Pomozite molim vas

poruka: 18
|
čitano: 3.545
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Pomozite molim vas

Pozdrav, nedavno sam kupio racunar sa sledecim komponentama:
Kuciste: Blueberry G52
Napajanje: Chieftec CFT 600
Maticna: Gigabyte GA-870A-USB3
2x2GB ram
i graficka 6870.
Sve sam to povezao, i sve je radilo besprekorno, ali sa kucista su mi isla dva moxel kabla(jedan muski, drugi zenski), na jednom je pisalo FAN1, a na drugom POWER. A ja posto sam petljanac uzmem kablo i ustekam kablo Fan 1 u napajanje. Istog trenutka se kompjuter ugasio, i nikako ga vise nisam mogao pokrenuti, uopste nije davao nikakve znake zivota.Kada sam otvorio kuciste pogledao sam gdje su kablovi isli.I POWER i FAN1 su isli na jednu plocicu sa kucista, koja je takodje bila povezana i sa potenciometrom za brzinu ventilatora koji je takodje bio na kucistu. Ne shvatam u cemu je problem.Bio bih neizmjerno zahvalan kada bi mi neko odgovorio kako da rijesim problem....
Hvala

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Pomozite molim vas

I to si ,naravno ,radio s uključenim PC-em?

Moglo se dogoditi svašta ,a pošto je PC nedavno kupljen ,nosi ga gdje si ga kupio ,da stručnjaci pogledaju što se dogodilo!

Inače ,komponente u PC-u ,kablovi ,a ni bilo šta drugo se ne dira DOK RAČUNALO RADI!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 14:24 (kizo2703).
15 godina
protjeran
Pomozite molim vas

koeficijent 1.20 da si sprzio maticnu.koeficijent 1.50 da si spžrio nešto drugo,koeficijent 10.0 da mu nije ništa.

18 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
pericadex kaže...

2x2GB ram
i graficka 6870.
Sve sam to povezao, i sve je radilo besprekorno, ali sa kucista su mi isla dva moxel kabla(jedan muski, drugi zenski), na jednom je pisalo FAN1, a na drugom POWER. A ja posto sam petljanac uzmem kablo i ustekam kablo Fan 1 u napajanje. Istog trenutka se kompjuter ugasio, i nikako ga vise nisam mogao pokrenuti, uopste nije davao nikakve znake zivota.Kada sam otvorio kuciste pogledao sam gdje su kablovi isli.I POWER i FAN1 su isli na jednu plocicu sa kucista, koja je takodje bila povezana i sa potenciometrom za brzinu ventilatora koji je takodje bio na kucistu. Ne shvatam u cemu je problem.Bio bih neizmjerno zahvalan kada bi mi neko odgovorio kako da rijesim problem....
Hvala

Ko da me briga za potpis...
17 godina
Pomozite molim vas

Ne znam kako ti je uopce palo na pamet to ici raditi sa upaljenim kompjuterom. Sve mi se cini da ti je glavni problem u EPIC FAIL-u {#} !

Ali dobro, nema veze, barem si ovog puta, nadam se, naucio da se takve stvari ne rade bez manuala od ploce u ruci i dok ti je kompjuter upaljen.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pomozite molim vas

Hah na greskama se uci ali ovu si lekciju sigurno naucio {#}

Sretnu se dva robota na ulici i kaže jedan drugom: -jeli, jeli istina da ti se roditelji rastavljaju? xDD
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pomozite molim vas

I sta je sad tu smjesno ,.....vi njega sad ismijavate ..pa sta ima veze ako mu se to dogodilo neko se ne kuzi bas dobro u to ...

pomagajte mu a ne ga podj....

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
pericadex kaže...

2x2GB ram
i graficka 6870.
Hvala

Probaj kupiti novi monitor {#}

R.I.P. Steve Jobs 1955 - 2011
17 godina
Pomozite molim vas

Neka napravi kao sto mu je Kizo rekao. Neka ga nosi u servis i neka se pravi lud kad ga pitaju u cemu je problem sa kompjuterom. Upozorenje: Nemoj slucajno u servisu reci sto si radio s kompjuterom dok je bio upaljen jer ti ode garancija dok si rekao keks.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
pericadex kaže...

2x2GB ram
i graficka 6870.
Hvala

Probaj napajanje iskljucit na sklopki,izvadit bateriju sa maticne pa ponovno stavit.Onda ponovno ukljuci napajanje na sklopki i probaj

upalit kompjuter.Normalno ovo sto si spojio odspoji.

16 godina
neaktivan

Jedina stvar koja se sada može i treba napraviti je vratiti PC u prvotno stanje (znači ,maknuti sve kablove i sve drugo što nije bilo unutra na dan kupovine) ,zatvoriti kućište i odnjeti ga kod prodavača.

Uz to ,ako su na stranicama bile stavljene naljepnice ,nadam se da je paženo na njih i da se neće skužiti da je kućište otvarano.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina
neaktivan
Pomozite molim vas

Testirao sam napajanje na drugom kompjuteru, i ono radi.
Ali mi nije jasno kako je mogla crci maticna kad nisam na njoj nista radio, ovaj kabal je povezan za malu stampanu plocicu na kucistu,a ta plocica je povezana samo sa potenciometrom,pa mi nije jasno kako je moguce da zbog toga crkne maticna kada uopste nema veze sa tim, a sve komponente osim kucista i harddiska sam kupio u jednoj prodavnici, a kuciste i hard disk u drugoj, tako da imam garanciju na svaku komponentu posebno, nadam se da to ne mijenja stvar..

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
E, pa reko si da si nesto ustekavao. Sto to i gdje?
Ko da me briga za potpis...
15 godina
Pomozite molim vas

Aj ti poslikaj sve što si spajao i stavi tu slike

...I think I've discovered the secret of life - you just hang around until you get used to it...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pomozite molim vas

Trenutno nisam u mogucnosti da uslikam sve, ali evo malo detaljnijeg objasnjenja:

Na kucistu se pored dugmeta za paljenje i restartovanje, sa unutrasnje strane nalazi mala stampana ploca.....sa nje idu dva molex kabla, jedan muski jedan zenski,

na muskom konektoru pise FAN1, a na zenskom POWER, sa te iste stampane plocice idu jos tri kabla na potenciometar.....

Ja sam napajanje povezao sa FAN1 dok je racunar bio upaljen, i uslijedilo je to sto sam naveo .

Nadam se da sam vas malo priblizio problemu

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Probaj odspojiti sve to sto si povezao, uraditi minimal POST i vidi da li radi... Pozz, Fema. :D

16 godina
Pomozite molim vas

Odvoji potpuno matičnu ploču od kućišta.Dakle,iskopčaj sve one male kabliće osim tastera za uključivanje.Isključi i ventilatore na kućištu tj odspoji ih s matične.Onda probaj da li pali.Ako neće,spržio si ploču i tu nema dileme.

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Skini sve, postavi na ravnu plocu, po mogucnosti plasticnu, nikako metalnu i prikopcaj napajanje.Vidi ako imas dugmice na maticnoj, pokreni sa njih,  ako nemas prikopcaj POWER dugme sa kucista. Ne bih ti preporucivao da pravis spoj sa srafcigerom iako to mnogi rade. Ti jednostavno mozes spaliti nesto. NO OFFENCE. 

BioHazard96
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice