Pomoc, "no video input" novi komp!

poruka: 7
|
čitano: 4.911
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

kupio sam danas komp (komponente i sam ih sastavio):

HDD SATA III 500 GB WD Caviar Blue, 3,5", 7200 rpm, 16 MB, WD5000AAKX

Kućište Thermaltake Commander MS-II

Memorija Corsair DDR3 1600MHz 8GB (2x4GB), Vengeance, Unbuffered, 9-9-9-24, CMZ8GX3M2A1600C9

Napajanje 600W Corsair GS Series, ATX PSU, ATX12V v2.3, ultra-quiet 140mm (double ball bearing)

Optički uređaj Samsung SH-222AB SATA Bulk Crni

Matična ploča Asrock P67 Pro - Intel P67, ATX, 4xDDR3 2133MHz, Supports Intel K-Series unlocked CPU,

Procesor Intel Core i5 3550

Grafička kartica MSI GTX560Ti Hawk, TwinFrozr III ,1GDDR

Monitor jos nisam kupio ali sam posudio cimerov, http://www.philips.co.uk/c/pc-monito...21v2ab_00/prd/

spojen je preko VGA kabela u monitor a preko VGA/DVI u graficku!

dogada se da maticna ne pišti, tj ne daje nikakve znakove da nesto ne valja a slike na monitoru nema, samo se pojavi "no video input-" i ode na sleep, blinka žut svjetlo kao kada monitor nigdje nije ukljucen...

graficku sam sto puta provjerio dali je dobro spojena, procesor isto, rame sam probao seljakat u sve moguce kombinacije, pogledao sam da je sve dobro fizicki ukljuceno i nije mi jasno..stvarno nije!

dali je moguce da ne zeli preko VGA/DVI kabela radit? ili jednostavno ne zeli na ovaj monitor? sve je novo kupljeno (osim monitora), raspakirano(oprezno) i sastavljeno, sastavljo sam komp sto puta prije i nikad nisam imao problema..

pomoc, bilo kakva??

procitao sam par tema vezano za ovo i ne mogu nista naci sto bi mi pomoglo :(

pokusavao sam rame premjestat po raznim utorima, graficku sam sto puta provjerio jel dobro sjela, spojio sam je na struju, procesor isto, stvrano mi nije jasno...znaci i procesor i graficka rade (vrte se cooleri) ali nikako da pokazes bilo kakvu sliku.

E sada, imam na maticnoj 24 pinsko i 8 pinsko napajanje, kada ukljucim samo 24 pinsko onda ne dobivam nikakve zvucne signale sa maticne a ako uz to ukljucim i 8 pinsko onda mi pri paljenju kompa maticna 4 puta zapisti (4 x kratko zapisti) a nema u uputama nista o tome, sve sam pretrazio i kopam po netu ali ne mogu nikako rijesit problem...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pomoc, "no video input" novi komp!

Provjeri je li dobro HDD spojen. Uradi clear CMOS.

18 godina
Pretpostavljam da DVI adapter ne valja.
17 godina
neaktivan

Imao sam isti problem neki dan s jednom konfom:"no video input"

Vise puta sam provjeravao sve komponente,selio ih u drugi komp itd..

Uglavnom,neki strucnjak je pri stavljanju procesora nedovoljno bio pazljiv sto je uzrokovalo pregaranje maticne u podnozju proca!!

Ne zelim te plasit,nadam se da nije isto ko kod mene{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Trebaš staviti zadnji bios na matičnu jer ti ovaj koji si dobio s pločom ne podržava Ivy-a koji si si kupio.

Posudi od nekoga Sandy-a ili zamoli u dučanu gdje si kupio komponente da ti stave najnoviji bios.

Kad to napraviš možeš uredno uživat u konfi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 12:22 (zober).
13 godina
neaktivan

E upravo smo do toga zakljucka dosli frendovi i ja, nasao sam negdje na netu bas manual za maticnu u kojoj pise da se treba flashat bios, iskreno se nadam da je do toga :)

hvala na komentarima, takoder i svima ostalima zahvljuem i nadam se da ce nesto od toga upaliti ;) sada samo moram naci nekog da mi posudi sandy (ako je netko zainteresiran i zivi u zagrebu, dodem sa maticnom kod njega, flashamo i zaradi 100kn) , ;)

16 godina
neaktivan
missocro kaže...

E upravo smo do toga zakljucka dosli frendovi i ja, nasao sam negdje na netu bas manual za maticnu u kojoj pise da se treba flashat bios, iskreno se nadam da je do toga :)

hvala na komentarima, takoder i svima ostalima zahvljuem i nadam se da ce nesto od toga upaliti ;) sada samo moram naci nekog da mi posudi sandy (ako je netko zainteresiran i zivi u zagrebu, dodem sa maticnom kod njega, flashamo i zaradi 100kn) , ;)

Hmmmm, vidim da ti je grafička kartica pci express ako na grafi ima molex utor i to treba isto spojit s napajanje! Bez tog molexa neće radit,.

Nenad
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice