Potpuno smrzavanje

poruka: 16
|
čitano: 2.283
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Potpuno smrzavanje

Bok, ispričavam se što otvaram novu temu iako takvih ima milijune, ali meni ni jedna nije od pomoći. Znači normalno pišem ovu temu i smrzne mi se. Znači to nije veliko opterećenje, a nije ni do pregrijavanja (grafička pod max opterećenjem došla do 75°C, procesor 50 itd.), to se ne događa u pravilnim vremenskim razmacima. Nekad svakih 5 minuta, nekad 1 put na tjedan. Komp se smrzne, ne mogu micati strelicu, sve što je na ekranu se smrzne, ali slika je uredna. Možda bi vam bilo od pomoći da ne mogu paliti caps lock, num lock i F-mode lampicu na tipkovnici.

Testirao sam RAM memtestom i nije bilo greški, furmarkom grafičku - također bez greški, reinstalirao sam windows i sada na kompu imam windowse i chrome i još se to događa. Bio je na servisu, ali im se ko za inat nije htio zamrznuti 3 dana. Najčešće je to zamrzavanje, ali ponekad restartanje, zujanje u zvučnicima i sl.

EDIT: I instalirao sam najnovije drivere za grafičku.

Ustajte prezreni na svijetu !
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 9:52 (Diplomirani pješak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Potpuno smrzavanje

Testiraj disk na BS-e HDTune-om, ako nije disk, probaj posudit od nekog napajanje pa vidi kako će se ponašat, a ako nije napajanje najvjerovatnije je do ploče (probaj onda flashat noviji BIOS ako postoji).

I see offline people !
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 19:03 (Groza).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Diplomirani pješak kaže...

... Bio je na servisu, ali im se ko za inat nije htio zamrznuti 3 dana...

Provjeri svoju električnu instalaciju (kablove, utičnice, napon) kod kuće. Prvo zamijeni naponski kabel koji ide iz utičnice u napajanje računala. 

Teško konju kojeg selo hrani i državi koju suknja brani, jedan, dva, evo ti ga na
14 godina
neaktivan
Jura iz druge galaksije kaže...
Diplomirani pješak kaže...

... Bio je na servisu, ali im se ko za inat nije htio zamrznuti 3 dana...

Provjeri svoju električnu instalaciju (kablove, utičnice, napon) kod kuće. Prvo zamijeni naponski kabel koji ide iz utičnice u napajanje računala. 

Pred par dana sam slagao stari PC pa sam na ovaj stavio potpuno novi kabel. Kak da provjerim napajanje ?

17 godina
neaktivan
Potpuno smrzavanje

Napajanje ne bi trebao provjeravati jer si napisao da nije 3 dana zablokirao na servisu. Znači ono bi trebalo biti OK. Međutim, meni je jednom veliki problem pravio priključni naponski kabel jer nije dobro 'prijanjao' u utičnici na napajanju. Pokušaj prvo njega zamijeniti s nekim drugim.

Teško konju kojeg selo hrani i državi koju suknja brani, jedan, dva, evo ti ga na
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Potpuno smrzavanje

HD Tune sam išao na error scan i sve je zeleno (OK). 

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Onda nije disk, kažem ti posudi napajanje i probaj, moš probat pokrenit i OCCT Power Supply Test, ako nije u napajanju problem, definitivno MBO.

I see offline people !
14 godina
neaktivan
Potpuno smrzavanje

Stavio sam neko staro noname napajanje 400 W i mislio sam da je problem riješen, i krenuh reći da je problem bio u napajanju evo ti ga opet...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Potpuno smrzavanje
Ista stvar se i kod mene dogada.nekad mi se prilikom paljenja smrzne komp.dojde slika i tu se smrzne.i zna mi se smrznuti kad hocu pokrenuti cpu-z ili speccy program.ne znam kaj se dogada.prvo sam sumnjal na procesor,ali posto sam nedavno dobil drugi procesor to je otpalo.testiral sam sa memtest memoriju i sa hdtune hard i sve je ok.
Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Potpuno smrzavanje

To je ozbiljan problem je nešt napišem u wordu par stranica i onda zablokira. (nisam naviknut spremati). I onak prestane na 2 tjedna i onda opet par puta dnevno itd. Kakav bi problem mogao biti u matičnoj ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2011 10:21 (Diplomirani pješak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kod mene je bila ista situacija, pa sam našao da je uzrok tome bio cooler koji nekim čudom ne hladi cpu pa se temp podigne i dolazi do smrzavanja! Napajanje nije sigurno jer bi se u tom slučaju računalo automatski ugasilo!
14 godina
neaktivan
Potpuno smrzavanje

I ja sam mislio da je to, ali temperature procesora su 30 - 40 °C

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
A neznam onda, probaj se malo igrat sa komponentama, ubacivaj ram po ram pa vidi!
15 godina
Potpuno smrzavanje

meni se to isto nekad dogada samo kad igram igre zato sto imam preslabo napajanje...jedino sto mogu je izvuc komp iz struje i ponovo ga ukljucit u struju

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Potpuno smrzavanje

Meni se događa pod NAJMANJIM opterećenjem, na desktopu ili chrome-u, a u igri nije nikad zablokiralo.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Potpuno smrzavanje

Meni se isto to nekad događa,sve sam pokušao,desktop se zaledi i bude Windows Explorer not responding....i moram restartati,događa se često kad se dignu winsi,pa kad se pozadina pokaze bez da ista kliknem bude mi to. 

Bolje džaba lezat,nego dzaba radit! xD
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice