pozdrav svima!!
Imam problem kod instalacije windowsa. Eo ovako. Imam matičnu ploču AsRock K8N68PV-GLAN na koji sam spojio hard disc od 40 gb Maxtor 4D040H2 i DVD rom. Kako ova matična ima samo jedan ATA 133 IDE connector(a hard disc i dvd rom spajaju se preko ATA kabla) spojio sam i hard disc i dvd rom na taj jedan priključak(piše u knjižici od matične da podržava 2 IDE uređaja). Tu nastaju problemi. Nakon što sam sve to spojio ne diže mi se bios pa sam ga fizički resetirao na ploči. Nakon što ponovo upalim komp dobijem ovakav izbor u biosu kako je prikazano na slici. Ako stiskam F1 nakon nekog vremena izbacimi obavijest na kojo piše:"NTLDR is missing, press Ctrl+Alt+Del to restart". Ako izaberem Setup, napravim prvo da mi se boota dvd rom tako da mi očita instalacijski cd. DVD očita cd i započme instalaciju(u pitanju je nekakav windows last xp i odmah zapocinje sam instalaciju) prva stavka je "boot HDD" i kada to završi opet mi izbaci obavijest "NTLDR is missing...". Zato vas molim da mi hitno pomognete jer ja nemam pojma u čemu je problem...