Pregrijavanje procesora

poruka: 44
|
čitano: 5.011
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora

Pozdrav, pošto sam pokušao sve trikove koje znam za pregrijavanje, došlo je vrijeme da pitam vas koji se više razumijete u računala.

Dakle, učestalo mi se precesor pregrijava, i nakon promjene paste, nakon potpunog čiščenja hladanjaka te cijelog računala, ali učestalo prelazi 90 stupnjeva u igricama.Pokušao sam i sa otvorenim stranicama, ali i dalje prelazi preko 90.Jel imate kakave savjete?I da, da napomenem, ventilator procesora si povečava stalno broj okretaja te ne uspjeva nikako ohladit procesor, iako radi preko 3300 okretaja.

Molio bih za pomoć, znamda ima puno takvih tema, ali više neznam šta uradit.

Radi se o AMD Dual Core 6000+.

0 0 hvala 0
17 godina
Pregrijavanje procesora

jel ti hladnjak vruc? ak nije mozda samo senzor krivo prikazuje. kolko si stavil termalne paste na proc?

Ride or die, remember?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora

Pogledaj jel ti hladnjak pricvrscen na procesor a moze biti i da ti je paste ponestalo.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora

Počistio hladnjak te stavio novu pastu, kupio neku kvalitetniju(tako su barem rekli).

Dosta je vruč hladnjak..Isti vrag je sa otvorenim/zatvorenim računalom.

Ovo je sad bez igrice, znači samo net i skype.

http://imgur.com/xlwKV6l

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.3.2014 14:42 (Balkan SMF).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Pregrijavanje procesora

hmm sad ak je u loadu 90c proc onda ti nebi mogao drzati prst na hladnjaku. provjeri jos jedanputa dal je hladnjak 100% sjeo. i stavi paste velicine zrna rize i onda hladnjak gore. znaci nemoj razmazivati. samo stisni hladnjak gore.

Ride or die, remember?
13 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

hmm sad ak je u loadu 90c proc onda ti nebi mogao drzati prst na hladnjaku. provjeri jos jedanputa dal je hladnjak 100% sjeo. i stavi paste velicine zrna rize i onda hladnjak gore. znaci nemoj razmazivati. samo stisni hladnjak gore.

Provjerio više puta, i više puta probao zamjenit pastu,jer sam isto mislio da je do toga, ali ništa.

Eto upalio San Andreas na  minute od posta, pogledajte kolko je več narasla temperatura.

http://imgur.com/mMK3NCL

A igrao samo dvije minute.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.3.2014 14:56 (Balkan SMF).
17 godina
Pregrijavanje procesora

onda fakat neznam. ja sam isto imal situaciju s grafickom. isto se pocela pregrijavati i i skidao hladnjak vise puta. ali nikak nisu temperature bile manje. i nisam tak dugo rjesio problem dok nisam kupio hladnjak drugi.

Ride or die, remember?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pregrijavanje procesora

Na nekim pločama (pogotovo starijim Gigabyte) često temperatura čipseta bude prikazana kao temperatura procesora. Promijeni termalnu pastu na pasivnom hladnjaku čipseta na matičnoj i stavi neki ventilatorčić da puše po njemu.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora

Lord hvala na pomoći, ostavit ću otvorenu temu, možda zna netko moguči razlog.

@191x7

To bi moglo bit, jer taj je vruč ko vrag.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.3.2014 14:59 (Balkan SMF).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ima sam takav problem. OCa procesor i temperatura nakon toga u loadu nekih 70ak, 75 max. Nakon po godine odem vidit kako stoje temperature i skužim oko 100 stupnjeva o.O Panika nemila. Zašto se nije ugasija komp da ne crkne procesor? Uglavnom kako su windowsi imali neke 2 godine i bootalo se beskonačno dugo i nije vise bilo stabilno odlučim stavit windowse nanovo. Nakon novih windowsa skužim da je temperatura procesora pala na nekih 75 u loadu. E sad da li je problem u matičnoj i senzoru jer ja imam isto gigabyte, ili nešto s windowsima nije bilo u redu nemam pojma (Ne znam uopče kako bi windowsi mogli u tolikoj mjeri utjecat na temperaturu), ali sad su mi temperature normalne.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2014 8:55 (axos).
13 godina
neaktivan

Ugasio se meni komp više puta, tj. uvijek kad sam bio u nekoj igrici.Tada sam skužio da mi ventilator od procesora nije uštekan u matičnu u cpu, več je bio u normalan ventilator za matičnu.To sam preštekao, sad se ne ugasi računalo jer mu regulira broj okretaja ventilatora, ali svakako temperature su previsoke.Mislio sam i ja da je do windowsa, pa sam mjenjao sa win 8 na win 7, ali opet isti vrag.

15 godina
neaktivan

Kolike su sad temperature? Koji ventilator?

13 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora

Kad ništa ne igram, samo skype i internet oko 45-50 stupnjeva, a kad igram preko 90-95 stupnjeva, tako barem piše u everestu.

Eto slike hladnjaka

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora

Flash na novi BIOS (ako postoji). Napon podesi ručno na neku donju-srednju vrijednost (oko 1,35V) pa testiraj stabilnost sistema. Ako je stabilan spusti napon na 1,30 V pa opet testiraj stabilnost i temperature pa javi rezultat. Provjeri koje vrijednosti napona i temperature javlja BIOS.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nisam do sad ima AMD procesor. Samo brdo intelovih. Iako se priča da se više griju, sigurno je temperatura pre visoka. Neznam koliko promjena biosa može pomoći pošto je prije pc radija dobro. Ali u svakom slučaju nemaš što izgubit ako probaj savjet od phoenixa. Da li je pretjerano clockan procesor?

13 godina
neaktivan
Predebel/tanak sloj paste?! S probao s drugim hladnjakom iako ne vidim logiku al te nis ne kosta....svoj proc kod nekog drugog? Da njega eliminiras...pa se uhvats ploce...probas drugi proc u svojoj ploci? Jbg...nea druge...to ti je najlaksi nacin....i ako nista od tog..napajanje?! Iako i to neobicno...al vrijedi probat...ne znam vise...jbg...
13 godina
neaktivan
Cini mi se da su ti preslabi naponi...al mozd ne vidim na mobu dobro..hehe....mozda ti je fakat premal cooler...neam pojma...svakakve gluposti mi padaju na pamet...
13 godina
neaktivan
Imao sam takav problem al davno....de ga se sjeti....a to je bio xp 1700+ amd i gigabyte ploca....
13 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora

Evo dolje slika napona, sa everesta, ako je to to.Nisam nikad ništa overklokao niti mjenjao napone, pa ako vidite ikakvi problem recite kako da promjenim.

Napajanje je dobro, probao sa zamjenit napajanje i opet se pregrijavao.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ja nis ne vidim...jos gora slika neg prethodna...sorry...ja na s3 ne vidim..
13 godina
neaktivan
Kazem ti u trgovinu 2 ladne pive i frenda i izmjenjate dijelove i to je to!
13 godina
neaktivan
Juka.sb kaže...
Kazem ti u trgovinu 2 ladne pive i frenda i izmjenjate dijelove i to je to!

To bi bila zadnja opcija, zanima me još ovo sa naponima, možda je do tog.

13 godina
neaktivan
To ti je najsigurnije i najbrze dok nije izgorilo nest...tesko ovak na daljinu...a ako bas neas nikog onda da nekom das da ti se spoji kao udaljeni korisnik al to ti opet moze vidjet samo softverski i istestirat programima...kad opet ne vidi kantu...
15 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora

Digni Linux Ubuntu ili Mint pa vidi koje će temperature javiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Skini hirrens boot...cca 500mb iso file....imas jako dobrih programa i alata.....
13 godina
neaktivan
Ili linux kak kolega predlaze....out of idea....
13 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora

Probat ću sa linoxima, eto slike biosa, pa vidite temperaturu i napone.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koliko vidim jedino ti je 3.3 ispod i 12 na granici...al nebih rekao da je do napajanja...probaj od predlozenog i sretno....lp
15 godina
neaktivan
Juka.sb kaže...
Ili linux kak kolega predlaze....out of idea....

@Juka.sb - sa desne strane imaš opciju/gumb "Uredi". Ne moraš duplati poruke.

13 godina
neaktivan
Nemam na mobu...sorry
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice