Pregrijavanje grafičke

poruka: 7
|
čitano: 1.843
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Pregrijavanje grafičke

Pozz društvo,

Laptop HP HDX 18  , mjerenjem temperature pomocu speed fana pri gledanju HD video temperatura graficke se popne na 98C , je li to normalna temperatura ili je previsoka... sta bi mogli biti uzroci... na laptopu je Winows 7 ultimateN , jeli moguće kod ovog laptopa mjenjati termalnu pastu na sisetmu hlađenja čipova grafičke i procesora??? ventolatori rade punom parom

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Pregrijavanje grafičke

Iz iskustva znam da se ta serija HP-a nenormalno grije. Hlađenje je opcenito lose rijeseno i velika vecina hp-a te generacije ima problema sa temeraturama. Preporucam da si nabavis Coolermaster U2 podlogu, meni je pomogla.
EDIT. mijenjanje paste ti nece puno pomoci, jedino da ocistis prasinu oko ventilatora i aluminiujskog bloka da protok zraka bude ne smetan.
Pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.3.2013 16:51 (Icefox).
12 godina
neaktivan

da al se desava da se smrzne slika npr kod duzeg skype video poziva video smrzne... jel znas dal je moguce mjenjati termal pastu kod ovog laptopa dal se uopce koristi termalna pasta za hlađenje ovde ili je neki drugi sistem hlađenja, mozda bi promjeno term. pastu

i mozda bi bilo dobro staviti  win7 home 32 bit, jer ova ultimate 64 bit ga dodatno opterecuje

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.3.2013 16:54 (anatoliadroid).
16 godina

Mozes mijenjat pastu, naravno trebas rastaviti citav laptop da bi dosao do ploce i skinuo blok za hlađenje.
Moguce da ti x64 uzima dosta ram memorije (2GB minimalno) i sa 32bit bi trebalo raditi bolje.
Skype koristi do 100Mb ram-a, a zamrzavanje slike moze biti svasta... ram cpu gpu webcam

Taj laptop stvarno nekad zna biti iritantan, bucan, vruc, cesto i spor... skroz sam nezadovoljan cijelom tom serijom hp-a i sigurno vise nikad necu kupit hp. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.3.2013 17:18 (Icefox).
14 godina
Pregrijavanje grafičke

Nosi to u Links, oni ti ga budu očistili i promjenili termalnu pastu za 200 kn.{#}

Valentin

1 0 hvala 0
16 godina
Valentin17 kaže...

Nosi to u Links, oni ti ga budu očistili i promjenili termalnu pastu za 200 kn.{#}

"samo" 200kn {#} 
imas service manual na internetu i besplatan je. 

15 godina
Pregrijavanje grafičke

Ako te samo Skype zeza to nije do laptopa. Otkako ga je kupio Microsoft, Skype se strašno pokvario. Što se tiče laptopa vjerovatno samo da ispišeš hladnjak od prašine popravilo bi stanje a kako su kolege napisali dobro bi došla i zamjena termalne paste. Servis!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice