PC shutdown kod BF 3 i GW2

poruka: 63
|
čitano: 6.615
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: PC shutdown kod BF 3 i GW2
191x7 kaže...
$inke kaže...

A i opet mi je čudno kaka prime onda uspije izgurat,kolko si ga dugo vrtio jer bi za 10 min se trebao ugasiti pc sudeći po tako visokim temp  procesora.

Ma pusti prime. Zavrti Linpack (najlakše u OCCT-u).

I 10 minuta Prime95 nije nikakav pokazatelj stabilnosti; ako hoćeš putem prime95 testirati vrti ga minimalno 12 sati bez prekida.

Govorim mu za prime jer su mi čudne temperature socketa koje pokazuje hw monitor,makar i taj program ima svoje muhe ali ako eliminira moguće zagrijavanje proca bar je u nešto siguran da mu ne gasi komp a 10 min primea je dosta da zagrije proc i ugasi ga ako se pregrijava.

A i neznam zašto je tak teško staviti UCC na disable i zaključat procesor da vidiš u čemu je stvar,kasnije ga lako opet vratiš na staro.

Ako si ti genije nisam ni ja budala.
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 21:55 ($inke).
13 godina
neaktivan

I stavi ako nisi 301,42 drivere a ne betu jer je moguće i to da te zeza jer smo preskočili taj dio čini mi se.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

u biosu  piše da je CPU temperatura 37 celzijusa

probacu linpack pa da vidimo...inace sad sam otvorio komp bio i iso ocistit malo cooler (imam ogromanarctic cooler, ovakav http://www.arctic.ac/p/images/articles/3eb14a1b3ea337e75c126a2acf5553e4_4.png)

uopce nije tolko vruc na dodir (prijasnja grafa je radila na 80ak na peaku pa znam kako vruce to moze bit),ovo je barem duplo hladnije...stvarno nebi reko da se proc pregrijava!

13 godina
$inke kaže...

I stavi ako nisi 301,42 drivere a ne betu jer je moguće i to da te zeza jer smo preskočili taj dio čini mi se.

nismo,jer se problem desava i na 301 42 i na beta drvierima.probo sam oboje

13 godina
neaktivan

Da onda je HW monitor krivo pokazivao,jedino probaj procesor još vratiti na dual pa onda probaj da ga eliminiraš iz problema,ostaje ti još ram,psu ili grafa makar ak si imao gts 250 prije ona troši više nego 550 ti tak da psu sigurno nije preslab.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

evo nekih 18 minuta se vrtio linpack OCCT.

on šamara do 100% cpu usage,pa onda spusti na 50-ak i tak non stop.promatrao sam u speedfanu,u hw monitoru i u occtu temperaturu,svi su iscitavali isto. max temperatura je bila 56C na peaku dok je 100%cpu usage,kad je cpu usage na 50 bio onda temperatura odma ode dole na 50 C. i tako svih 17 minuta,predvidljiv graf,izgleda stabilno i predvidljivo. -.-'

jos cu testirati u OCCTu power supply i grafu.

p javim kak je proslo

inace psu je lc power silent 550 (i da xfx gts 250 po specifikacijama trosi vise resursa). nebi trebalo ama bas nikakvih problema bit s PSU!

iam sam proc,njegov cooler,grafu i jos jedan 12 cm cooler unutra i 2 x hdd,nemam ni dvd ni przilicu ni niš drugo

EDIT: GRAFICKA JE

u OCCTU gpu 3d testu prodje nekih 20 sekundi,i komp se  ugasi!

graficka hladna,temperatura joj je 35-47 .u svim monitoring toolsima sto imam. ma i kad je rukom pipnem,ladna ko led. (xfx kad sam imo ona je picila i do 80 stupnjeva nakon cca 2-3 sata),nije baš neka sreća bila.

uh...ima iko ideju zasto se komp gasi?

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 23:10 (Rocinante2112).
13 godina
neaktivan

Probaj staviti staru grafu pa isprobaj nju testirat jer je možda napajanje ipak u defektu ili je ako imaš kod koga istestiraj pa pravac reklamacija ak imaš garu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

probat cu baš to. inace u occtu ima i power supply test,i taj je pao. nakon isto nekih 20 sekundi

test izgleda prakticki isto kao onaj za gpu. cak sam i manju rezoluciju uzeo,isti vrag se desio...

sad mi je sam ostalo onda pitanje jel psu u banani il graficka -.-'

17 godina

Prije bi bilo da ti ne valja onaj adapter što koristiš za napajanje grafičke (molex na 6-pin).

Makni to i spoji direktno 6-pin PCI-E power konektor na grafičku.

Pogotovo ako su ti oba molexa od tog adaptera spojena na jedan te isti kabel.

Edit: PSU test ti izgleda sito kao GPU test zato što opterečuje i GPU i CPU i mmeoriju te tako pravi load na skoro cijeli sustav.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 23:52 (191x7).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

rociante-tj hrvoje-daj pogledaj voltaže napajanja kad npr odereš furmark..skini aidu extreme i tam imaš pod senzor sve to..

Bahrija
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.9.2012 0:09 (bahrija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
191x7 kaže...

Prije bi bilo da ti ne valja onaj adapter što koristiš za napajanje grafičke (molex na 6-pin).

Makni to i spoji direktno 6-pin PCI-E power konektor na grafičku.

Pogotovo ako su ti oba molexa od tog adaptera spojena na jedan te isti kabel.

Edit: PSU test ti izgleda sito kao GPU test zato što opterečuje i GPU i CPU i mmeoriju te tako pravi load na skoro cijeli sustav.

hm spojio sam kako si rekao,i sada u occt gpu testu mogu proc,sad je 10 minuta se vrtilo

mada probao sam nadobudno i psu test poslije toga,taj jos uvijek kreša nakon 20ak sekundi -.-'

15 godina
neaktivan

imaš kojeg pajdaša da ti posudi napajanje?probaj s drugim napajanjem..

Bahrija
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

ma da,mislim i ja da je napajanje oslo...malo je cudno jer je prije par dana sve radilo al nema šta drugo bit

probo sam sad bf 3 jos jednom. cap,ugasio se

probo sam i furmark (isti benchmark koji sam probo prvi dan kad sam grafu stavio u komp,tad je proslo svih 15 min), sad je krešalo nakon par sekundi...

a nis,moram cekat ponedjeljak da se zaletim do pc shopa u gradu pa da probam s novim napajanjem.

13 godina
neaktivan

Preporučujem seasonic ako je napajanje riklo,evo moj če uskoro 5 godinu napunit i 3 konfiguraciju još uvijek drži.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

probao sam sa drugom grafickom (da iskljucim i tu opciju)., isti efekt. na njoj cak jos i prije pc crasha u occtu jer gts 250 trosi više juice-a od 550TI

sad sam siguran da je napajanje oslo...

e jebga,idem sutra do pc shopa tu u Sisku,imam 400-500 kn maks,koje napajanje bi mi preporucili?

za moju konfiguraciju 500 watta je dosta (više neg dosta,ak je kvalitetno napajanje)

iam 1 graficku 550TI

amd phenom x4 @3.2 ghz

2x 2gb rama

2 HDD-a (1x sata 1x IDE)

1x case vent 12 cm

arctic cooler za proc

i to je to,nemam cd/dvd ni ikakvih kartica u kompu,ni ista drugo sta bi moglo vuc struju

ubuduce ni nemislim ic na nekakve SLI varijante s drugom pločom i tak to,ja sam više casual ''gamer'' jer nemam bas vremena više ko prije za to.

pa ako imate kakve preporuke,koje marke da gledam...

inače u tom pc shopu oni nabavljaju sve iz linksa kolko ja znam,vjerojatno cu uzet odma tamo nesto na licu mjesta jer mi se neda narucivat iz zg... znam da imaju chieftec,lc power (koji trenutno imam,htio bi izbjec to jer ovo je radilo cca 3 god -.-'),mislim i corsair...

hvala

15 godina
neaktivan
Rocinante2112 kaže...

probao sam sa drugom grafickom (da iskljucim i tu opciju)., isti efekt. na njoj cak jos i prije pc crasha u occtu jer gts 250 trosi više juice-a od 550TI

sad sam siguran da je napajanje oslo...

e jebga,idem sutra do pc shopa tu u Sisku,imam 400-500 kn maks,koje napajanje bi mi preporucili?

za moju konfiguraciju 500 watta je dosta (više neg dosta,ak je kvalitetno napajanje)

iam 1 graficku 550TI

amd phenom x4 @3.2 ghz

2x 2gb rama

2 HDD-a (1x sata 1x IDE)

1x case vent 12 cm

arctic cooler za proc

i to je to,nemam cd/dvd ni ikakvih kartica u kompu,ni ista drugo sta bi moglo vuc struju

ubuduce ni nemislim ic na nekakve SLI varijante s drugom pločom i tak to,ja sam više casual ''gamer'' jer nemam bas vremena više ko prije za to.

pa ako imate kakve preporuke,koje marke da gledam...

inače u tom pc shopu oni nabavljaju sve iz linksa kolko ja znam,vjerojatno cu uzet odma tamo nesto na licu mjesta jer mi se neda narucivat iz zg... znam da imaju chieftec,lc power (koji trenutno imam,htio bi izbjec to jer ovo je radilo cca 3 god -.-'),mislim i corsair...

hvala

http://www.links.hr/?naziv=napajanje-550w-coolermaster-gx-series-rs550-acaad3-eu-120mm-vent-pfc-atx-v2-3&option=artikl&id_kategorija=052715&id_artikl=052.715.077

evo ovo ti na akciji-trenutno best-buy! 

nisam još naišel ni na jedno njihovo napajanje da je krepalo-koristim 620w isto colermasterovo-neam zamjerke-tiho je-voltaže na ful loadu ne osciliraju...

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6641

može i ovak nekaj

http://www.links.hr/?naziv=napajanje-500w-chieftec-a-80-series-ctg-500-80p-atx-v2-3-120mm-vent-pfc&option=artikl&id_kategorija=052712&id_artikl=052.712.065

http://www.links.hr/?naziv=napajanje-450w-chieftec-smart-series-gps-450a-atx-v2-3-120mm-vent-pfc&option=artikl&id_kategorija=052712&id_artikl=052.712.067

na forumu sam pred par mjeseci -tvrdil da lc-power napajanja nevaljaju nikaj-pa me svi popljuvali..to tvoje već 4 kaj naišel kaj imaju ljudi problema s tom firmom...

Što ga više lome-to ga više volim!
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.9.2012 14:08 (bahrija).
13 godina

ok fala na odgovoru ,nemam para za ovo prvo,malo izvan budjeta mi je. ovaj chieftec 500w izgleda primamljivo a i u cijenovnom rangu mi je

vidiću što se da sklepat,tj. sto imaju na lageru u trgovini,samo znam da lc power necu više uzimat :)

prakticki mislim da nemrem fulat s corsair ili chieftecom

bemti sranja,uvijek mi izbiju svu paru iz novčanika kad imam...

tak mi je proc rikno ,staro napajanje,a bome i 9800 gt kad sam je imo.taman kad dobim nesto para ode neka komponenta kojoj više nemam garanciju. LOL

15 godina
neaktivan
Rocinante2112 kaže...

ok fala na odgovoru ,nemam para za ovo prvo,malo izvan budjeta mi je. ovaj chieftec 500w izgleda primamljivo a i u cijenovnom rangu mi je

vidiću što se da sklepat,tj. sto imaju na lageru u trgovini,samo znam da lc power necu više uzimat :)

prakticki mislim da nemrem fulat s corsair ili chieftecom

bemti sranja,uvijek mi izbiju svu paru iz novčanika kad imam...

tak mi je proc rikno ,staro napajanje,a bome i 9800 gt kad sam je imo.taman kad dobim nesto para ode neka komponenta kojoj više nemam garanciju. LOL

nemoj samo cx corsaira 430w,rađe odi na čiftek..

eh tak ti ide to-čim imaš nekaj love začas se raziđe...

13 godina

nebi htio nista ispod 500w,tek tolko da se nadje!

trebam nesto sto mogu i ubuduce iskoristit kad recimo zamijenim proc ili takvo nešto...

al da,pare su problem,cim ih ima ima i troškova,kad ih nema nisu problem LOL

17 godina

Od tih jeftinijih a kvalitetnih gledaj:

Seasonic (relativno skup)

XFX Core (unutra je Seasonic)

LC Power Silent Giant GP3 (mnogi hvale)

CoolerMaster GX (relativno novi na tržištu, dobro jamstvo)

Corsair GS, HX, TX (VX više nema novih)

Silverstone Strider (unutra je u biti Seasonic; npr 400W Strider je isto što i Corsair CX 400W)

Scythe (nekoć ih je Links držao, japanska)

Zalman GS (novi na našem tržištu, čisto ok)

Fortron 

OCZ CoreXStream (relativno kratki kabeli)

*bold=>moja preporuka

Od snage; trenutno ti ne treba ništa deklarirano jače od 400-430-450W. Ni s blagim nadogradnjama.

Ako baš hoćeš jaće, 500-550W modeli su cijenom isto ok. Jače od toga realno trebaš samo ako planiraš više grafičkih...

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

scythe mi djeluje pouzdano samo zato sto je japan :D

inace sviram,imam 2 japanske gitare,to je čudo kak radi :D

doduše sumnjam da japan 70ih i ranih 80ih ima veze s ovim danas,ali neka ,nešto mi je privlačno u tim japancima :D

fala svim kolegama na preporukama,sutra cu se ujutro zaletit do trgovine pa vidit sta cu nakraju uzet... :)

i naravno javim kak je proslo pa ako bog da zakljucamo ovu temu :)

13 godina

eto mozemo zakljucati ovo...napajanje je bilo problem.

kupio sam Zalmana od 450watta,bio mi je u cjenovnom rangu a na izbor sam jos imo corsaira 430 watta i nekih lc power...imali su i ocz ali je bio 550 kn ,to mi je previše bilo.

inace bi ja ziher uzeo chiefteca da je bilo ali zalmana sam prije cooler imo,sjecam se bilo je mnogo dobro pa sam se iso kockat

radi tiho,probao sam sve testove...cini se stabilno,i eto :)

problem solved!

fala ljudi na pomoci,poceli smo na krivom mjestu trazit ali sistemom eliminacije smo brzo dosli do ''krivca'' :)

cheers

17 godina

Drago mi je što je riješen problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

E baš mi je drago kaj si rješil,znam kak je to dok jednog dana počne štekat nešto,oboružat se živcima i ništ drugo,barem eto ima forum za to da se uspije diskutiranjem rješiti problem.P.S. ja bježim od ocz napajanja ko vrag od tamjana jer odkad sam imao jedno i crklo nakon mjesec dana a kad sam ga donio na reklamaciju imao sam kaj za vidjet još 10 komada ih je bilo vračeno s istim problemom ko i mojim,odonda je unutra seasonic i takvo što se nikad nije ponovilo,još dok se sjetim da je u isto vrijeme tip donio isti ocz ko i moj na reklamaciju i kad je reko da mu je cijelu konfu potegnulo u grob,mislio sam si još sam dobro i prošao,napajanje je najzadnja komponenta na računalu na kojoj treba šparat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

I meni se vak rusio komp tokom igre crkavo dok sam igro darksiders i odma sam sutra oso i kupio napajanje xilence redwing 480w i nije vise ni jednom crknio

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

aj da si nes dobro igro xD

shit happens!

13 godina
neaktivan

pitaj boga sta bi bilo na necem boljem :P

15 godina
neaktivan
$inke kaže...

E baš mi je drago kaj si rješil,znam kak je to dok jednog dana počne štekat nešto,oboružat se živcima i ništ drugo,barem eto ima forum za to da se uspije diskutiranjem rješiti problem.P.S. ja bježim od ocz napajanja ko vrag od tamjana jer odkad sam imao jedno i crklo nakon mjesec dana a kad sam ga donio na reklamaciju imao sam kaj za vidjet još 10 komada ih je bilo vračeno s istim problemom ko i mojim,odonda je unutra seasonic i takvo što se nikad nije ponovilo,još dok se sjetim da je u isto vrijeme tip donio isti ocz ko i moj na reklamaciju i kad je reko da mu je cijelu konfu potegnulo u grob,mislio sam si još sam dobro i prošao,napajanje je najzadnja komponenta na računalu na kojoj treba šparat.

jel možda 550w ocz bil v pitanju?{#}

11 godina
neaktivan

Imam isti problem prije sam igro bf3 ono bez problema pa sam sad stao s igranjem oko 1 mjesec i jucer upalim komp i ono kod load screena odjednom zapelo i pojavio mi se samo narancasti ekran i komp se ugasio O.o

Imam c2d e7200 na 2.5ghz 

MBO: msi g41m p26

GPU: Amd 7730

PSU: Zalman 500-lx 500w nedavno kupljeno 

Temperature nisu problem to mi samo s bf3 a recimo igram ac black flag na medium-high bez laga ?

HVALA:)

Stipe
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
stipezorica kaže...

Imam isti problem prije sam igro bf3 ono bez problema pa sam sad stao s igranjem oko 1 mjesec i jucer upalim komp i ono kod load screena odjednom zapelo i pojavio mi se samo narancasti ekran i komp se ugasio O.o

Imam c2d e7200 na 2.5ghz 

MBO: msi g41m p26

GPU: Amd 7730

PSU: Zalman 500-lx 500w nedavno kupljeno 

Temperature nisu problem to mi samo s bf3 a recimo igram ac black flag na medium-high bez laga ?

HVALA:)

Molim vas zna li tko rjesenje dali da odnesem napajanje na reklamaciju ?

Stipe
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice