Problem sa CMOS-om?

poruka: 14
|
čitano: 7.619
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem sa novom konfom

uzeo sam novi komp i instalirao wint7 na njemu, no medjutim nakon sta radim na njemu, odjednom se ugasi ekran, PC kao radi. Ugasim ga s pwr btn na kucistu, i na zvucnicima cujem neki tupi zvuk, kao elisa helikoptera.
Poslije toga ne mogu upaliti komp nekih 5 minuta.

Problem s grafičkom ili nešto drugo?

EDIT:uspio sam upaliti komp no sad mi kaže kao "CMOS settings wrong"
Googlao sam i kažu da je baterija pri kraju??? Kako može biti pri kraju ako je nova matična

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 8:40 (simeparanoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem sa CMOS-om?

mozda fabricka greska

http://www.omgpop.com/?r=dqxd
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Problem sa novom konfom
simeparanoja kaže...

uzeo sam novi komp i instalirao wint7 na njemu, no medjutim nakon sta radim na njemu, odjednom se ugasi ekran, PC kao radi. Ugasim ga s pwr btn na kucistu, i na zvucnicima cujem neki tupi zvuk, kao elisa helikoptera.

Googlao sam i kažu da je baterija pri kraju??? Kako može biti pri kraju ako je nova matična

Uđi u BIOS (tipka Del) i nađi opciju Load BIOS Defaults (ili Load Optimazed Defaults) i zatim Save and Exit !

I see banned people.
16 godina
protjeran
Problem sa CMOS-om?

Imaš jedan jumper na matičnoj ploči koji možeš clear-ati CMOS (imaš ga sigurno na slici u uputstvima za matičnu). Clear-aj ga i postavi BIOS ponovno. Ako opet grešku dobiješ, pokušaj zamijeniti bateriju jer je to obično error kod prazne baterije. AKo nije to onda je tvornička greška (ako je nova matična), a ako je stara matična onda je kvar.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem sa CMOS-om?

-nemože biti problem u bateriji jer je ona potrebna samo za paljenje (da zapamti postavke i datum, nakon paljenja CMOS pa ni baterija nemogu biti krivci..)

- možda samo neka postavka, najčešće OC (po opisanom) ... ili neispravna ploča, napajanje... loš driver itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 4 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Problem sa CMOS-om?
ihush kaže...

-nemože biti problem u bateriji jer je ona potrebna samo za paljenje (da zapamti postavke i datum, nakon paljenja CMOS pa ni baterija nemogu biti krivci..)

- možda samo neka postavka, najčešće OC (po opisanom) ... ili neispravna ploča, napajanje... loš driver itd.

Vrlo krivo. Prazna baterija itekako može biti kriva i upravo tak error daje.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
17 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...

Imaš jedan jumper na matičnoj ploči koji možeš clear-ati CMOS (imaš ga sigurno na slici u uputstvima za matičnu). Clear-aj ga i postavi BIOS ponovno. Ako opet grešku dobiješ, pokušaj zamijeniti bateriju jer je to obično error kod prazne baterije. AKo nije to onda je tvornička greška (ako je nova matična), a ako je stara matična onda je kvar.

imam na matičnoj tipku ClrCMOS koju sam pritiskao i opet se to dogodilo.

Zar je moguće da je baterija nove matične neispravna/prazna?

16 godina
neaktivan
RE: Problem sa novom konfom
simeparanoja kaže...

Ako piše "CMOS settings wrong" greška je  u matičnu ploču, pa ako si zamjenio bateriju i podesio postavke i spremiš i ako opet pojave natpis "CMOS settings wrong" onda je to tvornička greška, ak je kupljen s garancijom reklamiraj ga i dobiš druge matične pa ako nema u zamjenu onda zahtjevaj da ti moraju vratit novce...Osmijeh

Nenad
16 godina
protjeran
simeparanoja kaže...

imam na matičnoj tipku ClrCMOS koju sam pritiskao i opet se to dogodilo.

Zar je moguće da je baterija nove matične neispravna/prazna?

Vrlo moguće. I baterije dolaze sa greškom. Uloži tih 15-20 kn i biti ćeš siguran da li je kvar ili baterija.

17 godina
neaktivan
Problem sa CMOS-om?
Da li postoji mogućnost da mi je baterija bila krivo postavljena jer sam je bio izvadio pa sam je sad vratio, instalirao sad xp i jucer dok sam instalirao ostale programe sve je bilo ok???
Ako je problem već sa CMOS-om, kako to da se monitor ugasi a PC radi? Ugasi se tek kad ga ja ručno ugasim.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
simeparanoja kaže...
Da li postoji mogućnost da mi je baterija bila krivo postavljena jer sam je bio izvadio pa sam je sad vratio, instalirao sad xp i jucer dok sam instalirao ostale programe sve je bilo ok???
Ako je problem već sa CMOS-om, kako to da se monitor ugasi a PC radi? Ugasi se tek kad ga ja ručno ugasim.

Prvo klikneš na desktopu Svojstva, pa čuvar zaslona, pa napajanje i vidiš u njenu ak je postavljen na 20min i možeš podesit na nikad to znači da ti komp ne gasiš nego možeš ručno. Nadam se da sam pomogao, mi smo tu da ti pomognemo.

Nenad
17 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...
ihush kaže...

Vrlo krivo. Prazna baterija itekako može biti kriva i upravo tak error daje.

Baterija nije potrebna, ona daje struju memoriji i "satu" biosa samo ako je racunalo u potpunosti iskljuceno iz struje, znaci iskljucen naponski kabel

ili sklopka na napajanju.

Neka autor teme proba izvaditi bateriju i nek vidi da li onda sve radi normalno kad ste se vec uhvatili baterije.

BTW. Ja sam bateriju iz maticne jednom mjesec dana koristio kao zamjenu u daljinskom od klima uredaja, jer mi se nije dalo ici po novu,

a komp je i tako radio na default postavkama biosa, tako da mu nije smetalo. Namigiva

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.5.2010 3:16 (drnde).
17 godina
protjeran
simeparanoja kaže...

svašta je moguće, no ja bih još pokušao s novim (ili starijim biosom). za clearcmos ne moraš vaditi bateriju, već uzmeš malo širi odvijač i napraviš kratki spoj na žicama koje ti strše pored baterije, a pravljene su za jumper kojim se ranije radio clearcmos.

imao sam jednu Asusicu koja je imala taj problem s negašenjem, overvoltala je i na kraju sam dobio zamjensku novu ploču.

svašta se događa.

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
15 godina
neaktivan
Problem sa CMOS-om?

Imam jedan problem. Neku vecer san rastvara komp da ga ocistin i nakon sta san ga vratia i sve lipo opet poslozija i upalija dodje mi na ekran cmos cheksum eror i na dnu mi pise da pritisnem ili F1 za nastavak ili del da udjen u bios. Te kad ja stisne te tipke nista mi se ne dogadja samo stoji di je. Onda kada san zaminija bateriju isti taj problem mi se jos uvik dogadja nemogu nista. Jel ko mozda zna rjesenje. Jeli ja moran zaminit bateriju istu koja jei bila i dali je mozda moguce da je ta greska jer je mozda neki od tranzistora ili ostalih djelova slucajno ostecen? Unaprjed zahvaljujem.

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice