gasiti. Sumnjam da je problem s ventilatorom ili termalnom pastom, ali nisam siguran. Imam integriranu grafičku, ali prije se nije gasio. U čemu je problem? Informacije koje vam trebaju vam mogu dati, samo želim da mi se kompjutor više ne gasi, a za bolju grafičku nemam para :( .

Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
15 godina

Prvo provjeri da li svi kablovi počev od mreže pa do matične ploče i grafičke kartice ispravno spojeni. Da li GPU zahtjeva dodatno napajanje i da li je ono spojeno? Koliko je snažno napajanje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problem s gašenjem kompjutera

GPU je nažalost intergrirani. GeForce 6150SE nForce 430. Kablovi su ispravno spojeni, u to sam siguran. Snagu napajanja nažalost ne mogu provjeriti jer nisam u mogućnosti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.4.2013 19:27 (Fobos531).
15 godina

Taj grafički čip je dizajniran za Office, surfanje internetom i reprodukciju videa. Igranje igrica vjerovatno pregrije čip i računar se automatski ugasi. Pokušaj nešto učiniti sa dodatnim provjetravanjem kućišta ili improvizovati mali ventilator na samom čipu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice