Phenom ii x4 945 Visoke Temp

poruka: 9
|
čitano: 2.332
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Od kad sam kupio novi comp( vidi pod moj PC )imam problem sa pregrijavanjem procesora u naslovu. Sve je dobro namjesteno tj. dobro sjeda na maticnoj. Termalna pasta je nova( arctic silver 5 ).

Pokrenuo sam Prime95 i evo moji rezultati nakon 30sec pokretanja??? Temperatura je sa min na max narasla u 30 sekunda...nisam htio ici dalje posto je max temp za ovaj cpu 62°. Stvarno me izluđuje! Cool 'n quite izkljućen.

Protok zraka je maximalan posto je kućište otvoreno, a PC ima prostora oko sebe.

I nemam naum kupovati aftermarket cooler posto netrebam OC i meni se cini da bi trbalo dobro raditi i sa ovim coolerom.

Svi prijedlozi su dobrodosli.

Daj, pogledaj si IP- adresu!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 12:45 (marino12345).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Phenom ii x4 945 Visoke Temp

Mozda ti senzor krivo ocitava, ako ti komp ne smrzava vjerovatno senzor ili prime mrda...

16 godina
neaktivan

Temperaturu san pokusao mjeriti sa vise programa...jos niti jednom nije zamrzao u godinu dana a nekad san zna izgarati i do 5 sati Crysis2...kako mislis senzor jeli to na maticnoj ili tako nesto???

16 godina
neaktivan

Imao sam isti problem. Stock cooler jednostavno nije bio dovoljan za ohladiti proc tijekom bilo kojeg benchmarka.

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Edit: Sad sam bacio bolje pogled i vidim da su ti minimalne

temperature 49 (tako bar kaže program).

Pod uvjetom da nema prašinetine u hladanjaku i da si prostojno stavio pastu

kao i uredno nabacio taj coolerčić e tad previsoko.

Ne gine ti neka Katana od cca 200 kn.

P.S. Evo na bedaka. Išao urediti poruku pa izbrisao prvotnu.

Dakle, prije sam napisao da provjeriš opet temperature

sa CoreTemp-om i HWMonitor-om.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 14:05 (froggybone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sve je ispuhano kompresorom tako da nema sanse da ima prasine...postavio sam jos Everest stability test i mjerio sa samim Everestom, CoreTempom i HWMonitorom i opet isto...može li biti do voltaže???

16 godina
neaktivan

Sad sam bas pokusao instalirati AMD OverDrive da postavim vrtnju na 100% i onda sam primjetio da kada stavim na 100% da temp ne pada i da nema razlike, cak ako stavim na 30% temperatura se uopce nedize???

Jeli to nesto znaci i kako mogu postaviti da ide 100%( pokusao sam i sa speedfan- om )...

17 godina

Hm.. Gledaj ..Gledam voltaže i po meni je sve u okvirima normale.

Evo radi usporedbe (premda je moj proc generacija prije tvoje i poznat po grijanju):

Moje temp. sa tvorničkim kulerom: ODMAH kada se dignu Windowsi 43-49 C, pri opterećenju

preko 63 C. Ja sam osobno optužio čovjeka koji mi ga je prodao da me prevario da bih se

kasnije ispričao i zaista utvrdio da mi je bio potreban jači kuler (Njinja 3) i temperature

su npr. 36-39 idle -no idu i do 58 sada ljeti.

Zašto ovo govorim. Po iskustvima ljudi na ovom forumu i okolo naokolo pojedine serije

(makar isti model) Phenoma II-i se jednostavno znaju grijati više od prosjeka. Ista stvar

ne mora se desiti nekom drugom.

Neka me neko ispravi ako griješim no ako (kao što sam već rekao prije) si stvarno siguran da

je stavlja stavljena korektno i hladnjak isto - ja bih na tvom mjestu izdvojio 200 kuna za npr. kakvu

Katanu i to bi trebala biti druga priča.

Još jedna stvar -imaš li dodatne vente u kučištu?

16 godina
neaktivan

Imam dodatni ventilator no on je kao nepotrban jer sam otvorio kuciste...

Meni se isto cini da cu kupiti katanu3...160kn savršen i mozda OC poslije posto je ovaj odlican za OC.

Hvala!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice