Problem s frekvencijom CPU-a na Toshibi

poruka: 8
|
čitano: 3.649
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

pozz :)

ima li netko rješenje za problem:

problem je u tome što se brzina procesora Intel C2D P8400 s 2266 mhz (10x266) smanjila na cca 790 mhz (3x266) i to zbog, vjerujem  intel SpeedStepa-EIST i sl.)

pokušao sam instalirati Toshiba Power saver (7.03) za svoju Toshibu P300-1CD (PSPCCE), ali se pojavljiva error 0x7E... u control panelu mu ne mogu pristupiti, tako da ne mogu od tamo nista...

sad me zanima kako i gdje da nađem program kojim bi kontrolirao množitelj procesora!

ako netko zna ili je imao sličan problem nek javi rješenje! ;)

Hvala!! ;)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mislim da ti je to jer ti je lap u mirovanju ili nije dovoljno opterecen....Probaj skinut prime95 i gledat u CPUZu kolike su frekve pod opterecenjem....I probaj ukljucit lap u struju xD

Koliko vidim ako koristis Toshiu Power Saver to je XP, zar ne?

Daj malo vise info, koliko RAMa  Koji OS (i 32 ili 64 bit) znam da se ne cini bitno ali nekad zna bit caka :)

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem s frekvencijom CPU-a na Toshibi
Ne, i pod loadom je isti takt! U tom i je dio problema!
Laptop je uključen u struju, na njemu je xp sp2, 4gb rama... U control panelu su postavke struje ok!
Skinuo sam neke hardware programe s toshibine stranice, Al ništa... Ne rade...
I prije sam jednom imao isti problem, Al sam ga rjesio brisanjem power savera (datoteka), Al sad Nece! :/
16 godina
neaktivan

A da probas stavit Windows 7?? Imam i ja slican laptop i makar pise da ide XP samo na njega sedmica leti :)...I gledam opterecenost i on ravnomjerno u 4 stupnja 300MHz 700MHz 1300MHz i 1730MHz, a kad je na struju konstantno najvecu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mojpismonosa kaže...

A da probas stavit Windows 7?? Imam i ja slican laptop i makar pise da ide XP samo na njega sedmica leti :)...I gledam opterecenost i on ravnomjerno u 4 stupnja 300MHz 700MHz 1300MHz i 1730MHz, a kad je na struju konstantno najvecu :)

Ma dosla je Vista s njim,al smo stavili XP jer ne znaju ostali ukucani na Vistu i 7! :D

ovako, problem sam rjesio, al ne znam kako... :D

pa moze lock/delete teme... ;)

16 godina
neaktivan

Oke, inace Vista mi je bila zbunjena do bola ali 7ica uopce ne, vrlo je jednostavna, meni jednostavnija i ljepsa od XPa, jer svo, apsolutno sve sto zelis napravit a neznas kako, stisnes start i upises sto trazis (npr task manager, firewall, neki program, neki fajl, control panel, devce manager).....Mislim da se lako priviknut :))

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ma nije to do mene... Znam ja raditi i u 95,98,xp, visti,7, linuxima... :D
A oni ne znaju bas... Al naucit će! ;)
16 godina
neaktivan

u PM... opet isto... 790 mhz stoji... Zasto sam uopce stavljalo Power Saver?? {#}

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice