Problem sa eksternim hard driveom

poruka: 14
|
čitano: 1.739
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Kupio sam eksterni hard drive od 500 gb ali ne mogu na njega kopirati datoteke(tocnije igre) vece od 4 gb. Sustav je ntfs pa ne razumijem zasto nece da kopira,ima li veze ako je .iso datoteka?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nitko ne zna? Stvarno ?

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Problem sa eksternim hard driveom

koliko ti je allocation size? probaj ponovo formatirat sa drugom (većom) vrijednošću

11 godina
neaktivan

Gdje to mogu vidit?

Koja veca,imam samo ntfs i exfat ...

15 godina
shadyman77 kaže...

Gdje to mogu vidit?

Koja veca,imam samo ntfs i exfat ...

Formatiraj ga u ntfs i nebi trebalo bit problema.

Swedish latin super funk.
11 godina
neaktivan

Ali meni vec pise: NTFS(zadano)

Nez oce li se dogoditi nesto drugo ako ga opet u NTFS formatiram

16 godina
shadyman77 kaže...

Ali meni vec pise: NTFS(zadano)

Nez oce li se dogoditi nesto drugo ako ga opet u NTFS formatiram

-što bi se drugo dogodilo?

-probaj jer sad imaš problem.

-ako je neka linux distra, možda je pogrešno prepoznat FS.. pa sve do tvorničke greške. Jednostavan test, iskopiraj nešto manjeg, par MB. Ako je problem npr USB konektor, kabel, malware, antivirus, ... kvar bilo čega do pregrijavanja i RAMa (memtest je poželjan) tad će se greška ponavljati, drugi test, kopiraj isti file negdje drugdje. Tad možeš zaključiti dali je disk za reklamaciju.

-btw, obično se dobije i neki utils za npr zaključavanje diska.. provjeri, provjeri dali je disk read only i sl.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan

Probo sam to filmovi mi primjerice svi mogu,bi li bolje bilo da u exfat formatiram, nasao sam na nekim stranicama da nije los je li to istina

16 godina
shadyman77 kaže...

Probo sam to filmovi mi primjerice svi mogu,bi li bolje bilo da u exfat formatiram, nasao sam na nekim stranicama da nije los je li to istina

-FS kao exFat je bolji od FAT32 (ograničenja) ali nije tako popularan kao NTFS. Malo uređaja ga podržava. Svi podržavaju FAT32, neki NTFS (jer se za NTFS plaća licenca MSu..).

Tako da odgovor nije koji je bolji, nego koji tebi radi, koji može zadovoljiti tvoje potrebe, kompatibilnost. Fat32 ili NTFS... ponekad i exFat, ext2, ext3.. itd.

-pojedini uređaji (USB-flash) su ograničeni, tj ne možeš ih formaitrati u svaki FS ili su preformanse jako loše.. probaj-provjeri, nema boljeg odgovora.

11 godina
neaktivan

Hvala, probat cu pa javim :D

11 godina
neaktivan

probaj tako  da iso file stavis u win rar sve

imao sam ja slicnih problema sa usb od 256 gb

pa sam tako rijesio problem

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

I ja imam problem sa externim hdd My Book. Ovako : znaći on ima svoje napajanje na adapteru uštekan u struju i usb ukopćan u Pc, e sad kad je hdd ukopćan u Pc i kada recimo ugasim Pc, a hdd je ukopćan na Pc prilikom podizanja sustava u biosu oćita sve i tu zapne, ne boota win 7. Ja iskopćam usb kabal s hdd i ponovo pokrenem Pc i tada se bootaju winsi 7 ultimat sp1 i ukopćam hdd i onda sve uredno prođe i pokaže ga, a onako ne.

Neke stavke sam probao kao direktno na matićnu ploću spojiti ista situacija. Da li je možda problem dva fizička hdd-a u pc-u ne znam ? Na drugom kompu je radio i podizao se sa winsima, a na ovom neće.

Konf. Pc-a : Win 7, intelov procesor D 3.0 GHz, napajanje 420W, 4Gb Rama DDR2.

"Just A Dream ".
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Fero kaže...

..u biosu oćita sve i tu zapne, ne boota win 7. Ja iskopćam usb kabal s hdd i ponovo pokrenem..

-boot order. Pokušava s USBa. Podesi.

btw, poželjno je gasiti-odspajati ext. disk ako su podatci na njemu bitni, jer se ponaša kao uzemljenje (grmljavina..). USB nije problem spojiti po potrebi (ili on-off), ako ga trebaš stalno tad je logično koristiti interni hdd.

edit: btw2, s ext.USB je boot order 'problematičan' ovisno o generaciji MBO-BIOSa, jer odspajanjem se mijenja, automatika.. tako da se poredak može svaki put promijeniti. Jednostavan test, odaberi quick boot meni (neka tipka, F8-9-11-12..) i vidi diskove, odaberi npr USB, vidi ponašanje, ponovi i odaberi hdd...

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2014 10:28 (ihush).
13 godina
neaktivan

Da u Biosu neda ništa kada je ukopćan, znaći poćetni sve učita i prođe sve device koji su u kompu a njega mislim da oćita kao Mass storage usb i smart nadzor te potvrdi da je sve ok i tu zapne ne da mi niti del u postavke niti F8. Bios je neki ćudan ,a matićna ne znam koja je, za boot prioriti uopće nema niti Removable(CD Rom ili Usb ) tako da to nisam našao u postavkama biosa , osim Hdd ili se u Boot tabu to ne vidi, osim tipkama F8, 9 ,4 ,12 ako se mora ući u to da mijenjam mjesta boot prioriti device. ( Mutav sam za te stvari) i komp je od frenda, te Bios nije kao i moj. 

Redoslijed ućitanih Device na poćetnom zaslonu biosa je da DVD Rom I CD ROM stavlja prve, na drugom mjestu ništa, treće mjesto Hdd master 1. hdd i 2.hdd slave, a onda četvrto mjesto prazno kao nema ništa ( to je kad iskopćam taj ext hdd) onda mi bios da kretanje po tabovima unutar njega ali je komplicirano i nemam pojma šta da radim.

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2014 13:08 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice