Sinoć tijekom pauze od rada komp je ušao u sleep mod, ali kad sam ga htio probuditi nije se dogodilo ništa. Resetirao sam ga par puta i isključivao/uključivao ali scenarij je uvijek isti: nakon početnog ekrana na kojem se pojavi logo matične i informacije o pristupanju UEFI-ju, boot redoslijedu i sl. malčice se vrti onaj kotačić i onda se ekran pogasi uz informaciju da prelazi u power save mod. I to je to. Komp i dalje radi ali je brain-dead. UEFI uredno prepoznaje drive. Pokrenuo sam Avira Rescue System sa DVD-a, našao neke viruse na C: i očistio. Nakon restarta dao mi je obavijest da se Windows10 nije uspio pokrenuti i ponudio nekoliko opcija. Tu sam pokrenuo Windows Startup Repair ali nije uspio popraviti ništa. Nakon ponovnog restarta više ne dobivam niti tu obavijest već mi je nekoliko puta uzastopce tražilo da odaberem odgovarajući boot device. Konačno, sad više ni to ne javlja i sve se vratilo na ono stanje s početka priče. U UEFI-ju je kao prvi boot device odabran Windows Boot Manager. Ako odaberem da prvi boot device bude Kingston SSD, pri pokretanju dobivam poruku da odaberem proper boot device. Ima li tko kakav savjet što mogu učiniti?
MBO : ASRock B85M Pro3
SSD: Kingston Fury 120GB