Problem sa Apacer ddr3 memorijom 2gb

poruka: 11
|
čitano: 2.466
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Imam matičnu ploču gigabyte x58a-ud7 i tri Apacer ddr3 memoriju od 2 gb, znači sveukupno 6 gb. Kada mi se pali komp na matičnoj kod memorije svijetle naračasto-zelene led diode http://i.imgur.com/dJHiN.jpg, a kada se digne windows svijetli samo zeleno i to stalno... Odem igrati neku igru i nakon dva sata ekran mi se zagasi, svi ventilatori se počmu vrtjeti na 100%, pa moram isključiti komp preko one sklopke od iza... Skužio sam da je vjerojatno u BIOS-u krivo namještena memorija, pa želio bih znati na koliko moram namjestiti SPD memoriju i dali se treba posebno namještati voltaža ?  

hvala na svakom odgovoru!

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2011 15:06 (alen177).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Problem sa Apacer ddr3 memorijom 2gb
resetiraj CMOS
Zašto ovo čitaš???
14 godina
neaktivan
iKula kaže...
resetiraj CMOS

Nekoliko puta sam resetirao cmos i onda mi se sve pobrka kao npr. bude mi procesor na 3.20, a ne na 3.06.. i sve tako dalje

16 godina
neaktivan
alen177 kaže...
iKula kaže...
resetiraj CMOS

Nekoliko puta sam resetirao cmos i onda mi se sve pobrka kao npr. bude mi procesor na 3.20, a ne na 3.06.. i sve tako dalje

Instaliraj Speccy i pod ram pa ovdje zalijepiš sliku pa ču ti reč kako da podesiš ram.

14 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2011 20:23 (alen177).
14 godina
neaktivan

OK u biosu znam namjestiti da mi radi na 1333 MHz, ali neznam kako u biosu namjestiti taj omjer "9-9-9-24" i kako da stavim 2T ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Vrati postavke biosa na default....

Softwer

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Softwer kaže...

Vrati postavke biosa na default....

ako vratim na default cjeli bios je krivo namješten

14 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...
alen177 kaže...

OK u biosu znam namjestiti da mi radi na 1333 MHz, ali neznam kako u biosu namjestiti taj omjer "9-9-9-24" i kako da stavim 2T ?

http://forums.legitreviews.com/about1034.html

a jel imaš ideju kako u bijosu namjestiti one druge opcije od memorije: tRC,tRCD,tWTR,tWTP,tWL,tRFC,tRTP i tFAW

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

kod mene ovako :

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

sada imam novi problem.... Svaki put kada zagasim kom i ostavim ga zagašenog nekih 15min i kada ga želim ponovno pokrenuti ventilatori od grafičke se počmu vrtjeti ko ludi.... onda imam jedan dugi beep i neka.... mislim 3 kratka beepa i tamo kod POST  Coda na matičnoj dođe mi 7F umjesto FF kako inače... i još da to napomenem... uvjek pri paljenju kompa na matičnoj mi svjetli NB Phase Led i DDR Phase led i onda se zagase.... Bio bih jako zahvalan ako ima netko rješenje za moj problem....

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice