Potrebna pomoc oko hard diska

poruka: 13
|
čitano: 2.404
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Zamolio bih ako moze neko pomoci

desilo mi se to da kad upalim racunar pise safe mode i jos par opcija i koju god udjem prodje ono treperenje windowsa i na sekund se pojavi nesto plavo pa se tako restartuje sam od sebe svaki put,cini mi se da se sistem srusio ali nisam siguran.

E sad problem je sto imam mnogo bitnih podataka i ne smijem da ga formatiram,ukljucivao sam ga i u drugi racunar da te podatke kopiram na ovaj hard disk ali bezuspjesno jer pojavi se ikonica dole pored sata Safely Remove Hardware a u My computer pise da ima taj hd ali cim pokusam da udjem u njega ili samo kliknem sve zastopa na racunaru i nakon par minuta prijavi gresku neku u vezi toga i nestane ta ikona

ima li neke pomoci da spasim podatke?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Potrebna pomoc oko hard diska

Jesi pokušao bootati neki linux live cd, pa pristupiti podatcima?

13 godina
neaktivan

pa ako nemozes sa drugog kompa spasit podatke valjda na svom imas bar 3-4 gb slobodno? ako imas napravi windows na novo i stari windows ce ti biti kao u windows.old mapi i napravis windows na novo i cim instaliras izvuci podatke i brisi taj folder 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Danijelprprr kaže...

Zamolio bih ako moze neko pomoci

desilo mi se to da kad upalim racunar pise safe mode i jos par opcija i koju god udjem prodje ono treperenje windowsa i na sekund se pojavi nesto plavo pa se tako restartuje sam od sebe svaki put,cini mi se da se sistem srusio ali nisam siguran.

E sad problem je sto imam mnogo bitnih podataka i ne smijem da ga formatiram,ukljucivao sam ga i u drugi racunar da te podatke kopiram na ovaj hard disk ali bezuspjesno jer pojavi se ikonica dole pored sata Safely Remove Hardware a u My computer pise da ima taj hd ali cim pokusam da udjem u njega ili samo kliknem sve zastopa na racunaru i nakon par minuta prijavi gresku neku u vezi toga i nestane ta ikona

ima li neke pomoci da spasim podatke?

Ako je disk u pitanju znači neki kvar, onda tu sam i ne možeš puno napravit uglavnom kak je več i preporučeno isprobaj LInux.U ovom slučaju ispod imaš upute za LInux MInt, pa vrati taj disk u stari komp i probaj nešto s njega prebacit bilo na USB Stick ili neki vanjski disk.Ako to ne funkcionira onda probaj na drugom kompu, na isti način opet spoji disk na drugi komp i onda tamo probaj odradit kroz Linux Live DVD.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/hard-disk-error/122778.aspx?page=0&jumpto=2390189&sort=asc&view=flat

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina
neaktivan

hvala svima na odgovorima

kad sam ga zadnji put gledao imao je manje od 700mb zato mislim da se srusio sistem,pokusacu ovo sto si napisao da skinem LInux MInt razumio sam sve sto treba ali nije mi jasno taj cd u koji racunar da ubacim,jeli u onaj gdje ima samo taj pokvareni hard disk ili u ovaj sto je ispravan pa taj pokvareni da prikljucim dodatno?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Danijelprprr kaže...

ali nije mi jasno taj cd u koji racunar da ubacim,jeli u onaj gdje ima samo taj pokvareni hard disk ili u ovaj sto je ispravan pa taj pokvareni da prikljucim dodatno?

U taj di je pokvareni disk.

13 godina
neaktivan

u drugi komp si ti njega spojio kao prijenosni hdd ili kao unutarnji? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pa preko usba

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

onda normalno da ti radi probleme i meni je..spoji ga direkt u komp..sta je sata ili ata? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

hard disk je ata a racunar prvi na kojem se i restartuje ima na maticnoj prikljucak za ata i pata pa ga mogu dirketno prikljuciti i onda radi probleme tj nece da se upali prodje ono ucitavanje windovsa pa pojavi se na sekund nesto plavi i restartuje se sam od sebe ,dok ovaj drugi nema u maticnoj prikljucak za ata vec ga moram prikljuciti preko usba ako ga hocu koristiti tako da ga ne mogu prikljuciti direktno na maticnu

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Danijelprprr kaže...

hard disk je ata a racunar prvi na kojem se i restartuje ima na maticnoj prikljucak za ata i pata pa ga mogu dirketno prikljuciti i onda radi probleme tj nece da se upali prodje ono ucitavanje windovsa pa pojavi se na sekund nesto plavi i restartuje se sam od sebe ,dok ovaj drugi nema u maticnoj prikljucak za ata vec ga moram prikljuciti preko usba ako ga hocu koristiti tako da ga ne mogu prikljuciti direktno na maticnu

pa nadi nekog ko ima jos ata prikljucak na maticnoj ,a ako ti  podaci ovise o zivotu onda ga salji meni  i reci sta da spasim samo plati postarinu xDD 

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 13:54 (Damir1908).
13 godina
neaktivan

sprzio sam onaj linux i ubacio u pokvaren hard disk,sad se desava sledeci problem:

uradim 2 puta onaj enter a na drugom putu pise start linux to je prva opcija tu lupnem enter i onda na kratko zastopa pa pokaze drugu sliku nista nema na ekranu samo gore na cosku sa lijeve strane pise -+al jedno ispod drugog i pored tog je neki znak slovo U obrnuto i to samo stoji

u cemu je problem???

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

hoce li odgovoriti neko?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice