Pregrijavanje procesora i BSoD

poruka: 49
|
čitano: 10.962
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran

Eh, da... Samo mi je drago da je ovo sve riješeno i da sam nešt i naučio! Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina

E kaj se tice flashanja biosa, to ti je jako jednostavno!!

Ja imam M2N-SLI DELUXE, znaci, jako je slicna tvojoj i flashanje je jako jednostavno, dvije minute posla!!

Otidjes na asusovu stranicu, skines novu verziju( trebaju ti bit 2 file-a, jedan .bin i jedan .exe)

ta dva file-a stavis na USB stick i resetiras komp

udjes u biose  i pod tools imas program EZFlash, pokrenes ga i prvo backupairas staru verziju biosa na stick,

zatim updateas sa novom verzijom i to je to!

Imas negdje na forumu otvorenu temu o tome ( Ja sam je otvorio jer nikad prije nisam flashao pa me zanimalo kako se to radi )

EDIT: E sad sam vidio da si mi ti tam pomogao na onoj temi Belji se 

PC RULES!!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.4.2008 14:38 (mika2210).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

eo ovako stalno mi se pregrijava komp i samo se odjednom ugasi valjda ima neki limit dokle moze radit...neznam zasto se pregrijva cistio sam ga par puta al opet se grije previse pa eo temperature kad nista ne radi znaci samo firefox msn i to je to

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pregrijavanje procesora i BSoD

jesi kod čišćenja mjenjao termalnu pastu i jel ti cooler dobro sjeo na procesor?

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
17 godina

Tebi su, za idle, jako vrući i CPU i GPU! Koje su tačno komponente u pitanju, koliko ti je stepeni u sobi, i imaš li ikakav protok vazduha kroz kućište? Šta kažu Task Manager i CPU-Z, koliko je zauzeće procesora i na kom je taktu i naponu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

nisam mjenjo termalnu pastu samo sam bio malo cistio od prasine...

13 godina
neaktivan

ovako imam phenom2 x3 720be,grafa hd4890 1gb vapor x,crosairovi rami ddr2 4gb i asrock aod790gx/128m maticna, a sta mislis kako mi je u sobi dok je klima dobro dok nije pakao...inace kuciste otvorena stranica jedna

e da i napajanje 550w scyte

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 2:20 (Vopa123).
17 godina

Ok, mogu da predpostavim koliko je toplo. Bunila me je visoka temperatura GPU-a, ali sam sad proguglao karticu i video da taj model zapravo i ima visoku idle temperaturu.

S obzirom na to, vraćam se na pitanje koliko je zauzeće procesora u Task Manageru i šta pokazuje GPU-Z po pitanju takta, silazi li na 800MHz kao što bi trebalo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

eo slika jer se ja bas ne kuzim

13 godina
neaktivan

eo i gpu

17 godina

Ok, izgleda da ti ne radi ti Cool'n'Quiet (procesor ti je opterećen samo 4%, tako da bi takt trebalo da mu bude 800MHz, a ne maksimalnih 2800).

Uđi u BIOS (čim uključiš komp, pritiskaj više puta F2), idi u Advanced sekciju i uđi u CPU configuration. Tu postavi Cool'n'Quiet na Enabled i onda idi na Exit/Save Changes and Exit.

Ovo bi trebalo da ti reši problem sa pregrevanjem u idleu, s tim što će ti se pod opterećenjem i dalje grejati. Ako ti je cooler dobro pričvršćen, onda ti po svemu sudeći za ovako vrelo vreme treba neki bolji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

eo stavio sam na enabled bilo je na auto valjda ce biti bolje i hvala ti puno...ionako sam razmisljo uzet neki bolji cooler

14 godina
neaktivan

Znaći ovako, imam Gigabayte GA-MA770-DS3s matičnu ploču i problem mi je u bios-u, kada dođem aktivirati cool&Quiet ponuđeno mi je samo auto i disabled, nema enabled, i sada mene zanima dali postoji nekakav update biosa kako bih mogao enabled c&Q???

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 18:03 (NaRkObOsS).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
NaRkObOsS kaže...

Znaći ovako, imam Gigabayte GA-MA770-DS3s matičnu ploču i problem mi je u bios-u, kada dođem aktivirati cool&Quiet ponuđeno mi je samo auto i disabled, nema enabled, i sada mene zanima dali postoji nekakav update biosa kako bih mogao enabled c&Q???

cool&quite stavis na auto, zatim u windowsu Plan settings postavis na Power Saver i cool&quite ce biti ukljucen.

Vrbaa'''
14 godina
neaktivan

Znaći napravio sam to kako si rekao, nakon toga resetirao komp, ušao u bios i dalje nema ponuđeno enabled, tj i dalje stoji auto i mogučnost disabled.... šta da radim jbte xD

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa upaljen ti je automatski kad si to napravio, nece ti se pojavit u BIOSu

Vi veri veniversum vivus vici
15 godina
neaktivan
NaRkObOsS kaže...

Znaći napravio sam to kako si rekao, nakon toga resetirao komp, ušao u bios i dalje nema ponuđeno enabled, tj i dalje stoji auto i mogučnost disabled.... šta da radim jbte xD

Ostavi na automatski u biosu i neka stoji tako, stavi power plan kao sto sam ti vec rekao (Power Saver) i to je to, cool&quite je ukljucen .

Vrbaa'''
14 godina
neaktivan

ok, hvala ;)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
NaRkObOsS kaže...

ok, hvala ;)

imas gumb hvala ispod svakog posta, eto da znas za ubuduce ;)

Vrbaa'''
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice