prije nekoliko dana mi je graficka izgorila u pcie slotu...kuciste je polozeno i glupo napravljeno,tako da sam grafiku dodirnuo poklopcem dok je komp radio,doslo je do spoja i izgorila je....na grafi je izgorio neki tranzistor pa sam je bacio...danas mi stigla nova grafa ATI HD5450 low profile...ja ubacim novu grafu u slot,skopcam sve kako treba i ukljucim komp. ,ventilatori se uključe,ali ne prestaju da rade i imam osjećaj da rade sve većom brzinom (slike na ekranu nema,ledica je žute boje)...zatim VGA kabal odkopčam sa nove grafe i prebacim na integrisanu grafu,nema promjene...tek kada sam izvukao novu grafu ,kuciste je normalno radilo na integrisanoj....sta bi tu mogao biti problem?? :S
napajanje je prilicno slabo (250W)....to moze biti problem?? radi se o polozenom kucistu http://uk.ts.fujitsu.com/rl/servicesupport/techsupport/professionalpc/ESPRIMO/E/EsprimoE5905.htm
-za ATI 5450HD pise da trosi 19W
-ukoliko bude potrebno novo napajanje,gdje cu ga naci,jer ima neuobicajen oblik...mogu li kupiti napajanje za tower racunar??