POST error occurs!

poruka: 1
|
čitano: 1.287
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
POST error occurs!

Pozdrav.

U zadnje vrijeme stalno imam nekih problema sa PC-om. Ali ovaj me najvise iritira. Znaci, komp inače radi normalno, i sve 5, osim jedne stvari. Kad komp nije paljen duže vrijeme (otprilike 15 min-1 h) zaboravi BIOS postavke (nisam siguran jel sam se dobro izrazio). Dobijem poruku "POST error occurs!", i moram odabrati "Last good configuration" ili pritisnuti F1 da se nastavi bootati (ima jos mogućnosti, ali ne vrijede biti spomenute). Uglavnom to me smeta, jer se postavke u BIOS-u vrate na Default, a ja bih htio clockat procesor na barem 2.8GHz. Znam da je moguće jer sam ga imao clockanog otprilike 1 ili 2 mjeseca, i onda mi se ovo počelo događati. Pokušao sam staviti drugu bateriju (koju i sad koristim), a ta baterija je isto CR2032 (Toshiba, kupio sam ju kod urara xD). Nisam pokusao resetati koristeći Jumper ili kako god se zove :P. Razlog je to što nemam kabel za to, imam kao neki utor CLR_CMOS, ali neznam što treba ukopčati na njega. Može mi netko pomoći? I također, radije bi probao neke druge metode prije ponovnog pokušaja s Jumperom (ako se tako uopće zove). Hvala! P.S. Nema nikakvih Beep Code-ova.

Origin: HoTiC3, Game Center: iDriftridge
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice